Odstranění uzliny na krku

Anonymní
16.2.22 15:36

Odstranění uzliny na krku

Zdravím skupino, omlouvám se že anonym.

Chtěla bych se zeptat zda někdo z vás byl na vyndání uzliny na krku, a jestli to dopadlo i dobře nebo automaticky mám čekat černý scénář uzliny mám na krku 5, největší má 2cm. Na ultrazvuku se všechny ukazují jako benigní oválneho tvaru do 15mm jen jedna je 2cm. Jsem z toho psychycky špatná. Krev s diferencialem byla v pořádku infeční taky v pořádku. O co by se mohlo jednat kromě toho nejhoršího. Chtěla bych se s někým kdo prošel stejnýma problémama popovídat doplním o té největší vím 2,5roku. Je pořád stejná jen se mi udělala další na boku krku, tak 8mm. Děkuji za podporu hezký den.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14
15.6.22 09:44

Dobrý den, můžu se zeptat jak jste nakonec dopadla? Řeším něco podobného, jen zatím čekám na ultrazvuk. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.22 17:22

@Linda B. Dobrý den, nakonec jsme to přestala řešit uzliny stále mám ale vypustila jsem to z hlavy byl to začarovaný kruh. A jaké máte problémy?

• Citovat
  • Upravit
14
16.6.22 08:48

Také mám na krku uzliny X let, tvrdé, nebolestive, teď mi přijde že se mi udělaly další, takové malé tvrdé kuličky. Dnes jdu na ORL, tak uvidím. Asi před 6 lety jsem prošla ultrazvukem, Ct hrudníku, hematologii, infekčním a nic. Mám je tam pořád a děsí mě to… Na ultrazvuku také největší cca 2cm.Pred měsícem jsem byla na ultrazvuku štítné žlázy, akorát říkal že je zvětšená, jinak nic, v těch nervech jsem mu neřekla ať mi přijede celý krk, tam kde je mám, můj obvodní mi nechce napsat novou zadanku, tvrdí mi, že by to tam viděl ikdyz mi dělal jen štítnou žlázu, což je blbost, výš sondou vůbec nejel. Takže dnes to ORL, zda mi napíše novou zadanku. Já právě myslela, že jste byla na vydání uzliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.22 09:22

@Linda B. Nakonec jsem nebyla na vyndání, pokud jsou tam takovou dobu, myslím si že to nic nebude tohle mi říkal i doktor na ORL ale udělali mi uTZ a tam řekli že jsou benigního vzhledu, také jsem byla na hematologii, infekční, všude řekli jen že uzliny by byly větší a mnohem tvrdší, že 2 cm není nic že ty nádorové jsou srostlé v pakety pokud je nádor v místě (krk) a nebo jsou velký třeba 3cm. Pokud jsou v krátké ose do 15mm budou v pořádku. Měla jsem kvůli tomu i psychycké problemy také noční pocení. A vše přešlo jak jsem přestala řešit.

Držím palce a uvidíte že to nic nebude. Někdo to tak zkrátka má :srdce:

• Citovat
  • Upravit
14
16.6.22 09:51

No já na té přední straně je mám hned u sebe, tak nevím.. A ty kuličky co se mi udělali jsou tvrdé jako kost :,( Uvidíme co mi dnes řekne. No co Vám budu povídat, už 2 dny nejím z nervů, mám malé miminko a moje scénáře jsou hrozivé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.22 10:24

@Linda B. Naprosto chápu… také jsem z nervů nejedla řešila jsem to půl roku… uvidíte že to dobře dopadne. A nebyla jste teď někdy nemocná? Někdy uzliny zůstavají trvale když tělo zasáhne větší infekt, (borelioza, stafylokok, ale každé tělo reaguje jinak. Uvidíte každpádně budu držet palečky a dejte vědět. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
14
16.6.22 10:27

Moc Vám děkuji za podporu. :srdce: Jste hodná. Já dám vědět co mi řekl na tom ORL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.6.22 20:42

@Linda B. Tak jak jste dopadla?

• Citovat
  • Upravit
14
18.6.22 20:31

Na ORL mi doktor řekl, že to nejtvrdší co hmatam je prý nějaký hrbol jazylky(jediná kost v krku) a ukazovala jsem mu i ty další, měl fakt se mnou trpělivost a říkal mi že mu to nepřijde nějak hrozné, mám tu zvětšenou štítnou žlázu, tak mi řekl ať přijdu za půl roku na kontrolu a dá mi i zadanku na ultrazvuk. Tenhle doktor je i chirurg co uzliny operuje, tak si říkám, že už má asi něco nahmatano, říkal mi ať mu věřím a pořád si to neprohmatavam, ale já tam uzliny, nebo boule hmatam, on mi říkal že nic hrozného, že do 2cm se nic neděje, říkal jsem mu že mi to přijde u mě velké a prý ne. Tak snad 🍀 🍀 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.22 10:48

@Linda B.
Tak to je skvělá zpráva :srdce: určitě to bude v poho taky mi řekli že do 2cm je to v pořádku. Mějte se krásně zdravíčko pro vás i mimčo :andel:

• Citovat
  • Upravit
14
19.6.22 11:43

Děkuji Vám za podporu a taky přeji hlavně zdravíčko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat