Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ještě je brzo aby to pořádně zabralo na kontrole jsi byla? na sonu jsi byla? hele tyhle stavy jsou strašný štítnou už nemám dávky beru šílený a upřímně to co popisuješ mám vlastně pořád je to boj o to jak se donutit a překonat k tomu se mi rozházeli další hormony takže když uvařím lehoučce poklidím tak si říkám že jsem sakra machr co jsem toho zvládla
jsou dny kdy to jde a jsou dny kdy to nejde
ono se to zlepší někomu úplně a bude to dobrý někdo se v tom prostě zacyklí a motá a nevymotá ![]()
Ještě se chci zeptat - bolesti svalů a kloubů může mít na svědomí taky snížená funkce šž? Trpím tím od podzimu, dr. mi bral krev na revma, to naštěstí nemám.
@Anonymní píše:
Ještě se chci zeptat - bolesti svalů a kloubů může mít na svědomí taky snížená funkce šž? Trpím tím od podzimu, dr. mi bral krev na revma, to naštěstí nemám.
jojo taky to mám, nejhorší je ta neskutečná únava a pomalost, hlavně nepospíchej nepřemáhej se ono to zní blbě ale tím se víc unavíš a vyčerpáš a o to dýl to trvá než se vzpamatuješ a uvedeš do funkčního stavu nebo jak to popsat
Jako dřív mi trvalo vytřít kuchyn deset minut dneska záležitost na 40 minut protože potřebuju tři přestávky kdy si musím sednout a odpočinout
@ka2ka píše:
Ještě je brzo aby to pořádně zabralo na kontrole jsi byla? na sonu jsi byla? hele tyhle stavy jsou strašný štítnou už nemám dávky beru šílený a upřímně to co popisuješ mám vlastně pořád je to boj o to jak se donutit a překonat k tomu se mi rozházeli další hormony takže když uvařím lehoučce poklidím tak si říkám že jsem sakra machr co jsem toho zvládlajsou dny kdy to jde a jsou dny kdy to nejde
ono se to zlepší někomu úplně a bude to dobrý někdo se v tom prostě zacyklí a motá a nevymotá
Na sono mě objednali v březnu a pak jdu znova k dr. s výsledkem. Ale vzhledem k tomu že mám při omaku vpravo na krku pár hrbolků budu mít asi nějaký uzle podle dr.
Je to teda síla a když si ještě představím od jara tu práci kolem chalupy tak to asi nedám jestli se to nezlepší.
@ka2ka píše:
jojo taky to mám, nejhorší je ta neskutečná únava a pomalost, hlavně nepospíchej nepřemáhej se ono to zní blbě ale tím se víc unavíš a vyčerpáš a o to dýl to trvá než se vzpamatuješ a uvedeš do funkčního stavu nebo jak to popsat
Jako dřív mi trvalo vytřít kuchyn deset minut dneska záležitost na 40 minut protože potřebuju tři přestávky kdy si musím sednout a odpočinout
No ano, přesně takhle to mám! A navíc jsem pěkně ztloustla ![]()
Na kontroly se chodí co 3 měsíce, dokud se neustálí hladiny hormonů a není jisté, že apson na nějakou dobu léky sedly.. takže by tě měla čekat kontrola na konci března. Do té doby bych vydržela, pak uvidíš. Doktorovi řekneš, jeslti a co se zlepšilo, co ne..on uvidí, jaký jsou hladiny hormonů a bude se řešit, co dál.
@Anonymní píše:
No ano, přesně takhle to mám! A navíc jsem pěkně ztloustla
jo tloustne se před očima, uvidíš jestli tam budou uzlíky ale nejspíš jo
@ka2ka píše:
Ještě je brzo aby to pořádně zabralo na kontrole jsi byla? na sonu jsi byla? hele tyhle stavy jsou strašný štítnou už nemám dávky beru šílený a upřímně to co popisuješ mám vlastně pořád je to boj o to jak se donutit a překonat k tomu se mi rozházeli další hormony takže když uvařím lehoučce poklidím tak si říkám že jsem sakra machr co jsem toho zvládlajsou dny kdy to jde a jsou dny kdy to nejde
ono se to zlepší někomu úplně a bude to dobrý někdo se v tom prostě zacyklí a motá a nevymotá
Počkej, ty už nemáš štítku a pořád to není ok? A já si říkala jestli není lepší toho neřáda vyříznout aby byl klid.
@Anonymní píše:
Počkej, ty už nemáš štítku a pořád to není ok? A já si říkala jestli není lepší toho neřáda vyříznout aby byl klid.
není to o. k. já patřím k těm smolným vyjímkám kterým se to prostě nespravilo navíc se mi rozházeli i jiné hormony které teda patří do endo systému takže peklíčko pokračuje v plné parádě kdyby to byla jen štítná tak je o. k. ale takhle ne
@ka2ka píše:
není to o. k. já patřím k těm smolným vyjímkám kterým se to prostě nespravilo navíc se mi rozházeli i jiné hormony které teda patří do endo systému takže peklíčko pokračuje v plné parádě kdyby to byla jen štítná tak je o. k. ale takhle ne
Jak dlouho jsi po odstranění?
@Anonymní píše:
Těsně před vánocemi mi byla zjištěna snížená funkce štítky, pořád mě cosi dost tlačilo v krku, zimnici jsem měla snad každý večer a do toho šílený stavy paniky a strachu a vůbec jsem nevěděla proč, až jsem skončila na pohotovosti, kde mi po odběru krve potvrdili hypotyreózu. Dostala jsem letrox 75 a od té doby čekám na zlepšení, ale to se bohužel zatím nekoná. Lecos jsem si o tom přečetla a tak vím, že je to běh na dlouhou trať, přesto mi řekněte jak zvládáte tyhle hnusný stavy? Práce, domácnost…a já nejsem kolikrát ani schopná vstát z gauče a uvařit, dojít do práce je doslova boj.
Nemám tyto hnusné stavy. Beru ho již 9 let a 75 mám cca 8 let.
@Anonymní píše:
Těsně před vánocemi mi byla zjištěna snížená funkce štítky, pořád mě cosi dost tlačilo v krku, zimnici jsem měla snad každý večer a do toho šílený stavy paniky a strachu a vůbec jsem nevěděla proč, až jsem skončila na pohotovosti, kde mi po odběru krve potvrdili hypotyreózu. Dostala jsem letrox 75 a od té doby čekám na zlepšení, ale to se bohužel zatím nekoná. Lecos jsem si o tom přečetla a tak vím, že je to běh na dlouhou trať, přesto mi řekněte jak zvládáte tyhle hnusný stavy? Práce, domácnost…a já nejsem kolikrát ani schopná vstát z gauče a uvařit, dojít do práce je doslova boj.
Taky jsem měla štítnou žlázu, šestkrát během pěti let jsem měnila lékaře, než jsem se po pěti letech uzdravila.
Zlepšení nenastane ze dne na den, ani z roku na rok. Musíš být více trpělivá.
Ono také záleží z jaké hodnoty jsi se začala léčit a jestli je dávka dostačující.
Jsem asi spíše výjimka, která reaguje rychle na léčbu a naposledy jsem si zvolila pomalejší zlepšení, abych neskákala z hypo do hyper funkce. To také není výhra.