Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, máte někdo po Covid-19 s tímto zkušenost?
Mám pocity mozkové mlhy, derealizace - začalo to hned, co jsem dostala covid.
Nemyslím si, ze mám derealizaci jako takovou, protože nemám depersonalizaci, ani jsem nikdy netrpěla psychickými problémy (traumatem), co by ji u me vyvolalo a začalo to pravé v návaznosti na ten covid.
Jinak sem hodně unavená, ale trpím spíše nespavosti.
Dekuju ![]()
Ano, je tady na to dost dotazu. Covid může způsobit zánět v mozku - projevy: úzkosti, divný pocity, zavrate.
Mně jediné co pomohlo byly antidepresiva a čas (v rámci měsíců) ![]()
@Karolína13210
Jo já vím, už sem nějaké četla. Spis mám fakt strach.
@trisanda10 Tak to chápu. Já ho měla taky a nejde to ovlivnit vůli. Proto taky nejsou psychicky onemocnění žádná sranda. Nezbývá než bojovat
. Prášku bych se nebála. Jsou tu od toho, aby pomohly
ANo - může to být následek covidu - časem to přejde.
Jak urychlit regeneraci?
Dobře spát, slušně jíst, cpát do sebe co nejvíc ovoce a zeleniny a suplementovat rybí olej tak 10-20 g denně (tedy ráno a večer jednu až dvě lžíce), chodit co nejvíc do přírody, najít si něco co tě zaujme a bude tě bavit a věnovat se tomu denně alespoń chvilku, co pozornost vydrží (nemusí to být nic složitého) a postupně zvyšovat zátěž.
Případně se objednej na neurologii a konzultuj tam, jestli má smysl abys užívala třeba nějaká nootropika - léky na podporu fungování mozku.
@Anonymní píše:
Jak se projevuje mozková mlha? Co to je?
Každému se to projevuje trošičku jinak. Je to takové jak kognitivní zabrždění. Někdo to má vic kognitivne, já to mám zas vic, ze se cítím jak zombík. V hlavě mám proste takovou mlhu. Pocit opilosti neustále, jak kdyby se mi silné točila hlava
. Je to po covidu hodně běžné.
Ahoj holky, já už mám mozkovou mlhu, únavu a slabost v nohou asi dva měsíce. Nevim, co mi je, mám za sebou veškerá vyšetření od krve, přes oční, ORL po neurologii s ct mozku.Vse v pořádku.
Nevím už jak se toho zbavit.Ted poslední dva dny se mi stalo, že mě jakoby odpoledne po dlouhých týdnech opustila a je vše jako dřív, no ale vždy ráno jsem opět tam kde předtím. Co myslíte, pomohly by mi AD? Už nevím jak dál… ![]()
I když jsem v životě neměla klíště, ale tak vím, že o tom nemusím vědět, nebo mě mohl štípnout i komár, tak to je to první, co doktorka říkala, že nechá otestovat v těch odběrech. Nabirala všechno, borelie, chlamydie, štítná, železo a klasický krevní obraz a nic