Ekzém kolem očí a nateklá víčka – nějaké tipy na krém z lékárny?

Anonymní
16.2.22 06:29

Exem kolem oci a natekla víčka

Ahoj všem!
Než se vydám k lékaři (ani nevím, jestli k očnímu či kožnímu), jdu si sem pro rady. Cca 2 tydny mam svědivé jedno oční víčko, vždy to zmizí, pak de vrátí. Kůže je suchá, a jakoby zvrásnělá, oteklá, takže jakoby začala přepadávat. Velké oči a víčka jsem ale měla vždy. Mazala jsem očním krémem s termální vodou z lekarny, ten to vcelku udržoval. Pak jsem začala používat opthalmoseptonex a objevilo se i pálení a otok.
Jde mi o to, že jsem něco podobného už 2 x mela, vždy v extrémním stresu a dostala jsem kortikoidovou mast, což mi nepřijde jako super řešení. Nějaké tipy na krém z lékárny? :( Poslední měsíc kvůli nové práci navíc moc nenaspím a otok přisuzuji i tomu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
16.2.22 06:49

Šla bych na kožní a poptala se po operaci horních víček. Možná by ti to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
16.2.22 06:53

Proboha! EKZÉM!!!

• Citovat
  • Upravit
818
16.2.22 07:39

Ahojky. Ekzémem trpím od mala. Pořád jsem používala kortikoidouvou mast, ale ta došla a na kožním dovolena, tak mi v lékárně poradila že je dobré na Ekzém, ale i je to super na akné apod. Uriage mastička. První věc co mi pomohla krom hormonální masti. Maže se to jen na postížené misto. Pak maji i tělové mléka proti vysušení. Mají jí teda v lekarne dr.Max

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14127
16.2.22 07:39

Ja tam moc nevidim, ale neznam te ‚normalne‘. Jinak to asi bude exem, tomu napovida i ten stres, to jde spolu. Opthalmo septonex, pokud vim, tak je dezinfekce a spis oko vysusi. Na podrazdene oci jsou vhodnejsi jine kapky.

Jinak lehkeho kortikoidu na zaleceni akutni faze bych se nebala, obzvlaste ted v zime

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
16.2.22 07:49

Výhod Opthalmoseptonex, je to desinfekce a vysušuje. Kup si v lékárně umělé slzy na zvlhčení očí. Mám ten samý problém, stačí, že jednou nepoužiju oční krém. Momentálně musím masat Biodermou Atoderm, je určená přímo na atopický ekzém. Nic lepšího neznám a to už jsem toho za ta léta s atopickým ekzémem vyzkoušela hromady. Mají i speciální krémy na obličej, ale třeba,,, intensive Baume " je hustější tělové mléko a dá se použít i na obličej. Jinak ale krátkodobě ti kortikoidová mast neublíží. Dělá se kolem toho zbytečný humbuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
16.2.22 09:22

Dcera dostala na kožním krém Elidel (účinná látka pimekrolimus). Tlumí lokálné imunitní systém, ale nemá tolik nežádoucích účinků jako kortikosteroidy. Nesmí přijít přímo do oka. Krásné funguje na lišaje a mokvavá místa u atopického ekzému. Na otok bych zkusila i antihistaminika. Už kvetou lísky a mně teda už z nosu teče a oči řežou, tak jestli ta příčina není tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
16.2.22 09:37

@Voila ten předepsala dětská synovi na ekzém kolem očí, jemu to způsobuje alergie na roztoče. A je pravda, že to pomohlo, kolikrát to drbal do krve a teď se mu sem tam něco objeví :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
16.2.22 19:34
@Aduš8 píše:
@Voila ten předepsala dětská synovi na ekzém kolem očí, jemu to způsobuje alergie na roztoče. A je pravda, že to pomohlo, kolikrát to drbal do krve a teď se mu sem tam něco objeví :palec:

Super. Ať to synovi vydrží dobré. Ekzémy jsou otravné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
17.2.22 09:28

Mám taky na víčkách ekzém, dlouho jsem řešila co to může být, možná tak dva roky. Teď jsem to měla zas, nepomáhalo nic, tak jsem se hluboce zamyslela. a jsem si na 99% jistá, že mám alergii na vatový tamponky - ale jen jeden druh, takovej ten s mikrovláknem, ne 100% bavlna. Začala jsem používat - ekzém vyskočil, přestala jsem - a zmizel. Dost mě i odličování na očích pálilo. A jelikož tyhle tampony střídám, kupuju co je zrovna někde v akci, tak jsem to neměla pořád, ale jen v určitých obdobích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
17.2.22 10:26

Měla jsem něco podobného teda ze séra na řasy :/ blbá reakce a zkouším tedka havlíkovu přírodní apotéku tu mast noční oční :) tak uvidím…zatím mi přijde že lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí