Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Šla bych na kožní a poptala se po operaci horních víček. Možná by ti to pomohlo.
Ahojky. Ekzémem trpím od mala. Pořád jsem používala kortikoidouvou mast, ale ta došla a na kožním dovolena, tak mi v lékárně poradila že je dobré na Ekzém, ale i je to super na akné apod. Uriage mastička. První věc co mi pomohla krom hormonální masti. Maže se to jen na postížené misto. Pak maji i tělové mléka proti vysušení. Mají jí teda v lekarne dr.Max
Ja tam moc nevidim, ale neznam te ‚normalne‘. Jinak to asi bude exem, tomu napovida i ten stres, to jde spolu. Opthalmo septonex, pokud vim, tak je dezinfekce a spis oko vysusi. Na podrazdene oci jsou vhodnejsi jine kapky.
Jinak lehkeho kortikoidu na zaleceni akutni faze bych se nebala, obzvlaste ted v zime
Výhod Opthalmoseptonex, je to desinfekce a vysušuje. Kup si v lékárně umělé slzy na zvlhčení očí. Mám ten samý problém, stačí, že jednou nepoužiju oční krém. Momentálně musím masat Biodermou Atoderm, je určená přímo na atopický ekzém. Nic lepšího neznám a to už jsem toho za ta léta s atopickým ekzémem vyzkoušela hromady. Mají i speciální krémy na obličej, ale třeba,,, intensive Baume " je hustější tělové mléko a dá se použít i na obličej. Jinak ale krátkodobě ti kortikoidová mast neublíží. Dělá se kolem toho zbytečný humbuk.
Dcera dostala na kožním krém Elidel (účinná látka pimekrolimus). Tlumí lokálné imunitní systém, ale nemá tolik nežádoucích účinků jako kortikosteroidy. Nesmí přijít přímo do oka. Krásné funguje na lišaje a mokvavá místa u atopického ekzému. Na otok bych zkusila i antihistaminika. Už kvetou lísky a mně teda už z nosu teče a oči řežou, tak jestli ta příčina není tady.
@Voila ten předepsala dětská synovi na ekzém kolem očí, jemu to způsobuje alergie na roztoče. A je pravda, že to pomohlo, kolikrát to drbal do krve a teď se mu sem tam něco objeví ![]()
@Aduš8 píše:
@Voila ten předepsala dětská synovi na ekzém kolem očí, jemu to způsobuje alergie na roztoče. A je pravda, že to pomohlo, kolikrát to drbal do krve a teď se mu sem tam něco objeví
Super. Ať to synovi vydrží dobré. Ekzémy jsou otravné.
Mám taky na víčkách ekzém, dlouho jsem řešila co to může být, možná tak dva roky. Teď jsem to měla zas, nepomáhalo nic, tak jsem se hluboce zamyslela. a jsem si na 99% jistá, že mám alergii na vatový tamponky - ale jen jeden druh, takovej ten s mikrovláknem, ne 100% bavlna. Začala jsem používat - ekzém vyskočil, přestala jsem - a zmizel. Dost mě i odličování na očích pálilo. A jelikož tyhle tampony střídám, kupuju co je zrovna někde v akci, tak jsem to neměla pořád, ale jen v určitých obdobích.
Měla jsem něco podobného teda ze séra na řasy :/ blbá reakce a zkouším tedka havlíkovu přírodní apotéku tu mast noční oční
tak uvidím…zatím mi přijde že lepší
Ahoj všem!
Poslední měsíc kvůli nové práci navíc moc nenaspím a otok přisuzuji i tomu.
Než se vydám k lékaři (ani nevím, jestli k očnímu či kožnímu), jdu si sem pro rady. Cca 2 tydny mam svědivé jedno oční víčko, vždy to zmizí, pak de vrátí. Kůže je suchá, a jakoby zvrásnělá, oteklá, takže jakoby začala přepadávat. Velké oči a víčka jsem ale měla vždy. Mazala jsem očním krémem s termální vodou z lekarny, ten to vcelku udržoval. Pak jsem začala používat opthalmoseptonex a objevilo se i pálení a otok.
Jde mi o to, že jsem něco podobného už 2 x mela, vždy v extrémním stresu a dostala jsem kortikoidovou mast, což mi nepřijde jako super řešení. Nějaké tipy na krém z lékárny?