Bojujeme s nočníkem :(
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Bojujeme s nočníkem :(
Já ho to snad nikdy nenaucim:(. Syn má dva roky a ne a ne chodit na nočník. Zkoušeli jsme to kolem 18 měsíce, ale úplně bez úspěchu, tak jsem to odložila až bude mít dva roky, myslela jsem si, že to půjde snadno a ono nic! Předevčírem jsme začali s intenzivním tréninkem, první a druhý den počítal úplně všechno oblečení co má (a ze ho má dost). Jen jsem ho prevlikla do suchého, do 5 minut byl opet pocurany. Zkoušela jsem ho v tom i nechat a bylo mu to úplně jedno. Dnes jsem ho od rána nalicala čajem, seděl na nocniku a bylo vidět, že se mu už opravdu chce, tak to pustil do nočníku. Moc jsem ho pochválila, za tleskala mu a šli jsme to spolu spláchnout. Šla jsem krájet cibuli a ani jsem ji nestihla oloupat a už byl zase pocurany
. Ted sedi na nocniku a nic. Já vůbec nevím, co dělám spatne, porad mu to vysvetluji, včera jsem ho i plácla po zadku, když se pocural, ale bylo mu to úplně jedno. Jak ho to mam naučit? Po jak dlouhe době jste měli úspěch, že si dite zaclo samo říkat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nech ho drobka žít. My jsme zkoušeli u syna noční ve 2 a 2 měsících a úspěch nula nula nic. Občas se vyčůral do nočníku, ale častěji do kalkot tak jsem to po půl dni vzdala a vrátila pleny. Za 2 měsíce jsme zkusili znova a ze dne na den bez plen a bez nehod. Takže vrať pleny a neřeš, není zralý moč udržet, tak ho nenuť. Můžeš ho několikrát denně posadit na nočník ať se vyčůrá, ale nech mu tu pojistku, že když to pustí nic se neděje a hlavně netrestat za něco co neumí a nezvládá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak, dcera se to naučila ve 21. měsících během jednoho měsíce ![]()
- Citovat
- Upravit
@pajule022 Nech ho být, klukovi to trvalo do 2,5 roku, než si stihnul říct včas na nočník (od dvou a čtvrt hlásil bv oamžiku, kdy už čůral).
Někeří jeinci jsou na to prostě trochu pomalejší a dozrává jim to v té kebulce později.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pajule022 Já čekám na léto..malé je ted 13 měsíců a to bude mít 15-16 měsíců tak ji to chci naučit..snad to půjde..taky bych to nechala u tebe na léto..je to lepší..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nechala bych ho být, dej mu čas, asi mu to ještě pořádně nedochází.. mi to tak měli stejně. První dcera byla bez plenek i v noci ve 22 měs. kluk si začal říkat AA až ve 28 měs! do té doby nebyl problém xkrát počůrat sedačku, koberce atd. ted má 30 měs. a na noc ještě plenu má. Když chce čůrat, tak si řekne ale kalhoty si taky sám nestáhne, to přešlapuje a čeká na naši asistenci
Jinak taky jsme zkoušeli různé nočníky, na záchod, úplatky, xkrát denně vysazovali a cvaklo mu to později.. neboj, ono mu to časem dojde, každé dítko je jiné.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madanga I ty optimistko.
Mm stejně starpou dceru, jetě nechodí a naděje si teda moc nedělám. Nočník nechápe a s klidem se vykadí 5 minut po tom, co ji sundám z nočníku a dám plínu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč bojujete? Zbytečné prcky lámat přes koleno.
já čekám na teplejší počasí. Ale malá doma o nočníku ví, občas si tam sedne a v neděli jsme oslavili první a zatím poslední úspěch, čekám až ji docvakne, že lepší je prostě si sednou na nočník a ne si počurat teplacky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
@madanga I ty optimistko.Mm stejně starpou dceru, jetě nechodí a naděje si teda moc nedělám. Nočník nechápe a s klidem se vykadí 5 minut po tom, co ji sundám z nočníku a dám plínu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@madanga Tak jako nechat lezoucí dítě s holým zadkem (navíc holku) je blbost.
Pokud nevydrží na nočníku sedět, tak je to taky o ničem (nechápe, o co jde a do té doby, než ta samo něco nevytvoří, to ani nepochopí = začarovaný kruh). Trápení dítěte i matky.
Ty můžeš chtít, jak chceš, ale dokud k tom to dítě nedozraje a nevezme to za své (= není ochotní spolupracovat), tak se můžeš třeba stavět na hlavu a odstrkovat se ušim, ale nikam se nepohnete.
Odzkoušeno na prvním dítěti. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn ma 22 měsíců a parkrat za den chce hrozne jít na nočník ale jen nekdy se opravdu vycura…plenky ma zatim porad, v lete zkusím nechat ho bez a uvidim…ale rozhodne s tim nehodlám bojovat, jednou se to naučí sam bez nuceni…ostatně jako vsichni
nestresujte se
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pajule022 a ještě můžu dodat buď ráda, že neodmítá pleny. To mám nyní s dcerou. Chce kalhotky, ale nočník ještě nemá zvládnutý.
Takže hlídám, připomínám a peru. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Každé dítě je jiné. Prvnímu synovi jsem sebrala plínu, dopoledne se asi 5× počůral a odpoledne si začal hlásit. Bylo mu 19 měsíců.
Druhému je 21 měsíců, zkusila jsem týden bez plíny s tím, že chápe, že se na nočník čůrá, vyčůrá se na povel. Úspěch nula. Je mu jedno, že je prodojenej. Dávala jsem čůrat co 10 minut a stejně 10 nehod za dopoledne… Když se tam omylem vykakal, tak měl hysterák z bobku… Takže jsem mu vrátila plínu, pokud si vzpomene a chce, tak ho dám, ale jinak to neřeším. Bylo to trápení pro něj i pro mě.
Teď ho brácha naučil čůrat ve stoje, tak si na nočník ani nesedne.
Ale třeba tepláky si sundat umí a natáhnout taky, takže kdyby to pobral, tak by to bylo super ![]()
- Citovat
- Upravit
Nebojujte, nechte to být. Až bude správný čas, on na to přijde (zkušenost se synem).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit