Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, dneska jsme byli na ušním, protože když malé šáhnu na ouško tak ječí jako tur. Nenašli nám tam nic a poslali nás domů. A tak jsem se chtěla zeptat jestli oška mají co dočinění s roustoucíma zoubkama. Malá má šest měsíců a zoubek zatím žádný. Dásně má nateklé, bílé. Jinak spinká dobře, jen je rozmrzelá. Už měsíc papáme příkrmy, ale teď poslední dny mi všechno plive ven a chce jen moje mlíčko. Moc díky za radu.
ahoj kdyz vam na usnim nic nenasli,tak snad to bude oK.Nas Tomik kdyz mu rostl prvni zub se za ousko porad tahal,ale pri doteku neplakal.
Diggy já jsem s malou taky jednou šla na ušní, protože když jsem jí ouško čistila, tak řvala jak tur, při doteku taky. Na ušním jí nic nenašli, ale dr nám dost kladla na srdce, že nemáme uši čistit těma špilkama (ani rovnýma ani zakulacenýma), ale obyč. papírovým čtverečkem stočeným do špičky (dají se koupit v lékárně). Měla dost zamazené uši, ony ty špilky totitž ten maz akorát tak posunou dál… takže od toho jí to zřejmě bolelo. Po jejím vyčištění to měla ještě cca týden citlivé, ale pak to bylo OK ![]()