Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, sice se pomalu se synem chystáme k lékařce, ale jen tak pro zajímavost by mě zajímalo, malej si už dva dny stěžuje na bolest v krku a je vidět, že špatně se mu i polyká. Jinak, ale žádná teplota,nevolnost…nic.Byla jsem zvyklá, že všechny tři děti měli u angíny teploty. Měli vaše děti někdy angínu bez teplot? Díky a přeju hezký den. Petra
Bez teplot angínu neměly. Pokud je bolí v krku a mají ho hodně zarudlý, tak je nechám v posteli a většinou je za 2 nebo 3 dny krk lepší. Potom je ještě týden šetřím stejně jako by nemocné byly. Jinak u nás pomáhají bylinky - šalvěj, řepík a taky zábal krku.
A dostal antibiotika? Malej je dobral před 14 dny, tak bych nerada najela na nové, měl spálovou angínu. Teď tři dny ve školce a zase něco. Tenhle rok je v naší školce fakt výživnej. A to jsem si myslela, že, jako předškolák už imunitu za dva roky nějakou získal
.
Jestli měl předtím spálového bacila, tak bych s ním jela k doktorce na výtěr.
Od včera jsem mu stříkala jen Tantum verde, ale s bylinkama mám taky dobré zkušenosti. No ukážeme se lékařce pro můj klid
.
Angína může být i bez teploty, měla jsem ji takhle v dětství několikrát. Perfektně na to zabírá kloktat šalvěj.
My jsme měli spálovou angínu, bez teplot, jen chraptěl, nech u dělat výtěry podle toho nasadí léčbu…angína může být i bez teplot, bohužel
@Petruše80 Podle mého doktora je to zatím jen viróza, pokud to netrvá dýl jak 5 dní…Mě pomáhaly zábaly…Namoč ručník do vlahé vody, přilož na krk a zabal ještě šátkem…A nesundávat, dokud je mokrý…A uvidíš, že se mu uleví…
Tak jsme doma od lékaře. Malej má streptokokovou angínu. No koukala jsem, jak blázen…bez teplot a ani není nijak unavenej, no jen to polikání. Doktorka si byla jistá hned, když jukla, ale pro jistotu udělala stěr a je tam. Takže další antibiotika. Teď čekám, že to dostanou i ti dva starší. Tak máme do vánoc nejspíš o zábavu postaráno.
.