Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky posledni 2 dny mam docela bolesti bricha byva to normalni?
Jj přišlo mi to jako kdybych měla dostat MS ale je to v pohodě ![]()
Tak to je otázka, kterou si dneska taky pokládám
Na začátku mě břicho bolelo jako na MS. Věděla jsem, že to je normální. Ale pak to postupně přestalo a dnes to zase začalo. Občas trošku píchne. Pak trochu bolesti dole jakoby slabě na MS. Taky jsem dostala trošku strach. Jsem v 8tt. Tak snad to je dobré?
Není to nějaká ostrá bolest. Prostě jednou za čas to trošku píchne a pak bolí jako slabě na MS. Nešpiním, nekrvácím, nic. Je to dobré, že??? Potřebuji trošku uklidnit mám za sebou špatné zkušenosti. Do ted jsem byla v klidu a moooc tomu věřila, ale dnes mám obávací den. Potřebuji zase nakopnout k pozitivním myšlenkám
![]()
@afrodites taky to přesne tak mam, ale snad je to normalni
a všechno je v pořádku ![]()
Holky, je to tak, toto vás bude provázet občas celé těhu. Ty bolesti jsou normální, protože se napíná svalovina, jak břicha, tak i děloha a vše se to uvolňuje, děloha se přizpůsobuje na růst miminka a ostatní svalovina a vazy se rozvolňují a hodně pozvolna připravují k porodu. Pokud vás neprovází křeče, špinění nebo něco jiného neobvyklého, buďte v klidu, je to v pořádku, v těhotenství prostě bývají občas i hodně nepříjemné stavy, toto ještě patří k těm příjemnějším.
![]()
No hele, třeba když se rozvolňuje ke konci těhu stydká spona, tak to je taky zážitek. Nebo třeba křeče do lýtek, křečové žíly, hemoroidy…
No ale prosím tě, jen se neděs, to tě vůbec nemusí potkat, je to jak kdo, někdo tím propluje, ani neví skoro, že je těhu, jiná zas má snad vše. No tak ti přeju samozřejmě jen příjemné těhotenství a pokud možno žádné problémy. ![]()
Helli díky. Dneska už mě to nebolí vůbec, tak to bude určitě OK. Mě jen překvapilo, že mě to břicho přestalo bolet a začalo zase po delší době. Tak jsem měla trošku strach. Jinak tohle není moje první těhu
jedno úspěšné už mám za sebou, ale je to více než 5let, tak si to už uplně přesně nepamatuju. vím, že na začátku mě břicho bolelo, ale jak to bylo pak? Nevím. Ale žádné extra problémy nebyly - jen pálila žáha, křeče v lýtkách, občas se mi dopoledne špatně dýchalo a měla jsem těžké ruce a pak jsem taky objevila „prdelní kloub“
To mě tam občas při chůzi louplo tak, že jsem málem upadla
ale jinak nic
O stydké sponě nevím nic? Nebo nevím, že to bylo ono
, akorát si pamatuju porod, to bylo velice „výživné“
na ten se těším moc
![]()
@afrodites
Jo, jo, tak ten " prdelní kloub " to je přesně asi ta stydká spona.
Nebo myslíš, kyčelní kloub?
Mě příšerně loupalo v obojím a kolikrát se mi nečekaně úplně podlomila noha.
Helli čoveče nevím co to je
Je to uprostřed zadku. Prostě jdeš a najednou bolest jako blázen a uplně se ti podlomí noha. Vždycky mě manžel zachytil, ale je to fakt, že skoro upadneš
tak uprostřed zadku to asi není kyčelní kloub, ne?
nevím. Občaaaas velice zřídka mě tam loupne i ted, ale v těhu to bylo docela často (v té pokročilejší fázy) a před těhu jsem o tom „prdelním kloubu“ ani nevěděla
![]()