Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla bych se vás zeptat kdy se vám objevili strie (pokud jste teda nepatřili k těm šťastným, a žádné neměli
) Já jsem ve 33 týdnu, a už mám docela dost strií na bocích, a začínají se mi dělat i zespoda na bříšku. Ať jsem mazala jak jsem mazala - nepomohlo to. Takže nemažu už tak často, protože to stejně nepomáhá. Bojím se však, abych neměla do porodu plné břicho strií
. Proto se chci zeptat kdy se vám objevily, a jak se od té doby rozšířily- popř. jestli vám vybledli.. Moc díky za odpovědi ![]()
Bricho jsem nemela nijak velke a strie se mi udelaly asi az dva tydny pred porodem, ve spodni casti bricha.
Po porodu a splasknuti bricha je mam dost viditelne ![]()
Mazani nepomohlo, tak jsem se s nimi smirila, nic jineho mi nezbyva ![]()
Mě se strie objevili taky nějak kolem 30.tt, taky jsem mazala ale zbytečně, nakonec jsem měla jednu vedle druhé
Malé je teď půl roku a sice jsou vidět, to budou vždycky, ale už vybledli pěkně ![]()
Mě se na břichu naštěstí neudělaly vůbec, ale mám je na zadku a trochu na stehnech, udělaly se mi až těsně před porodem a teď jsem rok po porodu a krásně vybledly..nejdou skoro vůbec vidět. Nikdy jsem moc nemazala, takže nemůžu posoudit, jestli to pomohlo nebo ne ![]()
@skrudzz Ahoj, já celé těhotenství nic, a asi v 38tt mi břicho popraskalo úplně dole. Ani bych si toho nevšimla, protože jsem si tam neviděla. Bylo to vidět v zrcadle. Mám tři měsíce po porodu a je to pořád dost vidět, ještě to nezbledlo
.
Me se strie objevily az uplne nakonec, i byly po porodu vyraznejsi…od toho prvniho porodu ale dost vybledly, ty z druheho jeste ne, ale to ma cas.
Ahojky, tak mne se strie objevily cca v patem mesici, presny tyden uz nevim, ale zacalo to dvema jizvickami u pupiku a bohuzel to skoncilo celym brichem.. jizvy mam i centimetr siroky a nektery dost hluboky. Ted budu rok po porodu a jizvy zacinaji blednout, ale videt jdou porad dost
taky jsem mazala i dvakrat denne, bohuzel to nepomohlo. I doktor mi rekl, ze nekdo bohuzel strie mit bude a nic s tim neudela a ze ty kremy se stejne nedostanou do spodnich vrstev kuze, kde prasklinky vznikaji ![]()
Mě se udělaly 2 měsíce před porodem jak mi břicho sestoupilo dolu tak to kůže nevydržela a mazala jsem drahými krémy a stejně bez účinku. Dr. říkal, že nepomůže žádný krém, že kůže není donekonečna vytahovací proto to praská.
@skrudzz Mně se strie udělaly taky až kolem 30tt, taky jsem poctivě mazala krémy proti striím. Postupně vyblednou, ale vidět budou bohužel už napořád. Moje ségra mazala obyč sádlem a neměla ani jednu
Ale kdoví, někdo se nemusí mazat vůbec a nemá ani jednu ![]()
Mě se udělali v 38tt trochu na podbříšku - jinde ne..a to jsem mazala už od 8tt..kdyby šel předčasně - nemuseli by být žádné..
Mě se začali dělat od 31tt nejprve ze spodu břicha a kolem porodu už byli až u pupíku. pár jsem jich měla i nad.
U druhého dlouho nic a pár týdnů před porodem se mi zvěčnil na pupíkem co ten první nestihl tak to dokonal.
mazání nepomohlo. i když nevím jak by to vypadalo bez něj. vybledli za pár měsíců. neměla jsem je nijak zvlášť tmavé.
V prvním těhotenství se mi objevilo prvních pár malých strií asi v 8 měsíci, při dalších těhotenství už hned co začalo růst bříško, mazala jsem normálně tělovým mlékem po sprchování a nijak víc to neřešila, stejně to člověk neovlivní. Dneska mám strie bledé, viditelné opravdu jen když se na to soustředím ( jsem téměř 3 roky po posledním porodu). Ale i tak, svoje strie mám ráda
protože je to dílo mých dětiček ![]()
Mě se udělaly jen na zadku někdy kolem 30tt u dvojčat, páč jsem rychle přibrala! pravda - zadek jsem nemazala ![]()
Bohuzel je to geneticka zalezitost, jak uz holky psaly… nekdo nemaze a stejne zadny strie nema… u me to taky zacalo hned jak slo trochu brisko videt, kolem pateho mesice se mi kolem pupiku udelelo par a postupne pres cely bricho byly… vyblednou, ale videt jdou… treba segra nemela zadny, buh vi za co jsme si to zaslouzily
ale mela jsem je uz driv na stehnech a bocich, kdyz jsem pribrala po stredni skole, takze me to neprekvapilo.