Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Cuarentena píše:
Znám vyloženě hubený ženský, který mají břicha perfektní i po několika dětech. V tloušťce nebo hubenosti to nebude, spíš v elastičnosti kůže.
ano asi to bude tou elastičností kůže
je fakt zajímavé, že některé ženské to mají a některé né ![]()
Tak to mi první strie kolem pupku vykoukla kolem 6 měsíce a myslela jsem, že ten můj pláč nikdy neskončí
. Pak to přibývalo a to jsem mazala od první chvíle, co jsem se dozvěděla, že jsem těhotná a klidně i 3× denně!! Nakonec jsem stejně skončila jako zebra
Ale co, já se za své strie nestydím, vždyť to nebylo proto, že bych byla pažravá a přibírala jen tak, ale já byla těhotná, nosila v sobě čtyř kilový život, který se stal pro mě vším, tak co bych řešila strie.. ale to asi člověk přestane řešit v době, až to cukrátko máte v náruči a nejste plné hormonů
Taky jsem byla na provaz, jak jsem se po porodu podívala do zrcadla.. ![]()
Já jsem první strie měla už v pubertě takže jsem očekávala, že v těhu mi nějaké přibudou. Nicméně mazala jsem se poctivě celé těhu a bláhově to dlouho vypadalo, že se snad ta snaha vyplatí. Ale ejhle měsíc před porodem (36tt) se vše změnilo a začali přibývat. Popraskala jsem na bocích a také v podbříšku a jedna strie u pupíku se začínala klubat ale díky bohu už nestihla prasknout více takže mám nad pupíkem ďolíček. Teď jsem 7 měsíců po porodu a už to jakš takš vybledlo. Kromě jedné na boku která je asi půl cm široká všechny ostatní už moc vidět nejsou. Takže jediné co zbývá je smířit se s tím že tam jsou ![]()
Mě se do 33 týdne neudělala žádná strie, to jsem jásala radostí a asi dva týdny před porodem tedy ve 34 týdnu mi docela břicho popraskalo, cítila jsem divné lechtání na břichu. No a trošku mi to vybledlo - jsem skoro dva roky po porodu. Ale já na strie trpím od puberty a nikdy mi na to nic nepomohlo, dokonce ani drahý laser v Asklepionu.
Mazání nemá žádný vliv. Při prvním těhotenství jsem měla strie asi od 25tt - stehna, boky a teď při druhém asi od 27tt zase boky a zadní část lýtek. Břicho zatím nepraská a i kdyby prasklo, tak s tím bohužel nic neudělam ![]()
Mne se strie udelali cca v 7 mesice na brisku po leve i prave strane. A to jsem mazala od prvniho tydne tehotenstvi dvakrat denne a poctive a vsude. A vyzkousela jsem jak drahe, tak levne kremy a stejne se mi udelaly.
Ja mazala pravidelne kazde rano a vecer, do 7 mesice nic, pak se mi udelala jedna, za tyden druha a pak mi popraskalo cele bricho. Mam vedlr sebe asi 9 velkych strii, pred porodem byly asi 1cm tluste, ted jsou tak pul centaku, no hnus
ale beru to z humorem.
Tak já nemám ještě vyhráno, jsem v 35tt. V prvním těhotenství jsem mazala jenom břicho a strie se mi udělaly jen na prsou, když se mi po porodu nalily. Před několika lety se mi udělaly na zadku, vůbec nevím kdy, prostě mi lítala váha. Nebylo to těhotenstvím. Když jsem otěhotněla podruhé, hned od začátku jsem začala užívat kolagen. Zkusila jsem i nějaké krémy proti striím, ale přišly mi k prdu. Takže mažu jen přírodními oleji, většinou si dělám mix z kokosového, mandlového a jojobového. Je to mnohem příjemnější, než krémy z lékárny. Mažu prsa, břicho, zadek i stehna a zatím nemám ani jednu navíc, i když mažu průměrně tak 1× za den. Ale co není, může klidně přijít. Mám ještě 5 týdnů do porodu, ale sama jsem zvědavá, zda kombinace užívání kolagenu a mazání k něčemu bude.
U prvniho ditete se mi neudelaly zadne, mazala jsem se, ale rodila uz ve 33 tydnu.
u druheho se mi udelaly v porodnici tyden pred porodem ve 35 tydnu, taky jsem rodila predcasne a mazala jsem se do 34 tydne, kdy me prijali do porodnice a zatrhli mi sahat si na bricho ![]()
@skrudzz no nevim jak geneticka zalezitost..moje segra nic a ja porupana a to jsem ze strachu mazala uz od 3 mesice a docela drahym „spasem“
Vypozorovala jsem u sebe, ze mi strie zpusobily predevsim skoky v rustu bachurka..do 3 mesice logicky nic..pak 4,5 neco malo a najednou 6 bricho snad pres noc jak balon..ale radila bych ti mazat porad a 2× denne at nepopraskas uplne cela-ja jsem zatim jen ve spodni casti bricha a drzim se ![]()
Během těhotenství jen na stehnech, a až po porodu mi popraskalo břicho
asi to bylo tím že mi na něj nakonec skákali ![]()
Tak já jsem se radovala z toho že žádný mít nebudu a asi 14 dní před porodem se mě udělaly na spodní části břicha!!
achjo
Tak mě se strie na brichu začali dělat ve 33 týdnu, no a každým dnem jsou výraznější. Mám je jen ve spíš bricha. No a jinak na prsou sem je měla už kolem 15 týdne a to pořádný
na bocích cca od 5 měsíce, ale zůstávají pořád stejné, no a pak stehna a teď i na zadku, tak od 7 měsíce. Nezbide nic jiného než se stim smířit ![]()
Těhulky, nemáte zkušenosti s bambuckým máslem? Pomohlo Vám v boji proti striím? Chtěla bych vědět co jste jinak dělaly, aby se Vám strie vyhly nebo alespoň vytvořily v co nejmenší míře. Prý je důležitý dostatečný pitný režim, aby byla kůže hydratovaná a také dostatečný příjem dužniny, např. jablíček. Udělaly se Vám strie i když jste nepřibraly nárazově?