Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mě se udělaly až po porodu ale jen na bocích. Mazala jsem každý den.
Už jsem někde psala, že v 1. těhotenství jsem si na břicho namazala pár tisíc Kč (trochu nadsázka, ale ne úplně, když jsem mazala od 3.M, 2× denně, krémy za 3-4 stovky, pár jich padlo), napřed dobrý, rozjelo se to asi kolem 6.M, jak rostl pupík, těsně před porodem mi to praskalo snad před očima, vybledávaly skoro rok. Teď při druhém těhotenství jsem nemázla ani ťuk, páč už věřím, že je to fakt genetické a krémy prostě nepomáhají, teď ke konci mi vznikly ještě nějaké nové nad pupíkem, prostě cítím ten tah, asi je břicho ještě větší, než minule. Aspoň, že ty z minula už znova nezfialověly, tak je to břicho o trochu (ale jen o trochu) míň ošklivé, než minule. Manželovi jsem řekla, že břicho už budu mít hnusný navždy, takže mě musí holt milovat pro inteligenci, ne pro krásu
.
U prvního až pár dní před porodem, u dalších už jsem to neřešila, ale přibyly. Sestra je identické dvojče, porodila obě děti předčasně a nemá ani jednu.
![]()
Mě se udělaly strie na bocich asi někdy ve 15 týdnu. Mazala jsem každý den GS-MAMAVITEM nebo elasti-Q a bylo to pořád dobrý dobrý a najednou ve asi 29 týdnu mi snad přes noc brutalně popraskalo břicho kolem pupku:( od te doby mažu ještě víc, ale jak se mi teď v 31tt zvětšují prsa tak mi i tam začínají strie.. Holt prostě to asi holky fakt neovlivníme..
Strie nemám zatím vúbec, celulitidu na zadku to jo
ale strie se mi vyhýbají naštěstí zatím (ničím nemažu) jen hodně piju vodu.
Ke konci těhotenství ale ne na břiše, na prsou. měla jsem je gigantický tak mi popraskaly, ale teď to je hodně nenápadný, jsem rok od porodu
Mam na zadku a stehnach - to jsem nemazala. Flakala jsem i prsa, tak je to jen trochu. Bricho poctive i petkrat denne, nejlip obycejna vazelina a zatim je krasne bez jedine… aspon to bricho by mohlo zustat pekne ![]()
Ahoj, strie jsou genetickou zalezitosti a bohuzel nejdou ovlivnit ani kremama za tisice
ale z vlastni zkusenosti mohu doporucit parkrat navstivit solarko. jizvy to docela stahlo a to jsem je mela dost velke a hluboke.
Tchyni popraskalo břicho po dvojčatech, je hodně hubená na 60tku až vyschlá a břicho v plavkách má hnusné, ale tak moc jsem to viděla v létě jen na vyhublých ženských, že mají takové jakoby potrhané břicha.
Ahoj, mě v nějakém 26.týdnu první a to jsem mazala jak blázen. A známe se nadělaly až po porodu.
28tt břicho dole a na bocích stryje, stehna zadek taky, ale mám to v rodině
moje máma, babička, mamčina sestra, všichni mají břicho jako papír, ale mají víc dětí, já zatím po jednom to mám jakž takž ![]()
@IvkaH píše:
Tchyni popraskalo břicho po dvojčatech, je hodně hubená na 60tku až vyschlá a břicho v plavkách má hnusné, ale tak moc jsem to viděla v létě jen na vyhublých ženských, že mají takové jakoby potrhané břicha.
Znám vyloženě hubený ženský, který mají břicha perfektní i po několika dětech. V tloušťce nebo hubenosti to nebude, spíš v elastičnosti kůže.
Mazala jsem vším možným a a stejně kolem 33 tt mě popraskalo ![]()
Já poctivě mazala gs-mamastrie a elasti-Q ale okolo 28tt jsem ošklivě snad přes noc popraskala okolo pupku. Tak teď mažu ještě více, aby se to nezhoršovalo ale koupila jsem si indulonu-rakytníkovou. Stojí 50kc Je hodně mastná a mám s ní velmi dobré zkušenosti na jakýkoliv problém s kůží, lituju, že jsem ji nepoužívaja od začátku, mám z ní dobrý pocit, zatím víc nepraskám, ale je to jen můj pocit:):)
@Cuarentena píše:
Znám vyloženě hubený ženský, který mají břicha perfektní i po několika dětech. V tloušťce nebo hubenosti to nebude, spíš v elastičnosti kůže.
ano asi to bude tou elastičností kůže
je fakt zajímavé, že některé ženské to mají a některé né ![]()