Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, kdy jste začali cítít pohyby u druhého těhotenství? Děkuji ![]()
Ty jo, já až pozdě, po 20.týdnu, spíš kolem 21.týdne, už jsem byla nervní, v prvním těhotenství už kolem 18., ale porodem se to vysvětlilo, měla jsem obrovskou placentu, prý cituji : Ty vole, tak to jste ještě neviděli
a na přední straně, takže sem ty pohyby cítila méně.
Teď jsme 21 týden a furt nic moc… minulý týden jsme byla na kontrole a požádala o ultrazvuk a doktor říkal, že se miminko hejbe až moc a je divné, že nic necítím… no nic počkám, hlavně ať je miminko ok
Tké jsem začala pořádně cítit až okolo 20tt, do té doby vždy spíš jen večer vklidu vleže…teď už pravidelněji…
U prvního těhu cca 21.tt (placenta na PS), u druhého těhu 14.tt (placenta na ZS, Berunka byla celkově mnohem víc akční)
Děkuji moc, já jsem 14.týden tak snad se brzy dočkám. Já mám placentu ventrálně, tzn na přední straně, že? To jsem měla i u prvního těhu a pohyby jsem nikdy neměla nijak moc extra silné.
Já je u druhého těhu cítila až po 20 tt a i pak jen lehce, měla jsem placentu vpředu, takže pohyby tlumila,. byla jsem z toho nervozní a pořád čekala na každý záchvěv:-) Každá to má jinak a to, že některá cítí později neznamená nic špatného:-)