Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenost s bolesti břicha kolem pupiku. dceři je 4 a půl a 5.den si stěžuje, že ji bolí bříško. Ale jen to řekne a chová se normálně, je hrava chce jíst, i když měla pro jistotu 3dny dietu, na záchod chodí v pohodě. Ale prostě celkem často to řekne. Ani mi nepřijde, že by ji něco trápilo, aby to měla z nervů. Nemá někdo zkušenost? Třeba je to v tomto věku běžné
Zatím ji nechci stresovat doktorkou, samozřejmě kdyby se kroutila, tak jdu hned, ale na ni fakt není nic poznat, i bříško měkké a neboli na pohmat
Kdyby to bylo psychické, tak by se to myslím objevovala v určitých situacích. Nám to dělala dcerka, když měla jít večer spát. Vypozorovala jsi něco takového? Neříká to když má uklízet, jíst, když se zlobíš apod.?
Právě ze ne. Říká to pokaždé z ničeho nic. Jen pátek byla bez nálady, ale nekroutila se, jen si stěžovala ještě častěji než třeba dnes.No když to bude ještě par dni tak radši zajdu.
@citrusek2 Tak se ji zkus poptat, jestli to je po nějakém jídle či činnosti, kde přesně ji to bolí apod. a radši zajdi k doktorce.
Snad bude dobrá. Samozřejmě když se jí zeptám jestli ho radši půjdeme ukázat doktorce, tak ji neboli a nebolelo, že kecá. No je mi jasný že to řekne i u ní, jen aby ji nic nedělala. A já budu ta co kecá ![]()
Alergie na lepek? Nebo na bílkovinu kr. mléka. Obojí může přijít najednou, i když do té doby bylo vše ok. Moje 4letá si taky někdy stěžuje na bříško, ale do 15min jde na záchod, takže tam je to jasný ![]()
Ahoj, také jsme měly takovéto období, několikrát denně si stěžovala, že jí bolí bříško, ale jedla normálně, měla normální stolici a byla normálně aktivní…udělali nám sono břicha, nic nenašli, časem to přešlo samo…asi to bylo psychické…
Vím no ze když jsou nemocný tak jim hleny zvětší i v bříšku uzliny.al před dvěma měsíci byla na mandli a je fit ani rýma nebyla