Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky prosím o radu malej 23 měsíců má plnou pusu bílých boláků má to všude na patře mandlých dásních jazyku i vnitřních rtech-ty má hodně bolavé, mandle dost oteklé s bílými čepy. Je dost uplakaný v noci jsem dala ibalgin pak už spal jí celkem dobře, teplotu nemá ale hlásek má nakřápnutý nebo jak to napsat-jsou to afty nebo to může být i angína mudr u nás dnes není až zítra ale můžeme za ním dojet-a asi pojedeme jen nevím co čekat.
A co virová angína s výsevem aftů? Jeďte. Odpoledne může dostat horečku. Aspoň budeš vědět co čekat.
Taky by to mohla být aftózní stomatitida, projevuje se to podobně, jak popisuješ a ještě u toho děti dost slintaji.
@BellinkaX no nevím nesedí mi tam ty nateklé mandle, z pusy je mu hodně cítit-volala jsem manžovi tak dojede z práce a razíme za mudrou tak jsem zvědavá co nazná snad to nic nebude-každopádně díky.
Hnisavá angína, jeďte určitě, dá antibiotika, bez těch to nepůjde. Afty budou asi doprovodný. Dej vědět jak jste dopadli. To ho musí bolet. ![]()
Tak jsme doma-nemá ani angínu ani afty je to něco jiného nepamatuju si název ale má to prý k zubům lezou mu dole stoličky dostal Neocide gel b-komplex a c vitamin prý oslabená imunita od zubů-při zhoršení nebo horečkách máme dojít-tak snad to bude ok. Jinak díky.
ahoj, tak pokud si vzpomeneš ten název nemoci, tak to sem prosím tě napiš. ![]()
Moc by mě to zajímalo…myslela jsem taky, že je to angína. ![]()
Takže žádná atb. nedostal?? jenom nějaký ten gel a vitamin C?
No já fakt nevím jak on to říkal prej to není nic hroznýho-mě se to teda nezdá má to opravdu hodně po celé pusince-počkám dva dny a pokud to nezmizí tak ho vezmu na ORL. Pláče prý proto že mu lezou stoličky
což je jasný to ho bolí mno-už aby byl zase ok, ale těch boláků
vnitřní rty má až do krve.
Pokud není alergický zkus mu udělat heřmánkový čaj. Měl by pomoct. Držte se.
@Zacharova neříkal soor?
Pokud ano, pořiď si Pagavitový tyčinky..stojí pár Korun a mému malému, který měl bílou celou pusu, to zabralo snad do dvou dnů..