Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No, jedno dite ma prujem a horecku, druhe volalo z tabora, ze je posledni z chatky, ktere jeste nezvraci a nema prujem… od sebe to nechytly, na tabore uz je tyden a to druhe se v patek vratilo z jineho tabora, kde posledni den zvracela nebo prujmovala polovina osazenstva. Tak asi to bude tohle. ![]()
Jo, je to skvely. Zvlast, kdyz jsme na dovolenou pred asi dvema tydny odjeli pozdeji jen na cast, protoze jsme uplne vsichni meli nejakou virozu, ktera se tahla asi dva tydny. Dva z nas vcetne bakterialniho zanetu spojivek. Covid jsme predtim meli dvakrat a tohle bylo horsi.
Ahoj holky. Malej (3 roky) je nějaký divný, k večeru byl horkej, horké záda, ruce, hlava, myslela jsem si že má určitě horečku, změřila jsem a měl 37.2 takže ok. Ale celý den byl protivnej, chvili divocil s bráchou, klasika, a pak najednou fnukal a chytal se za bříško (neřekne mi co ho trápí, moc nemluví). Dnes nic skoro nejedl. Napadlo mě, jestli to není tím horkem, i to jak byl otravný. Já sama třeba nemám chuť k jídlu v těch dusnech vůbec. Už včera se mi v noci budil co pul hodiny a prevaloval se, ale to jsem nejak neresila, protože bylo v noci horko, a nedalo se spát, nebrecel, spíš se vzbudil, zamrcel a spal dál. Jinak je naprosto zdravej, nic mu není. Před hodinkou jsme leželi, a navalilo se mu, ale nezvracel, pak lehl, usnul okamžitě, a za pul h se zase vzbudil, a hned usnul. Samozřejmě zítra jdeme ráno k doktorce, ale nevite co by to mohlo být? Teplotu nemá, nezvraci, průjem nemá, kasel ani ryma. Ale horkej je dost, jinak včera ani dnes jsme venku nebyli, takže úpal to nebude. Já obvykle nestresuju v takových situacích, ale bydlíme ted u babičky, a ta mě úplně vystresovala, jak kdyby maly umiral.