Bolest bříška u předškoláka

114
18.5.15 11:07

Bolest bříška u předškoláka

Ahoj,

syna trápí už několik týdnu opakované bolení bříška někde okolo pupíku a jako pod žebry vlevo. Máme za sebou vyšetření chirurgem, krev u dětské, ultrazvuk dokonce chudák absolvoval i hadici do žaludku. Nikde nic nenašli. Nesetkali jste se s něčím podobným? Dětská neví kam už nás poslat, dostal léky na snižení kyselosti a to je všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
18.5.15 11:13

@Molicek nemůže to být ze stresu? To je tak jediné, co mě napadá, co se „nedá“ vyšetřit tím, kde už jste byli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
18.5.15 11:16

Doma se nic nezměnilo, ve školce taky ne. Když to začalo byl 14 dní doma v naprostém klidu. Nevím z čeho by mohl být ve stresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
18.5.15 11:18

Zkusila bych fyzioterapeta, zda nema nejake svaly hypo ci hypertonicke, zda to neni od patere atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
18.5.15 11:27
@Bibi239 píše:
Zkusila bych fyzioterapeta, zda nema nejake svaly hypo ci hypertonicke, zda to neni od patere atd

U takového prcka od páteře? Zkusím cokoliv. A ty svaly by chirurg při vyšetření nepoznal?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
18.5.15 11:32
@Molicek píše:
U takového prcka od páteře? Zkusím cokoliv. A ty svaly by chirurg při vyšetření nepoznal?

mozne je cokoli. Chirurg by to poznat nemusel, ten by predpokladam poznal kylu, ale jinak by to mel poznat neurolog. Nicmene ja bych to neprotahovala cekanim na termin u neurologa, pak cekanim na termin u fyzioterapeuta a toho neurologa bych preskocila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
18.5.15 11:48

Jo, tyhle bolesti jsem mívala jako dítě jednu dobu taky. Byla jsem schopná prosedět půl dne na záchodě… Normálně jsem si tu bolest vsugerovala, přitom jsem chtěla být jen doma s maminkou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
18.5.15 11:59

@SussieS Stejně tak moje sestra. ;)

Kamarádky dcera je schopná se poblinkat každý den ve školce, aby mohla být doma. Ke změnám u nich taky nedošlo, na malou padla separační úzkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
18.5.15 12:10

@Ukulina Je možná separační úzkost v pěti letech po 2 letech chození do školky? A nezlepšilo by se to, když byl víc jak 14 dní doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.5.15 12:23

Dcera si taky stěžovala na boleni briska. Absolvovali jsme taky ruzna vysetreni a na nic se neprislo. Pak nam jeden pan poradil prestat pit mleko a boleni postupne prestalo. Rozhodne neradim mleko a mlecne výrobky vynechat uplne, ale zkus tak na 14 dni vynechat piti mleka (jogurty, tvaroh klidne jist muze). Vysledek nezarucim, ale nam to pomohlo. Drzim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
18.5.15 14:59

@Molicek Možné je všechno. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
18.5.15 15:17
@Ukulina píše:
@Molicek Možné je všechno. :nevim:

S tím souhlasím. Ale chtěla bych určitě postupovat od nejpravděpodobnější příčiny dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
14.5.19 20:35

Nadvazujem na temu a som zvedava na nazory.

Mam doma predskolaka. Tiez sa obcas postazuje na bolest bruska - priebezne uz mozno aj pol roka. Zatial som s nim nikde nebola, viem, som hrozna matka, ale hned vysvetlim preco (teda okrem toho, ze som mala doma novorodenca)

1. to, ze by sam od seba povedal, ze ho boli brusko, to sa stane vynimocne
2. stolicu ma pravidelne, primeranej farby aj konzistencie
3. jedava vela a vsetko
4. nema ziadne objektivne problemy, nevyhladava ulavovu polohu, nechyta si brusko
5. je vesely, hravy, s nadbytkom energie
6. brusko je na dotyk makke, priehmatne, nebolestive
7. ma syndrom stredneho brata, kedy potrebuje putat pozornost. uz mal obdobie kedy naschval koktal, mal obdobie ked stale zmurkal, atd. ked sa mu napr nechce obliekat tak jaci ze ho svrbi cele telo

urcite to spomeniem u ped, nemam vsak bohuzial momentalne kapacity na to, aby som s nim behala, tak mi len napadlo sa opytat na nazor niekoho ineho, pripadne teda skusenosti.

ako pisem, trva to uz dost dlho a po kusku cokoladky bolest ako zazrakom prejde, alebo to mozno len hovori, aby ju dostal. fakt neviem.
a este mi teda dnes povedal, ze ho najviac boli, ked sa mu toci hlava, ked je na kolotoci. na kolotoci byva mozno raz za mesiac, tak neviem ako ho toto napadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
14.5.19 20:58

Otázka zní co všechno malý vyhodnocuje jako bolest bříška. Mám pětiletého syna a tříletou dceru a bolení břicha je u nás téměř denně. Dost často to vyhodnotím jako zaražené větry, namasíruju břicho tymiánovou mastí. V případě vážnějších bolestí dám Espumisan kapky. Někdy děcka tvrdí že je bolí břicho a jen se jim chce na velkou. Taky je občas bolí břicho při rychlé chůzi a pak jsou tady samozřejmě ty psychosomatická bolení. Když se jim někam nechce jít, něco dělat atd. Takže pokud přestane bříško bolet po čokoládě, tak bych se s tím vůbec nezabývala. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
14.5.19 21:10

Také to u nás bylo a většinou to bylo před vykonáním velké potřeby nebo vypustenim plynů, proste nuceni na kakani hlasili jako bolest bricha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí