Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Řekla bych polypy v nosní ( vedlejší nosní - bývá i pod očima ) dutině. Léčba kortikoidy do nosu, v případě velkých problémů chirurgické odstranění.
Mozna je to blbost, ale nemůžou v tom hrát roli i namozene svaly? Třeba mnhourenim oči, zaostřováním…
Bolest za očima nemusí být jen problémem očí. A s tím je spojena i bolest hlavy. Co takhle páteř? A to myslím krční. Sedíš ve špatné poloze. Podle mě jde již o chronický stav a doporučuji si zacvičit. Najdi si cviky na krční páteř a určitě by se mělo ulevit.
Polypy nemám, alespoň ne v nose. Jak jsem psala mám ORL za sebou
Oční - nevím, chodím na pravidelné kontroly. Poslední někdy ke konci léta. Oči se drží. A na oční se dostanu až někdy v lednu - klinika bere na objednání a teď má dovolenou.
Cviky zkusím, je fakt, že pár protažení + ale jeden den výpadek bnekoukani do mobilu a pomohlo to.
@Anonymní píše:
Polypy nemám, alespoň ne v nose. Jak jsem psala mám ORL za sebouOční - nevím, chodím na pravidelné kontroly. Poslední někdy ke konci léta. Oči se drží. A na oční se dostanu až někdy v lednu - klinika bere na objednání a teď má dovolenou.
Cviky zkusím, je fakt, že pár protažení + ale jeden den výpadek bnekoukani do mobilu a pomohlo to.
Pokud nemusíš koukat do mobilu, počítače, tak to nedělej. Má to spousta lidí, kteří pořád u toho vysedávají.
Cvičit si oči, chvíli u počítače, chvíli si zavřít oči, zase chvíli u počítače. ´A tak dále a tak dále o tom stromu a té skále´.
Tak jsem obešla oční u nás ve městě. Bohužel, všude zavřeno a záskok v akutních případech na ambulanci.
Dala jsem si den pauzy úplně od elektroniky a nepomohlo to. Podívám se na mobil a cítím sucho v očích ( znám ten pocit ), ale i tlak mezi obočím a případně i bolest kolem víček.
Nevím a mám docela strach. Změny v ostrosti nepociťuji, jen když musím zaostřit, tak se mi jakoby zamotá hlava a cítím se divné - nevím jak to líp popsat. Je to divný, protože problémy jsem nikdy neměla, od operace jsme 6 let a hlavně chodí. Na pravidelné kontroly. Problémy mi začaly potom co jsem každý den trávila 2-7 hodin na mobilu ( ne v kuse ).
Zkusila jsem naparovat dutiny, zda to není tím. Nic. Nešlo.
Cviky na páteř - nic
@Takco bylo by to reálné a dávalo by to smysl, potom co to začalo když sem trávila hodně času na mobilu… Divný, že třeba po dni bez technologii to nepřejde
Zkus si vzít lék proti alergii. Pokud pomůže, můžou zlobit ty polypy či zduřelé uzliny
@Anonymní píše:
@Takco bylo by to reálné a dávalo by to smysl, potom co to začalo když sem trávila hodně času na mobilu… Divný, že třeba po dni bez technologii to nepřejde
Chce to třeba čas a odpočinek. ![]()
Názor mám, diskuse se sem nehodí. Doporučoval bych než očního lékaře navštívit dobrého optometristu, který by zřejmě měl pomoci od potíží při konvergenci, když to takhle popíšete. Budu rád když mi napíšete, jak to dopadlo, zda jsem diagnózu odhadl dobře. Jinak se to „samo“ nezlepší. Potřebujete vyšetřit, částečně si s potížemi pomáháte, jak paní píše „namožené oční svaly“ je laicky blízko, ale nejde o krátkodobou zátěž.
@epmek problémy zmizely. Potom co jsem netrávila tolik času na mobilu. Očního mám dobré, jak jsem psala. Jen několik let po operaci očí a ne jedné, tudíž každý rok jezdím na kontroly.
Ahoj.
Předem chci říct, že se k lékaři teď nedostanu, ale chystám se hned z nového roku.
Od zhruba 25.11 jsem si všimla, že jsem měla unavené oči - po práci na ntb. Od té doby trávím docela dost času oproti časům předtím na mobilu ( zhruba +-3hodiny denně ) a začaly mi problémy.
Bolesti oči a to jakoby za horním víčkem. Dala jsem si na den pauzu od mobilu a byl klid. Jenomže se to pak vrátilo. A trvá to jen při práci na mobilu ( přitom zrak mám v pořádku, chodím na pravidelné kontroly, protože jsem několik let po operaci ). Jenomže, poslední dva dny se mi přidala bolest i jakoby mezi obočím. ( Snad je to srozumitelně ) a stane se, že ta bolest je i trochu k nevydrženi - tupá bolest - a následně zamotá se mi hlava. Ještě bych dodala, že mi před týdnem pořád tekla krev z nosu ( vyřešeno na ORL, s tím, že si myslí, že jsem nachlazená, protože mám hodně prokrvenou tkáň ). Oči jako takové nepálí nebo tak něco, ač umělé slzy používat musím. Prostě to začalo únavou oči ( ta byla jasná ), a teď to trvá jen pro práci na mobilu, Jakob bolest za horním víčkem, a poslední den bolest mezi obočím a následně zamotání hlavy. Ty tři hodiny denně nejsem v kuse na mobilu, aby bylo jasno
Nevím. Zkusila jsem asi 15 minut teplé obklady a nic, žádná rýma se mi nespustila.
Nesetkal jste se s tím někdo???