Bolest hlavy a paralen

59
25.11.06 11:29

Bolest hlavy a paralen

Ahoj holky, mám na Vás dotaz. Jsem v 7TT a kvůli bolení hlavy jsem si vzala ve čtvrtek večer 1/2 a v pátek večer 1/2 tablety paralenu. Můžu ohrozit vývoj miminka? Někde jsem četla, že paralen nevadí, ale dneska se mi to rozležešlo v hlavě a mám obavy. O mém těhu ještě nikdo neví a tak jsem se nemohla nikoho zeptat. :( :(
Poraďte mi prosim. děkuji Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
132
25.11.06 11:38

Ahoj. Myslím, že v začátku těhu je lepší raději nic nebrat, ale já například o prvním těhu věděla až mnohem později. A tak jsem si žila svůj standartní život a dokonce i absolvovala dvě svatby!! Nakonec vše dopadlo dobře a dcerka je v pořádku…tak se hlavně nenervuj a neboj se. Jo a můj doktor mi říkal, že když je bolest nesnesitelná, je lepší si vzít půlku paralenu, než se trápit…ale bylo to myslím v druhém trimestru. Tak pohlaď bříško a buď v klídku…stejně se nic nedá dělat.
Pa pa Sabik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
25.11.06 12:33

Janis vůbec se nenervuj. Paralen můžeš celé těhu… Je jasné, že lépe je to nepřehánět, ale miminku jsi určitě neublížila. Nakonec - když se koukneš na www.porodnice.cz do poradny dr. Kouckého, najdeš tam na toto téma mnoho dotazů a uvidíš, že i on tam píše, že při standardním dávkování je Paralen v těhu bezpečný. Buď v pohodě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
25.11.06 13:00

doporučuje se 3×1 paralen.

Trpívám na migrény, první těhu jsem si pěkně protrpěla právě díky nim a užívání „jen“ paralenu, při druhém těhu jsem mohla i jiné léky (po předchozí lék. domluvě) navíc brala i preventivní léky a malá je OK. Nejlepší je to zkonzultovat s gynekologem. Ten ví co nejméně uškodí. Praktický lékař doporučí max. paralen.
Byla jsem i na genetice kvůli špatné testu v 12tt a genetik opravdu jen „mávl“ rukou nd mými léky, protože byly vybrány dobře :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
25.11.06 13:17

Paralen je OK. Mela jsem v prvnim trimestru osklivou chripku a mohla jsem jen ten Paralen…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
25.11.06 13:31

Jani ,
neboj Paralen je Ok . Mám taky zkušenosti s bolestmi hlavy, hlavně při tomhle druhém těhu (do 5 měsíce i 2 týdně, bylo to peklo). Někdy jsem brala pralen i 3× denně ( většinou bez valného efektu). Jinak pokud moc nezabíral osvědčil se mi spíše panadol extra s kofeinem (a lehnout si alespon na 1 hodinu než zabere). Efekt byl o mnoho lepší. Jinak neboj s postupujícím těhotenstvím se stav výrazně zlepší. U mého prvního těhu zmizely migrény po 3 měsíci úplně a vydrželo to až do půl roku po porodu. Pak bohužel začaly zase pracovat hormony.
Apolena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
25.11.06 15:07

Janis - jistě nemusíš mít strach. 1.trimestr, je sice náchylný, ale týká se to antibiotik a taky se nesmí aspirin. Já se sice snažila bolest hlavy přečkat bez prášků, ale Paralen opravdu nevadí. I Dr. mi říkala, že si ho můžu vzít, i celý.
Tak buď hlavně v pohodě. Hezké těhu přeje Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
25.11.06 15:11

Paralen ti určo neublíží, ani miminku … mě teda na bolest zabral panadol extra …v letáku je že ho můžou i těhule. Jinak se přiznám že jsem asi ve 13tt pozřela jeden Ibalgin 200, protože mi bylo táák šoufl … a vše je v pořádku .
Ono jde spíš o silné léky, a taky aby se neužívali dlouhodobě …

• Citovat
  • Upravit
1293
25.11.06 23:11

Ahojky,
mně tenkrát paní doktorka přímo řekla, že pokud budu mít teplotu,
mohu si vzít paralen. Jako - nejíst to po krabičkách, samozřejmě.
Ale pokud by Tě hlavička bolela častěji, zkus pít Magnesii! Nebo si napsat
nějaké to Magne B6 (snad si to správně pamatuju), hořčít taky pomáhá proti bolesti, i mimo těhotenství.
A neboj, miminku je fajn :o)
pitrisek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
26.11.06 15:41

Ahoj holky, děkuji za uklidňující zprávičky. Jsem o 100% klidnější.
Moc, moc děkuji papa Jana :wink: :wink: :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
27.11.06 15:19

souhlasim s tim,že do 3 měsíce nebrat nic ani ten paralen.Ale nenervit se je taky důležitý.Já všechno řešila hajáním a odpočinkem popř. čajíkem a spinkáním.Oni mi to teď doma všichni tolerujou tak proč to nevyužít :-))) Dokonce ani teď v 17t se snažim si nebrat nic když nemam hlavu podpží.A že se mě teda chytne každej bacil,kterej letí okolo. Když tak jen přípravky na přírodní bázi ( třeba na bolest v krku ).Tak vydrž!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
27.11.06 15:43

Zrovna minulý týden jsem ukončila 14-ti denní nemocenskou s nachlazením a začínající bolestí hlavy. Jsem ve 12tt a doktorka mi doporučila na nachlazení Homeovox na cumlání a na kašel sirup Stodal. Oba jsou to homeopatické preparáty a v těhu naprosto bezpečné. Jinak říkala, že pokud nevydržím s bolestí hlavy, tak mám baštit Paralen, ale po půlkách. Naštěstí to nebylo třeba. A homeopatika u mě zabrali na 100%, ale s pořádným vyležením v posteli.
Zatím páčko a ať se Ti daří. Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky