Bolest hýžďového svalu

82
28.2.08 09:23

Bolest hýžďového svalu

Ahoj, zdravím všechny :-)
Chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s bolestí - myslím, že je to hýžďový sval. Připadá mi to jako skřípnutý nerv nebo možná natažený sval, taková bodavá bolest, která jde z jedné hýždě až dozadu do stehna. Jsem teď ve 22. týdnu.
Nevíte někdo, co by na to mohlo pomoct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
28.2.08 11:08

Pokud se jedná o skřípnutý nerv měl by ti pomoc praktický lékař.

Ale nechci tě strašit, to přejít nemusí… Já měla křeče v hýžďových svalech celé třetí těhotenství, bylo to děsné…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
28.2.08 11:11

Lesi ty teda umíš potěšit :wink: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
28.2.08 11:12

Ahoj,

mě nebolí sval, ale šíleně kyčle, je to asi tím, že mám malou pánev(prý podle doktora). Bolesti ukrutný, v noci se nemůžu pořádně ani zvednout z postele, než se rozejdu, tak je to taky síla, ale pak dobrý. Připadám si jak stará babka, ale vím, že po porodu to bude dobrý. Měla jsem to samé u prvního mimi a po porodu do týdne klid.

Nyní se mi stává, že když dýl sedím na židli, tak pak když se chci zvednout, tak mám jako na zadku skřípnutý nerv a to teprve píchá a bolí, ale zase jak říkám, když to překonám a rozhejbu tak je to dobrý.

Nevím, kdo přišel na to, že těhotenství je nejkrásnějším obdobím ženy, pro mě teda rozhodně ne.

Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
28.2.08 11:15
nattallia píše:
Lesi ty teda umíš potěšit :wink: :lol: :lol: :lol:

Promiň :o

Ale ono to fakt bylo děsné. Já byla téměř neschopná pohybu, cpala jsem se magnéziem po tunách a z toho jsem měla rozhozené zažívání (ale taky děsně)… A navíc to všem přišlo náramně legrační… Celé těhu jsem si přála, aby to nebyla prdelní část těla ale třeba stehna, lýtka… Cokoli…

Hele, to byl prostě děs.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
28.2.08 11:26

Lesi no právě proto jsem psala že umíš potěšit.
No to muselo být hrozné.Někdy mě do toho místa chytne taky křeč a je to katastrofa a při představě že bych tím měla trpět celé těhotenství je šílená :?
A magnésko mi taky nedělá zrovna dobře.Tak přeju aby Libka neměla to samé :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
28.2.08 11:49

Tak to je radost, jestli to hned tak nepřejde :( . Magnesium beru týden (8tablet denně, někdy 6) a tyhle bolesti začaly právě před týdnem, když jsem dostala injekci magnesia (ale do druhé půlky zadku). Ale těžko říct, jestli to nějak souvisí…Pevně doufám, že to zůstane jenom na té jedné straně, protože jinak nevím, nevím :cry:
Ale souhlasím, že je to mnohem horší než křeč kdekoliv jinde v noze. Navic mi připadá, že to magnesium na tohle vůbec nepomaha, naopak je to čím dál horší. No to jsou pěkné vyhlídky :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
28.2.08 16:21

Ahoj Libko, já měla přesně to samé. Asi od 30.tt - nejdřív na jedné straně, pak se to nějak přesunulo na druhou a trvalo to až do konce těhu + ještě 1.týden po porodu. Bylo to šílené, ale postupně jsem si na tu bolest nějak zvykla :lol: Tak jsem ti moc nepomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
28.2.08 20:07

Podle toho jak to popisujes, tak takhle se nekdy projevuje i zanet ledviny, ale taky nechci strasit… :wink: Kazdopadne pitim caje a pobytem v teple snad nic nezkazis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
29.2.08 17:44

Ahoj, já měla podobný potíže od cca 12tt a přešlo to až asi před čtrnácti dny, tj. kolem 30tt. Neustále pocit „skřípnutého nervu“ buď na zadku, nebo u nějakého stehenního úponu „tam dole“, o děložních úponech nemluvě. Převlíkání byl docela horor, stejně tak vstávání atd., někdy i chůze. A nerozchodilo se to. Pomohly mi jen pravidelné masáže, hlavně masáže celých nohou. Chodím na ně každý týden a vždycky se to aspoň na chvíli zlepší.

Na shiatsu mi taky poradili pěstmi si „probouchávat“ oblast zadku, kyčlí a jet takhle po vnější straně nohou až dolů, po fiktivním „lampasu“. Jsou to dráhy/oblasti, které jsou v těhu hodně zatěžované a tohle je trochu uvolní. No, za vyzkoušení člověk nic nedá :wink: Zkusila bych tohle plus jemné protahování a masáž. Držím palce, ať se to zlepší!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
2.3.08 12:28

Ahoj,
SimiM - to je přesně, co mě trápí. Nejhorší je vstát ráno z postele a pak obléknout si ponožky a kalhoty :) Jak se snažím uhýbat bolesti při chůzi, tak už se několik dní kolíbám jako kačena :roll: , musí na mě být krásný pohled. Trochu mi pomáhá teplá sprcha, ale vždy jen na chvíli. Zkusím tu masáž, snad to bude brzy lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
2.3.08 12:30

Ahoj,
SimiM - to je přesně, co mě trápí. Nejhorší je vstát ráno z postele a pak obléknout si ponožky a kalhoty :) Jak se snažím uhýbat bolesti při chůzi, tak už se několik dní kolíbám jako kačena :roll: , musí na mě být krásný pohled. Trochu mi pomáhá teplá sprcha, ale vždy jen na chvíli. Zkusím tu masáž, snad to bude brzy lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2345
2.3.08 19:59

Libko, určitě to zkus, držím palce, ať to zabere!!! Ke kolébavé chůzi (nebo i trošku kulhání, aspoň u mě) to fakt vede, ale masérka mi říkala, ať se snažím chodit normálně, že ta kachní chůze to spíš zhorší, protože všechny ty oblasti zatěžuješ nerovnoměrně. No já vim, někdy to prostě nejde :-)

Jo a musím říct, že mi HROZNĚ pomohlo sedět místo na židli na balonu - doma už prakticky na ničem jiném nesedím a ty potíže se zlepšily nejmíň o polovinu. Navíc si na tom balonu můžeš zadek zároveň protáhnout, což taky pomáhá :wink:

Osobně musím říct, že tyhle bolesti + bolesti děložních úponů mi těhu znepříjemnily nejvíc ze všeho, samotné „tahání se s bříškem“ (teď jsem 32tt s dvojčátky) proti tomu nic není :wink: Tak držím palce, ať je brzy líp!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monča125698
4.2.11 12:56

no já sem v 8 týdnu a už dva dny mám tak uprputné bolesti hýždí že nemužu na nic ežet sedět nic..je to fakt síla a ted se k tomu připojili i zadní strany stehen…je to fakt silna kava.. :cry:

• Citovat
  • Upravit
papqusek
11.11.12 20:14

Ahoj
Libka
Podle me staci jen odpocivat ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie