Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Smi se uzivat treba paralen v tehotenstvi? Jsem asi v 11 tydnu, dekuji.
Ahoj, mě řekla doktorka, že radši až v druhém trimestru, a to pouze v nejhorším případě(tak max. dva denně). V 11. týdnu se vyvíjejí orgány, takže zkus vydržet bez léků.
Ahoj, ve Velké knize o mateřství (můj osvědčený zdroj
uvádějí, že v prvním trimestru raději bez léků, nicméně „neškodný je pouze paralen, krátkodobě a do 6 tabletek denně“. Takže tak. A pokud ho budeš brát, určitě bych striktně dodržela rozestup 4 hodin mezi jednotlivými dávkami.
Držím palce, ať je líp!
Ja bych se priklonila k Pavluse, vydrzet to. Prvni trimestr jsem to taky vydrzela, i kdyz to nebyla sranda. Myvam i migreny se vsim vsudy,tj zvraceni, spatne videni a znecitliveni ruznych casti tela. Takze vim, co je to bolest hlavy.
Me pomahalo hodne pit a obcas si vymackat do sklenice s vodou stavu z jednoho citronu.
Ahoj ja jsem na bolesti brala ibalgin, ktery je jako druhy povoleny, predevsim proto ze mam na paralen alergii. Samozdrejme ne ze bych se jim rvala od rana do noci, ale kdyz bylo nejhur tak jsem si ho vzala, pokud vim tak by se nemel brat az v tretim trimestru
Ahoj, v těhu se mi vrátily migrény, na které jsem dříve velmi trpěla (asi 2 roky jsem je téměř neměla). Byla jsem na neurologii - závěr: vydržet bez léků. Až od druhého trimestru jsem si brala Paralen. Migrény byly nejhorší v prvém trimestru, ve třetím už ne. Ale přetrvávají ted po porodu. Vzhledem k plnému kojení jsem stále jen o Paralenu.
Hodně sil!
Ahojte, nevím, jak migrény, ale mě na bolest hlavy dr. doporučil silnou kávu (jinak jí nepiju) a max. 3 paraleny denně. Ibalgin, brufen atd. mi vysloveně zakázal. Paralen nepomohl, zkusila jsem kávu a světe div se, pomohla. Taky jsem byla na odblokování krční páteře u fyzioterapeuta.