Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
už asi 14 dní mě neustále bolí tam dole
. Jsem ve 38. týdnu těhotenství. Myslíte, že by to mohlo být tím, že se to chýlí k porodu? Nebo od čeho by to mohlo být? Někdy mám problém vstát z postele nebo se otočit. Při chůzi to tak nebolí, ale vsedě a vleže je to síla, hlavně teda při změně polohy.
Myslíš stydkou kost nebo ty měkké tkáně? Bolest obojího je normální. V prvním případě proto, že se pánev uvolňuje a dítě na ni hlavou tlačí, takže se to celé roztahuje a chystá na porod. A bolest nebo spíš tlak v těch měkkých tkáních je způsobena překrvením případně tam může být o křečová žíla.
jj s tou stydkou kostí jsem si taky užila,hlavně asi 3 týdny po porodu, když jsem si dřepla,nemohla jsem vstát,aniž bych fňukala bolestí
Ale neboj,odezní to ![]()
A myslíte, že mě to může bolet už ve 30 tt??? mám právě posledních pár dní tlaky mezi nohama
nechci panikařit, kontrolu v poradně mám ve středu tak to chci vydržet už. Já to mám tedy opačně, bolí to když jdu, jak sedím nebo ležím, tak pohoda… díky za radu ![]()
Hannah84 píše:
A myslíte, že mě to může bolet už ve 30 tt??? mám právě posledních pár dní tlaky mezi nohamanechci panikařit, kontrolu v poradně mám ve středu tak to chci vydržet už. Já to mám tedy opačně, bolí to když jdu, jak sedím nebo ležím, tak pohoda… díky za radu
Jo jo, neboj, mám to zrovna tak. Jsem teď 35tt, ale už snad dva měsíce mě to takhle bolí, po pár týdnech se to trochu zlepšilo a teď se to opět zhoršuje. Při prvních dvou těhotenstvích si na tohle vůbec nepamatuji…
. Každopádně to má spousta holek. ![]()
Stydká kost mě bolí už od 20tt. Beru na to vápník a fakt pomáhá, ale taky to chce se šetřit, jak víc chodím, začne to bolet. A je to normální, je to způsobené hormonama… ![]()
Holky mě to bolí taky už minimálně měsíc a myslím, že do porodu určitě nepřestane. Někdy míň, někdy víc. Je to normální.
Taky jsem to měla přesně tak jak popisuješ..každy zvednutí z gauče bylo utrpení
Mám to taky naprosto stejně. Otočit se v posteli je pro mě za trest. ![]()
luckyhorse píše:
Ahoj všem,
už asi 14 dní mě neustále bolí tam dole. Jsem ve 38. týdnu těhotenství. Myslíte, že by to mohlo být tím, že se to chýlí k porodu? Nebo od čeho by to mohlo být? Někdy mám problém vstát z postele nebo se otočit. Při chůzi to tak nebolí, ale vsedě a vleže je to síla, hlavně teda při změně polohy.
To je normální. Já to měla taky cca měsíc před porodem. Ale nebolelo to pořád, byly to jako takové blbě řečeno „záchvaty“ bolesti. Jednou mě to chytlo v kauflandu, měla jsem pocit, že mi vylezla kyčel z kloubu. Nemohla jsem jít, stát sice jo, ale blbě. Tak jsem se ohnutá skrčená držela vozíku, manžel šel vedle připraven mě chytit. No, lidi se bavili. ![]()