Mohla doktorka vidět gestační váček bez plodu?

Anonymní
27.5.11 11:19

gestacni vacek

Ahoj holky prosim vas o radu je mozne aby doktorka videla v 5t gestacni vacek 5mm a aji uz plod. A skoro v 6t gestacni vacek 9mm ,ale bez plodu? Skoro nic mi k tomu nerekla jen,ze tam treba bude,ale ze jako takove celkove tehotenstvi nam roste ukazkove. Mam hrozny strach s predeslich potratu.dekuji za odpovedi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2184
27.5.11 11:37

jj, je to možné. v 5tt plod většinou vidět nebývá. Jen na hodně dobrých UZ. Takže kdo ví, co viděla.
I když není na UZ vidět, tak to neznamená, že tam není. Až půjdeš na kontrolu příště, už tam vidět bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31332
27.5.11 11:38

hlavně se nenervi :hug:
já byla na kontrole v 5+4, tedy v 6TT a plod tam byl 1.8mm…
ale každá sme jiná a každé se vyvíjí těhotenství jinak…taky záleží na ultrazvuku lékařky, a i třeba na tom, jestli si neměla o pár dní šoupnutou ovulaci a tím pádem je těhu prostě o pár dní mladší a to je celé kino…

počkej ona ti tedy při té druhé kontrole řekla, že je váček jednou tak velký, ale bez plodu, zatímco při první kontrole plod byl??
to je nějaká blbost, ne? vždyť i kdyby to bylo zamlklé, tak se plod přestane vyvíjet, ale asi jen tak sám od sebe z váčku nezmizí, ne? 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
27.5.11 11:55

Neboj se, já jsem byla na první kontrole šest + něco a viděla jen váček. Řekla mně tehdy, že nemůže těhotenství potvrdit, a já jsem z toho byla úplně hotová asi 14 dní, než jsem šla na kontrolu a vše už bylo o.k. Držím palce, ale určitě to bude dobrý, když máš ostatní hodnoty v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.11 12:10

Ahoj moc dekuji za odpovedi trosku se mi ulevilo jeste,ze tu jste. :hug: To me ani nenapadlo je to pravda,kde by ten plod tedy byl? prece kdyz se prestane vyvijet stejne by tam zustal takovy jaky tam byl je to tak? V 5tydnu mi rekla,ze tam plod je a za šest dni mi rekla,ze vacek roste ukazkove,ale ze nemuze najit plod a kdyz jsem se zacla vyptavat,tak me jen rekla vsak on tam treba bude :-( Mam hrozny strach na kontrolu jdu ve stredu. Uz mam za sebou 4 nezdarene tehu. Uz bych to nechtela znovu prozivat miminko si strasne moc prejem

• Citovat
  • Upravit
31332
27.5.11 12:45

přesně jak píšeš, přece by se nevypařil ten plůdek, takže možná prostě nemá nijak zvlášť kvalitní UTZ…vzala bych to tak, že váček se zvětšil, takže něco tam roste a třeba je ten plod nějak „přitisknutej“ ke stěně váčku, tak ho nekvalitním ultrazvukem nevidí tak dobře…
uvidíš, že to bude dobré, držím palce a pak po kontrole dej vědět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
22.9.14 13:20

Ahoj holky nějak těžce to nesu, dnes jsem byla na UZ a jsem v 6+0, doktor ale nenašel ani gestační váček :-( je ještě možnost že se objeví? Díky K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kikinuska1111
3.6.16 12:47

ahojky

Ahojky holky. Dneska jsem byla u pana doktora a ten mi řekl, že mám rozšířenou sliznici a je tam váček. Mám jíta za 14 dní na krev. Myslíte, že jde o tehotenství. měla jsem to dostat 12.5 a jeste nic.. Testy jsem si dělala asi 8.5 a měla jsem dva pozitivní a pak za tři dny byla negatvní. pak jsem si už testy nedělala a čekala jsem, že to dostanu toho 12.5, ale nedostala..

• Citovat
  • Upravit
93
26.1.17 11:02

Pomoc

Ahoj holky. Potřebuju poradit. Myslite si ze je mozne aby se ve 14mm vacku objevil plod? Mam docela strach jsem v 5 tydnu a mam strasne velky vacek. A nic v nem neni videt… Už jsem o jedno přisla… A bojim se o druhe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
26.1.17 11:25

@Fuside11 Tak v 5tt. nic než váček vidět ani nebude. Vždycky je nejdříve vidět jen gestační a žloutkový váček, posléze srdeční akce, naposledy samotné embryo. Ale to až tak v 8tt. V 5tt. je tohle standartní nález.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
26.1.17 16:25

@Fima a prosím tě není ten váček už velky na to aby nebylo nic vidět? natož ani žloutkový váček? byl totiž prázdny uplně. Podle doktora..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
26.1.17 16:27

@Fima a jelikož jsem musela rychle do nemocnice včera kvuli nečekané menses tak mě ten lékař dost vynervoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
27.1.17 08:40

@Fuside11 Ono na začátku je to dost takové ošemetné. Ten váček vůbec nemusel měřit tolik, kolik doktor naměřil. Na začátku se měří blbě, stačí klik trošku vedle a všechno je jinak. Já byla na gyndě na začátku 6tt. a to mi tenkrát doktorka říkala, že to měření je hodně nepřesné a v podstatě od oka, že se to musí brát s velkou rezervou. Mně to divné, že tam nic víc vidět nebylo pokud jsi v 5tt., nepřijde. Na to je opravdu brzy. Nehledě na to, že to těhotenství může být ve skutečnosti mnohem mladší, pokud jsi neovulovala standartní 14. den cyklu. Vyčkej 2-3 týdny, tam už by potom mělo být vidět podstatně víc, včetně srdeční akce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
27.1.17 10:40

@Fima no me doktor rekl ze pujdu na kontrolu ted 30.1. A pokud tam nic nebude mam jit na potrat.. Tak nwm :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
28.1.17 08:31

@Fima a rekli mi ze 14mm vacku by uz mel videt aspon neco. Tak se dost bojim na pondeli…v

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí