Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To budou růstové bolesti
. Kolik je dceři let? Moje děti na to trpěly dost, bolí to hlavně večer a v noci.
@Lil Kitkatt píše: Více
To mi právě nepřijde… Nikdy na to netrpela, je jí šest let. Navíc všude píšou večer a v noci a ona v klidu spí celou noc, bolí jí to přes den při chůzi a říkala hlavně do schodů…
Tak všechno je jednou poprvé, že
. U nás to bylo intenzivní, i jsem jim dávala léky na bolest. A bolelo je to často po příchodu ze školy.
Ale pokud se chceš radši stresovat leukémií..
Tak zajdi za pediatrem.
Znáš to pořekadlo: „Když za sebou slyšíš dusot kopyt, pravděpodobně to bude stádo koní, ne zeber?“ ![]()
Růstové bolesti se stěhují. Jednou bolí jedno místo, pak zas jiné - jakože třeba za pár dní se to vystřídá.
Syn si taky stěžoval na chůzi do schodů, že ho bolí nohy, i když kulhání si nepamatuji. Ale večer a v noci ho to taky někdy bolelo.
Doktorka nám říkala, že je potřeba zpozornět, pokud jsou ty bolesti pořád na jednom místě. Ale u vás to je od včera, tak to je ještě brzy hodnotit.
Dcera to mívala, přes den, v noci nic. Nakonec nás poslali na nějaký spec. rentgen pro jistotu. Bylo to OK. Trvalo jí to dlouho, myslím, že i rok a něco. Pak to přestalo.
Co nejaky namozeny sval, nebo natazeny vaz? Z toho casto boli i jakoby holen a nemusi to byt primo ta kost. Nedelala nejaky jednostranny pohyb, nebo se nekde nenatahla?
Toto je poznat i podle toho, pri ktere fazi kroku holen boli ( kdyz je chodilo do spicky nebo kdyz je „fajfka“ )
@Marina992 Nijak, přestalo to… Asi bych se přikláněla, jak píše starfish výše, nějaká nataženina/narazenina. Za pár dní to odeznělo..
Dobrý den,
ona se snaží nedávat nic najevo, je drsnacka, ale vidím to na ní, že není v pohodě.
jdu si pro radu, uklidnění…
Od včera si dcera stěžuje na bolest jedné holeně (bolí ji prý celá ta kost, až ke koleni), ulevuje si pokulháváním. Není bolestinek, takže mě to trochu děsí a když člověk otevře google, děsí mě to ještě víc (jeden z projevů např. leukémie je bolest nohou??).
Nohy má teda obouchane dost, to má pořád nějaké modřiny…
Jinak nemocná není ani teď v poslední době nebyla, čilá je.
Co by to mohlo být? K dr se chystáme, pokud se nezlepší, ale dnes na to celý den myslím…
Prosím anonym, osobní info
Díky za odpovědi