Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky,
mám 3letého synka. Dosti často si stěžuje na bolesti kolenou. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Díky
Jarka
Řekla bych, že jsou to růstové bolesti (ale samozřejmě nejsem lékař, takže to nemůžu říct s jistotou), Anežka na to taky trpěla, rychle rostla, je hodně vysoká na svůj věk, takže ji taky bolívaly nohy, ale spíše chodidla.
Mohlo by to být ono.
Zkušenost mám bohatou. Syn na to taky trpí, teda teď už je dlouho klid. Ale trápí ho to od cca 2,5 let a ještě doteď se jednou za měsíc s bolestí v noci probudí, nebo přes den si stěžuje.
Jsou to růstové bolesti, ale bohužel s tím nelze nic dělat. Dostatek vápníku, a při bolesti léky proti a klidně mu to maž francovkou nebo chladivým gelem (koupila jsem za 100 v lékárně, vydrží dlouho) ![]()
Jo a bolí ho to v podkolení jamce a vystřeluje na kraj stehen …
musím souhlasit,myslím že jsou to růstové bolesti,moje 8letá sestra je má pravidelně a budí se v noci bolestí…
no a sehnat na ni oblečení to je radost,má strašně dlouhý nohy… ![]()
Chci se zeptat, je mi 15 a teď jsem měla ohromně velké bolesti v kolenou a pod koleny. Je možné že to jsou pořád růstové hormony ?
Tak děkuju
Nebýt té nesnesitelné bolesti tak bych byla i ráda, mám jen 165 cm a mít delší nohy by mi taky nevadilo ![]()
Dítko 6 let si teď asi 3× za měsíc a půl stěžuje na horkost v levém koleni. Jen v noci, jen v levém… může to být růstová bolest?
Růstové bolesti, jediné, co na to aspoň trochu pomáhá je Geladrink. Dcera na to trpí od 2,5let, já na to trpěla taktéž. Pomáhá i masáž, natřu obyč krémem (pro dceru je to speciální bolístkový krém) a lehce promnu nožičky…