Postižení dětská mozková obrna

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
43
19.3.10 08:20

postiženi DMO

dobry den vsem chci se zeptat zda mate nekdo nejake zkusenosti s postizenim detske mozkove obrny nejake rady jak se k takovym detem chovat ja mam syna 3,5let ma DMO,nemluvi mi,ale pritom vsemu moc rozumi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
879
19.3.10 08:25

Ahoj, zkušenosti mám,ale z pozice učitele…co chceš vědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
19.3.10 08:33

zda se da nejakym zpusobem zjistit zda vubec bude mluvit a jak zachazet s takovym ditkem,kdyz nemluvi jen ukazuje a na logopedii chodime ale je nam k nicemu pac snim moc neumi zachazet pri takove nemoci a ke vsemu mame i hyperaktivitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.10 09:30

Ahoj a k dětskému psychologovi chodíte? Manžel je po DMO, s řečí nikdy problémy neměl - má problémy s jemnou motorikou, měl operovanou šlachu a kulhá, ale vím, že s ním jako malým k psychologovi chodili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aghata nepřihlášená
19.3.10 13:42

Jájiko nevím odkud jsi, ale nestálo by za to kontaktovat nějaké středisko ranné péče? Trošku mě překvapuje, že píšeš „jak se k takovým dětem chovat“, cožpak ti doposud nikdo neporadil? Pediatr, neurolog, rehabilitační, logoped …? DMO je velmi široký pojem, zahrnuje široké spektrum poruch, tady přes net ti nikdo moc neporadí, potřebuješ odborníky, kteří se v tom vyznají a ušijou vám pomoc tzv. na tělo. Mám takový pocit, že ty sama by sis o tom prostě potřebovala popovídat, dozvědět se co nejvíc - i to, kam se můžeš obrátit o pomoc atd.
Na tvém místě bych asi zkontaktovala nejbližší speciální pedagogickou poradnu, v Praze např. sídlí často při nějaké speciální školce, ale asi budou fungovat i samostatně, a tam se poptala a požádala o nasměrování.

• Citovat
  • Upravit
794
19.3.10 17:26

Ahoj,
zkus si najít stránky o postižených dětech - tam je spousta rodičů, co mají děti s touto diagnozou, tam poradí spíš.
 http://www.postizenedeti.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kulhavkaslintavka
11.9.13 01:37

rada

Ahoj sluníčko,
Nemám sice děti, ale mám od narození DMO. Když jesm se narodila, lékaři mé mamce tvrdili, že budu němá, nebudu se hýbat a budu hodně mentálně postižená, takže i když si nedovedu představit, jak velký boj prožíváš, snad Ti pomůže, co Ti poradím.
Nepamatuji si, jestli jsem mluvila nebo ne, ale pamatuji si, že se mnou mamka cvičila tzv. Vojtovu metodu. Je to metoda, kdy při stlačení určitých bodů vyvolá tělo reakci, které donutí danou část těla hýbat se. Pro dítě je to strašně nepříjemné. Mamka to se mnou cvičila odmalička asi do 8 let, takže si pamatuji, jak to bylo hlavně nepříjemné, a že jsem se pořád, ale ustavičně pořád při cvičení vztekala :) Ale, mluvím, díky rehabilitacím a mamčině týrání tělocvikem i chodím, i když pajdavě a kupodivu jsem i na vysoké škole. Takže, cvičit, cvičit, a cvičit, ať se dítě vzteká jakkoli, klidně i dvakrát denně postupně zvyšovat čas věnovaný cvičení a snad se z toho škvrně vyhrabe :) čím dřív se začne, tím líp :) Kdybys cokoli potřebovala, klidně napiš :)

• Citovat
  • Upravit
826
10.3.25 09:40

Ahoj. Naší rodiny se dotklo bohužel také toto téma. Sdílím naše příběhy na své stránce a blogu, nejsou tam rady, jen čisté příběhy. Pro mnohé je to spíše podpora, že v tom nejsou samy.

Pokud by měl někdo chuť si přečíst, tak posílám odkaz. https://www. facebook. com/…/1GkiZAC4WZ/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí