Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, ve čtvrtek večer mě v klidu v posteli začalo chvílemi dost bodat zezadu v pravém lýtku, spíš níže k patě. V pátek to občas bolelo i při chůzi a celou dobu to lýtko cítím. Dnes v neděli mě to už nijak nebodá, jen to občas zabolí a lýtko pořád cítím (takový tlak) i po stranách. Sem tam cítím i pnutí kolem kolene a ve stehnu. Myslíte, že by mohlo jít o trombózu? Nejsem sice po žádném úrazu nebo zákroku a snažím se hýbat, ale přeci jen toho dost nasedím a naležím. Jsem někdy od středy nastydlá, tak jsem si myslela že by to mohlo být k tomu, ale nevím. Mám i pocit, že se mi jakoby hůř dýchá, ale to už myslím začalo s nachlazením a že mi pracují nervy. Trpím úzkostmi a už si představuju samozřejmě to nejhorší. Tak co myslíte? Děkuju za odpověď.
Příspěvek upraven 12.11.23 v 16:59
Tak to mám trombózu pravidelně každý měsíc. Natáhnout si něco můžeš i ve spánku. Trombózu jsem neměla, ale co vím je to většinou trvalá a zásadní bolest spojená s otokem.
Mě lýtko bolelo od zad.
Absolvovala jsem tehdy prohlídku na cévním, doktor mě poslal do nemocnice na lepší ultrazvuk a že pokud tam nic nebude, jsou to záda. Začala jsem trochu cvičit a přešlo to.
Samozřejmě netvrdím, že to máš stejně, jen píšu svou zkušenost.
@Flyingfrog Děkuju za odpověď. Je pravda, že mám problémy s páteří i bederní a kyčlemi, takže by to mohlo souviset. Jen mi přišlo divné, že by noha bolela až v lýtku. Nechce se mi zas hned plašit u doktora, kdyby to bylo od zad no.
Trombóza bolí fakt hodně, já nemohla ani chodit, tahala jsem nohu za sebou. Byla oteklá, lesklá. I chodidlo. Jestli si nejsi jistá, běž k doktorovi, tady ti nikdo neřekne co to je. Prý to nemusí bolet vůbec. Za mě to nebylo rozhodně že něco cítím, ale velmi dobře jsem věděla, jak moc to bolí. Pak když se mi to rozrostlo až do stehna, tak lýtko bolet přestalo, ale bylo stále oteklý a jako by nebylo moje.
Nenatáhla sis to spíš? Taky mám problémy se zády a lítá mi to do jedné celé nohy, někdy dost ![]()
@Nikouš2001 ja mela trombozu, ze me jen trosku bolela noha. Zadny otok, zadna zmena barvy, zadna extremni bolest. Asi 2 tydny bolela porad stejne. Zadne stupnovani. Obcas bolela a obcas i prestala. Takova divna bolest - jakoby rezani v tom miste te srazeniny. Nekdy to rizlo jen obcas - jak by mi tam nekdo projel nozem. Tim, ze se bolest nestupnovala, tak jsem s tim 2 tydny chodila, nez jsem sla k doktorovi. A pak ultrazvuk a - 2 zily ucpane v lytku.
Radsi si zajdi, at jsi klidna
drzim palce
@lucynka25 Taky mě to napadlo, ale právě nevím kdy bych si to natáhla. Trénink jsem měla v neděli a pak od pondělí byla v klidu, protože jsem nastydlá.
@Nikouš2001 píše:
@lucynka25 Taky mě to napadlo, ale právě nevím kdy bych si to natáhla. Trénink jsem měla v neděli a pak od pondělí byla v klidu, protože jsem nastydlá.
Radši běž. Pravděpodobně to trombóza nebude, ale pokud sis to neměla jak natáhnout a ležela jsi, tak pro jistotu bych raději šla. Je toho dost (nebo se o tom alespoň víc mluví).
Je mi divný proč bych právě já trombózu měla mít. Každou neděli mám tréninky, HA neberu, nekouřím, nepiju, a po úraze taky nejsem. V rodině měla trombózu sice mamka, ale po úraze, kdy nemohla s nohou vůbec hýbat. Já měla operované koleno před 2 lety a úplně bez problémů. Tak si i říkám, jestli mě to nebolí i od toho kolena, že ho mám pořád oslabené. Kvůli úzkostem nejsem sama schopná ani odřídit k doktorce, takže se tam dostanu nejdřív ve středu. Zkusila jsem teď nasadit hořčík a když se to nezlepší, tak tam ve středu půjdu.
Ale asi zkusím někoho zurgovat, jestli se mnou k doktorovi pro jistotu nezajede. Pro klid duše. Děkuju Vám všem za odpovědi. ![]()
@Nikouš2001 píše:
Je mi divný proč bych právě já trombózu měla mít. Každou neděli mám tréninky, HA neberu, nekouřím, nepiju, a po úraze taky nejsem. V rodině měla trombózu sice mamka, ale po úraze, kdy nemohla s nohou vůbec hýbat. Já měla operované koleno před 2 lety a úplně bez problémů. Tak si i říkám, jestli mě to nebolí i od toho kolena, že ho mám pořád oslabené. Kvůli úzkostem nejsem sama schopná ani odřídit k doktorce, takže se tam dostanu nejdřív ve středu. Zkusila jsem teď nasadit hořčík a když se to nezlepší, tak tam ve středu půjdu.
No vidíš. Takže to trombóza nebude. Ale jestli se potřebuješ ujistit, abys mohla v klidu spát, tak si tam raději zajdi. Můžeš jí mít i jen tak, ale podle mě to jsou docela vzácný případy - nicméně nejsem doktor.
@Azeretereza teď jsem se od doktorky vrátila a vypadá to na natažený sval nebo mě to bolí od kolene. Mám si nohu mazat a vzít si něco na bolest. Když to do pár dní nepřejde, tak mám přijet a udělá pro jistotu ultrazvuk. Ale trombóza je u mě prý hodně nepravděpodobná. Tak jsem ráda, že jsem jela.
@Nikouš2001 píše:
@Azeretereza teď jsem se od doktorky vrátila a vypadá to na natažený sval nebo mě to bolí od kolene. Mám si nohu mazat a vzít si něco na bolest. Když to do pár dní nepřejde, tak mám přijet a udělá pro jistotu ultrazvuk. Ale trombóza je u mě prý hodně nepravděpodobná. Tak jsem ráda, že jsem jela.
Vidíš, bude to dobrý ![]()
@Azeretereza Doufám, uklidnilo mě to. Sice mi nevzala krev ani neudělala ultrazvuk, ale věřím že by neriskovala, kdyby to bylo potřeba. Takže moje úzkost se snížila a když mě v tom teď náhodu bodne, tak se nehroutím. Děkuju za podporu ![]()