Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pokud to nebude zánět žil, zkusila bych vysoké dávky hořčíku - mojí tetě to pomohlo…
Tak tak hořčík zkus brát delší dobu… já měla křeč v ruce delší dobu… až to bylo takové bolavé, od té doby co beru hořčík je to ok… neberu třeba týden a je to znovu…
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,zhruba 14 dní mě bolí levá noha nad kolenem, ne nijak výrazně a spíš jen při pohmatu, anebo dlouhé chůzi. Uvědomila jsem si, že mívám i čas od času křeč do stehna, také jen na levé noze.
Obvodní doktorka mi odebírala krev pro zjištění D-dimerů v krvi. Negativní.Máte někdo s něčím takovým podobnou zkušenost? O co by se mohlo jednat?
Díky.
Může to být nedostatek hořčíku. Měla jsem křeče celý život, přišel na to až manžel, že mám nedostatek hořčíku. Lékařka nepřišla na nic.
Obnovuji diskuzi s dotazem hlavně na místní doktory. Dnes ráno při vstávání mě chytla křeč do stehna, nejprve na vnitřní straně a potom i zepředu. Bolest šílená, snažila jsem se to rozchodit, tedy spíš rozploužit, protože normálně to nešlo, sed, leh v různých polohách. Trvalo to dobrých deset minut a byl to dost horor, už jsem to kdysi zažila, ale šlo o vteřiny, max minutu, takhle dlouho ne. Nač se ptám - je nějaký způsob, jak si ulevit rychleji, jak to třeba rozehnat už v zárodku? Když si představím, že by mě to chytlo třeba v buse…Hořčík dlouhodobě beru. Díky.
Křeče jsou problem, nic na ne moc nezabira, za nejlepsi se povazuje protahovani te svalove skupiny v dobe, kdy krec neni. Magnesium je podle me placebo. Nekomu teda zabira Magnerot. Zkousime vsechno mozne, vsechno je vicemene naprd.
@Anonymní píše: Více
Na krece zkusit magnesium a kdyz to bude trvat, radeji k lekaři…
Křeče mohou být třeba i z plochých nohou. Mám je v lýtku a někdy ve stehně snad pořád. Hlavně posilovat a protahovat. Hořčík klidně zkus, ale nějaký s vyšší vstřebatelností - běžný šumák ti moc nepomůže. A pozor taky na typ sloučeniny - některý hořčík tě může uspat, některý zase trošku zrychlit peristaltiku.
Zkusila bych s tím zajít k nějakému fyzioterapeutovi, který by mohl lépe pomoct najít příčinu nebo doporučit vhodné cviky.
Ahoj všichni,
zhruba 14 dní mě bolí levá noha nad kolenem, ne nijak výrazně a spíš jen při pohmatu, anebo dlouhé chůzi. Uvědomila jsem si, že mívám i čas od času křeč do stehna, také jen na levé noze.
Obvodní doktorka mi odebírala krev pro zjištění D-dimerů v krvi. Negativní.
Máte někdo s něčím takovým podobnou zkušenost? O co by se mohlo jednat?
Díky.