Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
,
před otěhotněním jsem brala antikoncepci Mercilon a neměla jsem s ní žádné problémy. Teď 7 měsíců po porodu už končím druhé platíčko také Mercilonu, ale poslední dobou mě bolí levá noha od kolene dolů. Bolest je taková jako vnitřní, nebo jak to nazvat…Myslíte, že za to může právě antikoncepce??Máme v rodině skoro všechny ženy křečové žíly, i mě po porodu se udělaly v podkolení takové jako modré metličky
Tak buď za to můžou metličky
,nebo antikoncepce.
![]()
Nemáte některá zkušenost??
Děkuju Katka ![]()
Ja bych to na tvem miste konzultovala s gynekologem. Ja mela z antikoncepce zapal zil a je to jeden z vedlejsich ucinku. Jdi za svym lekarem.
Může. bohužel. já mám takové problémy od těhotenství. neskutečně se mi to rozjelo po porodu tak dva měsíce. křečové žíly mám a zhoršuje se to. radím nechat si ultrazvukem vyšetřit žíly kvůli tromboze a brát detralex na zpevnění žilní stěny, ten je na předpis, ale mobivenal je totéž a volně prodejný. antikoncepci bych okamžitě vysadila, jsou -li ti tvé žíly milé.
Může to být antikoncepcí, je to možné. Máma byla po mozkové mrtvici rok v Lázních Chuchelná a tam bylo spousta mladých kolek a žen, které měly problémy s končetinama, buď jim nohy uřezaly a byly a vozíčku nebo o berlích a právě většina z nich to prý měla z antikoncepce, máma mi furt opakuje, abych to svinstvo nejedla ať tak taky nedopadnu. Teď zatím nic neberu, ale chystám se na nějakou antikoncepci furt zvažuju, kterou že se bojím těch vedlejších účinků
. Ale 5 let jsem jedla Cilest a nic se nestalo, jenže ten pohled na ty holky v těch lázních, když si vybaví, tak si říkám už nikdy to brát nebudu
.
Teď mám od dneška týdení pauzu, uvidím zda to přestane a pokud ne, tak jdu za gyndařem..Moje babička měla trombozu žil a nic moc bezpečného to tedy není… ![]()
@IvkaH No to si mi neměla psát. Teď budu mít psycho s každou pilulkou…
Co psala Ivka je bohužel realita, já HA taky nemůžu, po prvním porodu také rapidní zhoršení - křečáky mám dnes hrozné, už 20 let mám nehormonální tělísko a je klid ![]()
@katule07 píše:
@IvkaH No to si mi neměla psát. Teď budu mít psycho s každou pilulkou…
Jo to já mám už několik let s toho depku, ve 20 jsme s antikoncepcí po 5 letech sekla a teď ji 6 let neberu vůbec, jediná naše ochrana je přerušovaný sex nebo pusa a počítání dnů
![]()
chtěla jsem injekce, ale to je prý ještě větší svinstvo, jak prášky, tak nevím, asi budu raději dál bez
Práve já brala antikoncepci od 15-19 let Mercilon, pak jsem otěhotněla, po porodu jelikož jsem do dvou měsíců kojila+UM tak jsem měla antiko. která se může i při kojení a teď zpátky Mercilon a fakt mě to zarazilo, před tím jsem ani nevěděla, že antiko.beru…
![]()
Hlavně si zajdi co nejdřív k dr asi by nebylo naškodu, aby ti vzal krev a nějaké vyšetření.
Zakladatelko být tebou jdu k lékaři a to co nejdřív. Nemusí jít jen o nějakou banalitu, může jít o trombózu a to je vážný problém, který se musí hned řešit. Nechci tě strašit, ale viděla jsem mnoho mladých holčin u nás ve špitále právě s trombózou hlubokých žil. Můžeš si o tom přečíst, na netu je spousta článků na toto téma, jsou tam popsané i příznaky, nejčastěji mezi ně patří právě bolest, někdy zarudnutí, otok atd.
@Saroya Máš asi pravdu…
Teď si nemůžu dovolit být,,provozu neschopná´´.Musím se naplno věnovat svému synkovi.. ![]()
![]()
Šla bych rovnou na gyndu, ten obvoďák by tě tam stejně asi poslal nebo se pletu holky?