Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, posledni dobou me boli oci.. jakoby tlaci neco na oci nebo nevim jak bych to popsala.. na ocnim jsem byla cca pred dvema mesici, kam me poslal neurolog z duvodu motani hlavy a vse ok.. Cim to muze byt?? Ted chodim na rehabilitace, kvuli tomu motani hlavy od krcni patere.. Muze to mit souvislost s tou krcni?? Podle fyzioterapeutky mam blok pod lebkou, tak proto rehabilituji..
To by mě zajímalo, zda bude někdo vědět něco moudrého. mám obdobný problém, na očním vše ok. žádné jiné příznaky, takže jiného dr. jsem neřešila.
mě to teda zlobí jen večer, když si lehnu a zavřu oči. cítím najednou šílený tlak kolem očí, jakoby je něco svíralo kolem dokola. po otevření zase ok. někdy pomůže změna polohy ležení, většinou ale jen ruka položená přes/na oči.
@sarah2011 Myslím, že to odezní s tím, jak zmizí problémy s páteří…
@SussieS snad ano, je mi to hodne neprijemne.. snad bude lip ![]()
Ahoj holky, mám podobný problém. Obtěžují mě nesnesitelné bolesti hlavy, tlak kolem čela, spánků. Bolí mě oči a když to na mě příjde zasáhne mě únava a nesoustředěnost. Motá se mě hlava a když se zrovna ocitnu v obchodě tak mám co dělat abych sebou neliskla. Co mě ale nejvíc trápí je když na mě tyhle migrény příjdou v práci. Začne mě tak strašně bolet hlava, nemůžu se soustředit. Když mě někdo něco povídá, dá mě dost velkou práci abych ho vnímala. Již jsem kvůli těmto stavům o jednu práci přišla a nevím jak těm migrénám zabránit! Snažím se pít čaje proti únavě.. Byla jsem na rehabilitaci se zádama, mám prblémy s krční páteří. Ale kromě toho že mě na rehabilitaci ukázali jak denně cvičit tak tyhle problémy nevyřešili
Naopak, tím jak se ta záda rozhýbala, příjde mě to ještě horší. Máte to taky podobné?
@chipsa Objednej se na neurologii… můžou ti napsat léky, kterými můžeš migrénu v začátcích utnout a pak si jimi v průběhu hodně ulevit
Už o tom taky uvažuji, protože ten tlak v hlavě se nedá vydržet! Zajímá je že to přichází zničeho nic, pak to zase odezní.. Žádanku na neurologii mě musí předepsat moje doktorka?
@chipsa píše:
Ahoj holky, mám podobný problém. Obtěžují mě nesnesitelné bolesti hlavy, tlak kolem čela, spánků. Bolí mě oči a když to na mě příjde zasáhne mě únava a nesoustředěnost. Motá se mě hlava a když se zrovna ocitnu v obchodě tak mám co dělat abych sebou neliskla. Co mě ale nejvíc trápí je když na mě tyhle migrény příjdou v práci. Začne mě tak strašně bolet hlava, nemůžu se soustředit. Když mě někdo něco povídá, dá mě dost velkou práci abych ho vnímala. Již jsem kvůli těmto stavům o jednu práci přišla a nevím jak těm migrénám zabránit! Snažím se pít čaje proti únavě.. Byla jsem na rehabilitaci se zádama, mám prblémy s krční páteří. Ale kromě toho že mě na rehabilitaci ukázali jak denně cvičit tak tyhle problémy nevyřešiliNaopak, tím jak se ta záda rozhýbala, příjde mě to ještě horší. Máte to taky podobné?
Ten tlak mas celodenne?? Mam to podobne..
.. ten kdo nezazije, nemuze pochopit..
Ahoj, je to spíše nahodilé. Někdy to cítím třeba celý týden, někdy mě to týrá třeba jenom celý víkend a z toho mám týden pokoj. Nepodařilo se mě zjistit příčinu
Přichází to a odchází jako počasí.