Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na jednu věc.
Jsem teď v 22tt a už nějakou dobu mne pobolívá ohanbí. Nedokážu přesně říci, jestli jsou to svaly, či úpony, či nějaké nervy, ale je to hodně nepříjemné. Bolí mne to při chůzi, anebo, když se převlékám v předklonu a snažím se zvednout nohu, to je nejhorší.
Nevzpomínám si, že bych při předchozích těhotenstvích podobně „trpěla“… nebo určitě ne takhle brzy
.
Máte to někdo taky?
Tak já to měla taky,nic příjemnýho teda
U prvního těhotenství jsem to neznala,ale u druhéh šílený.Hlavně když jsem delší dobu stála třeba.Doktorka mi na to nikdy nic neřekla ![]()
a není to stydká kost jak se roztahuje a chystá. Ta bolí hodně
Ahoj Mahro, já to mám taky tak, teda já si myslím že mě bolí stydká kost. Začalo to ale až později kolem 36tt, ale pomalu se to stupňuje, teď jsem 39tt a je to opravdu intenzivnější. Hlanvě při chůzi, nebo otáčení v posteli ![]()
Ale mě drží nad vodou, to že to snad přejde porodem, který už mě snad čeká za chvíli. ![]()
merett píše:
a není to stydká kost jak se roztahuje a chystá. Ta bolí hodně
to bude stydka, je to hnusny, vydrz ![]()
Jo, ta stydká kost ve 22 týdnu je bomba. Malá se mi od ní začala minulý týden odrážet, aby se dostala výš. Začalo to večer a nejvíc se jí to líbilo, když jsem druhý den řídila auto. Myslela jsem, že nedojedu. Teď už je výš, tak je to pohoda. Mě to ale trvalo jen 3 dny.
já to měla taky hoodně moc, pro mě bylo utrpení si lehnout nebo se otočit, sotva jsem chodila, musíš bohužel vydržet, to k tomu patří ![]()
Tak vám děkuji. Připadám si občas, že se šourám jak důchodce
, je mi to trapný, pod bundou bříško není úplně zřetelný, ještě že v obchodech mají ty vozíky, o které se můžu opřít ![]()
Mahora píše:
Tak vám děkuji. Připadám si občas, že se šourám jak důchodce, je mi to trapný, pod bundou bříško není úplně zřetelný, ještě že v obchodech mají ty vozíky, o které se můžu opřít
Bude hůř, já se už koulím ![]()
Ale určitě to stojí za to ![]()
tak ja jsem na tom podobne, zacalo mi to predevcirem znicehonic… a to jsem ve 28tt…
Nemuzu se otacet z boku na bok, chodit, zvednout nohu, proste nic… je to silene
![]()
Tak já jsem na tom taky stejně.....
takže nezbývá než vydržet…
Trpěla jsem tím také při druhém těhotenství a lékaři mi vysvětlili, že mě bolí spona stydká, protože je na ni vyvíjen velký tlak a trochu se rozestupuje. Prakticky se s tím asi moc dělat nedá, jen více klidu a méně pohybu - chůze, bohužel. Jinak držím palce ![]()
Oživuji diskusi - je možné že by mě bolelo ohanbí jen na jedné straně? Mně to již několik dnů bolí jen na levé straně, malá má na tě straně nohy, ale kope tak decentně… jsem tedy 28tt. A boli to hlavne když vstávám a pak když se té pravě strany dotknu a trochu přitlačím
Mám ale pocit, že boli ne kost ale ten sval co tam je, tak nevím jestli je to tohle ![]()
@katintheBOx63 mám podobný problém. Dula mi ukázala cvičení spinning babies - tři sestry - je to i na youtube. Po jednom zacvičení je bolest okamžitě pryč a začíná se vracet až po 4 dnech. Takže podle mě fyzioterapeut pomůže