Bolest ohanbí v těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
693
25.2.11 13:03

Bolest ohanbí v těhotenství

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na jednu věc.

Jsem teď v 22tt a už nějakou dobu mne pobolívá ohanbí. Nedokážu přesně říci, jestli jsou to svaly, či úpony, či nějaké nervy, ale je to hodně nepříjemné. Bolí mne to při chůzi, anebo, když se převlékám v předklonu a snažím se zvednout nohu, to je nejhorší.

Nevzpomínám si, že bych při předchozích těhotenstvích podobně „trpěla“… nebo určitě ne takhle brzy :-( .

Máte to někdo taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2673
25.2.11 13:06

Tak já to měla taky,nic příjemnýho teda :roll: U prvního těhotenství jsem to neznala,ale u druhéh šílený.Hlavně když jsem delší dobu stála třeba.Doktorka mi na to nikdy nic neřekla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
25.2.11 13:07

a není to stydká kost jak se roztahuje a chystá. Ta bolí hodně

• Citovat
  • Upravit
736
25.2.11 13:08

Ahoj Mahro, já to mám taky tak, teda já si myslím že mě bolí stydká kost. Začalo to ale až později kolem 36tt, ale pomalu se to stupňuje, teď jsem 39tt a je to opravdu intenzivnější. Hlanvě při chůzi, nebo otáčení v posteli :-?
Ale mě drží nad vodou, to že to snad přejde porodem, který už mě snad čeká za chvíli. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
25.2.11 13:09
merett píše:
a není to stydká kost jak se roztahuje a chystá. Ta bolí hodně

to bude stydka, je to hnusny, vydrz :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
25.2.11 13:10

Jo, ta stydká kost ve 22 týdnu je bomba. Malá se mi od ní začala minulý týden odrážet, aby se dostala výš. Začalo to večer a nejvíc se jí to líbilo, když jsem druhý den řídila auto. Myslela jsem, že nedojedu. Teď už je výš, tak je to pohoda. Mě to ale trvalo jen 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.11 13:13

já to měla taky hoodně moc, pro mě bylo utrpení si lehnout nebo se otočit, sotva jsem chodila, musíš bohužel vydržet, to k tomu patří :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
25.2.11 13:19

Tak vám děkuji. Připadám si občas, že se šourám jak důchodce :mrgreen: , je mi to trapný, pod bundou bříško není úplně zřetelný, ještě že v obchodech mají ty vozíky, o které se můžu opřít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
25.2.11 13:22
Mahora píše:
Tak vám děkuji. Připadám si občas, že se šourám jak důchodce :mrgreen: , je mi to trapný, pod bundou bříško není úplně zřetelný, ještě že v obchodech mají ty vozíky, o které se můžu opřít :mrgreen:

Bude hůř, já se už koulím :-?
Ale určitě to stojí za to :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
25.2.11 14:07

tak ja jsem na tom podobne, zacalo mi to predevcirem znicehonic… a to jsem ve 28tt… :roll: Nemuzu se otacet z boku na bok, chodit, zvednout nohu, proste nic… je to silene :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2573
25.2.11 14:34

Tak já jsem na tom taky stejně..... :roll: :roll: takže nezbývá než vydržet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanah77
26.2.11 23:44

já to měla také

Trpěla jsem tím také při druhém těhotenství a lékaři mi vysvětlili, že mě bolí spona stydká, protože je na ni vyvíjen velký tlak a trochu se rozestupuje. Prakticky se s tím asi moc dělat nedá, jen více klidu a méně pohybu - chůze, bohužel. Jinak držím palce :-D

• Citovat
  • Upravit
842
24.4.19 22:21

Oživuji diskusi - je možné že by mě bolelo ohanbí jen na jedné straně? Mně to již několik dnů bolí jen na levé straně, malá má na tě straně nohy, ale kope tak decentně… jsem tedy 28tt. A boli to hlavne když vstávám a pak když se té pravě strany dotknu a trochu přitlačím :zed: Mám ale pocit, že boli ne kost ale ten sval co tam je, tak nevím jestli je to tohle :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
24.4.19 22:26

@katintheBOx63 mám podobný problém. Dula mi ukázala cvičení spinning babies - tři sestry - je to i na youtube. Po jednom zacvičení je bolest okamžitě pryč a začíná se vracet až po 4 dnech. Takže podle mě fyzioterapeut pomůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
842
24.4.19 22:41

@Lynette Děkuji :hug: Určite zkusím to cvičení. Snád to pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí