Zanedbané vyšetření?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
209
25.2.11 11:14

Zanedbané vyšetření?

Dobrý den, jsem 18+6tt, dnes jsem byla v poradně a tedy víc mě pan doktor vystrašil než aby mě uklidnil. Při minulé návštěvě mi jen nabrala setřička krev a mazala jsem domů. Sice jsem se těšila až uvidím mrňouska, ale utěšovala jsem se, že při příští návštěvě to bude lepší. Jenže dnes jsem přišla pan dr. se mě akorát zeptal jestli malý kope.. já tedy nevím kdy začalo kopat vám jenže já si nejsem jistá jestli si to jen nenamlouvám nebo to jsou pouhé pohyby střev :oops: na to mi řekl že jako chlap mi nemůže poradit co mám cítit a mám se zeptat maminky. Ale když teda nekope, že mi utz neudělá a zkusíme poslechnout srdíčko. Celý poslech srdíčka trval asi tak minutu a jezdil jen z jedné strany břicha a? Nic! Pak mi jen řekl: „No něco jsem asi zaslechl, takže se uvidíme za 14dní!“ Celá zkoprnělá jsem vyšla z ordinace a teď mám, ale velký strach.. Vyčítám si že jsem se nevrátila a přemýšlím jestli nemám změnit lékaře, třeba se nic neděje, ale jestli se něco zanedbá nechctěla bych si to později vyčítat… Nejsem jen hysterická? Třeba opravdu ještě nešlo nic zaslechnout ale to se mi nějak nezdá.. je to moje první mimi a v okolí nemám žádnou maminu co bych to s ní mohla probrat.. Děkuju za každý názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1762
25.2.11 11:20

Zvláštní chování lékaře, u nás bohužel běžné :cert: Jestli nejsi spokojená tak jdi jinam, ale v těhu se doktor hledá hůř.Ale nemyslím si, že by tě takhle odbyl, kdyby nebylo něco v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LucieHo
25.2.11 11:21
Evick1 píše:
Dobrý den, jsem 18+6tt, dnes jsem byla v poradně a tedy víc mě pan doktor vystrašil než aby mě uklidnil. Při minulé návštěvě mi jen nabrala setřička krev a mazala jsem domů. Sice jsem se těšila až uvidím mrňouska, ale utěšovala jsem se, že při příští návštěvě to bude lepší. Jenže dnes jsem přišla pan dr. se mě akorát zeptal jestli malý kope.. já tedy nevím kdy začalo kopat vám jenže já si nejsem jistá jestli si to jen nenamlouvám nebo to jsou pouhé pohyby střev :oops: na to mi řekl že jako chlap mi nemůže poradit co mám cítit a mám se zeptat maminky. Ale když teda nekope, že mi utz neudělá a zkusíme poslechnout srdíčko. Celý poslech srdíčka trval asi tak minutu a jezdil jen z jedné strany břicha a? Nic! Pak mi jen řekl: „No něco jsem asi zaslechl, takže se uvidíme za 14dní!“ Celá zkoprnělá jsem vyšla z ordinace a teď mám, ale velký strach.. Vyčítám si že jsem se nevrátila a přemýšlím jestli nemám změnit lékaře, třeba se nic neděje, ale jestli se něco zanedbá nechctěla bych si to později vyčítat… Nejsem jen hysterická? Třeba opravdu ještě nešlo nic zaslechnout ale to se mi nějak nezdá.. je to moje první mimi a v okolí nemám žádnou maminu co bych to s ní mohla probrat.. Děkuju za každý názor

Ahoj Evick1, já cítila pohyby asi kolem 23 tt, ale je možné, že to bylo dřív a neuvědomovala jsem si je. Ten přístup doktora se mi tedy vůbec nezdá. Mne vždy doktorka kontrolovala i uvnitř a poslouchala srdíčko. Když jej neslyšela, tak hledala, až našla. Teď ke konci těhotenství, se mne ptá doktor na pohyby, prohmatá pupík a dívá na kotníky. Toto pondělí mám ultrazvuk, ať víme, jak bude zhruba veliké. Já bych asi zašla za jiným doktorem. Třeba i do nemocnice na gynekologickou ambulanci, u nás to tak funguje.

• Citovat
  • Upravit
3153
25.2.11 11:26

Ahoj, ty pohyby úplně ze začátku se dají přirovnat jak kdyby tam byly bubliny :lol: .
Srdíčko je už dávno slyšet.
Nevím, ale celé to vyšetření jak popisuješ a podle mě divný a odbitý. Už jen jak řekne, že jako chlap nemůže poradit co máš cítit. Snad o to něco má vědět a poradit ti.
No nevím :nevim: , ale asi bych změnila lékaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
25.2.11 11:36

Ahojky!

Změnila bych ihned doktora. Kámoška taky takhle odešla v půlce těhu - pův. chodila taky ke chlapovi (ale dle jejich slov se prostě nedokáže vcítit do těhotné ženské a vše hodně zlehčoval). Pak si našla doktorku a byla mooooc spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
25.2.11 11:49

právě my tu máme na výběr ze dvou buď tenhle pán (snažím se sama sobě namluvit že ví co dělá), nebo paní doktorka jenže o tý je známo že je protivná, jedný mamince co podle paní dr. moc přibrala řekla že taková lvice před porodem taky nežere jak zjednaná.. tak nevím no u každého je něco. Přemýšlím že si pořídím takový ten domácí přístroj na poslouchání srdíčka ale bojím se že bych nedělala nic jiného než ležela se sluchadlama na uších a poslouchala jestli je vše ok :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
25.2.11 12:21

Zvláštní přístup pana doktora :zed: . Můj lékař se mě ptal na pohyby u Berunky už v 16.tt a po mé odpovědi, že ano, ale nikdo mi to nevěří a tak jsem na pochybách (pohyby jsem cítila už od 14.tt), mi - jak sám řekl, pro můj klid - udělal UZ. Srdíčko poslouchal při každé kontrole a tak, že jsem to jasně slyšela i já.
Určitě bych uvažovala o změně, ale pokud máš na výběr jen z těch tebou uvedených dvou, tak je každá rada drahá… :nevim: . Každopádně - přeji těhu bez komplikací :kytka:

• Citovat
  • Upravit
16077
25.2.11 13:12

No poněkud zvláštní přístup lékaře. ALe pokud nemáš bolesti, nekrvácíš, tak bych se nebála…ono když tě často vyšetřují UTZ, tak to není pro prcka dobré..působí to na ně jako proud vody..mě za celé těhu dělal UTZ tak 4-5×.maximálně..

pohyby jsem cítila hodně brzy, v 16tt a byla jsme prvorodička. cítila jsem to taky jako bublinky, takové tupé polechtání, zatlačení..zkus si třeba lehnout, dát se do klidu a pustit nějakou rytmickou písničku nebo něco co se ti líbí, může na to reagovat i Mimi, mě poprvé kopla, když ječel v televizi ELMO :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
25.2.11 13:15

Pokud máš z Dr. špatný pocit, tak bych ho hned změnila, teda podle to ho co jsi tady popsala, bych šla hned hledat nového. První pohyby jsem cítila ve 22tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
25.2.11 13:58

Asi bych změnila doktora,přístup se mi zdá poněkud laxní :-? mě dělal dr utz pokaždé,pokaždé se mi zeptal,jak se daří,co cítím a necitím.Sestřička mi pokaždé kontrolovala moč,vážila mě.V dnešní době opravdu nemáš zapotřebí se rozčilovat s nějakým blbem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
25.2.11 14:20

velice zvlastni pristup lekare 8-o 8-o 8-o

Moje Dr. kdyz neslysi srdicko, tak dela kontrolni UTZ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
25.2.11 14:30

Já bych ho taky změnila, i za cenu dojíždění.
Měla jsem v těhotenství problémy a chodila k tak nepříjemnému doktorovi, že jsem se každé další kontroly příšerně bála. :cry: I malý ho neměl rád, na Ktg dělal psí kusy. :-)
A když jsem se už rozhoupala, že přejdu jinam, bylo mi doporučeno, ať přejdu až po šestinedělí. Takže být tebou, udělám to co nejdřív.
Držím pěstě! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky