Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Potřeobala bych radu, mladý přišel v noci, že ho bolí pimpula. Dala jsem mu na to studený obklad, za chvíli usnul. Celý den pak už byl klid, teď večer jsem se ho ptala a říkal, že ho odpoledne ještě trošku bolel. Vypadá úplně normálně, při čůraní nebolí. Jsem s ním sama na chatě a nevím jetli čekat do pondělí k dětské nebo teď řešit nějak krkolomně transport do Prahy. Jo mladý není žádný mimčo, je mu už skoro 9.
Zkus z něj vytáhnout, jak ho bolel. Jestli to byla bolest, jako když se mu chce hodně čůrat a ke konci, když se vyčůral, tak to bolelo nejvíc, až pálilo nebo řezalo. Nebo to spíš svědí a pořád stejně. Podívej se, jestli tam nemá klíště, jestli ho nemá zarudlého nebo kolem žaludu pod předkožkou nějaké tečky jako plíseň atd. Zeptej se ho, jestli si tam nic nestrkal, neuhodil se nebo s ním nic nedělal. Takhle obecně ti těžko může zodpovědně poradit.
Pokud je to to první, co jsem psala, pak je to nejspíš zánět a bylo by dobré co nejdříve k lékaři, zatím ho můžeš hodně nalívat tekutinou, aby hodně čůral.
Na bolest při čůraní jsem se ptala jako první, to říká že nebolí.
On se i tyto klučičí záležitosti doma stará tatínek, takže se citím dost nejistě a nevím moc co s tím
a těd se mu nedá dovolat.
Ještě jsem mu na to koukla a nic divného nikde nevidím. Klíště, červené, modřinka nic. Přetahovat se to bojím.
@Prosek bez přetažení žalud neuvidíš, tak až přijde tatínek, ať to zkoukne.
@destin Tatínek pro nás právě přijede až o víkendu. Jezdí kamion. Jinak bych nebyla tak nervozní jak se případně dostat k doktorovi.
Jsem to tu otevrela jen abych zjistila, co je to ta pimpula
![]()
Tak at si ho pretahne sam a ukaze ti to ne? Kdyz se bojis.Ale teda nenapadlo by me mit ostych ohledne synovych genitalii..
@unuděná píše:
Jsem to tu otevrela jen abych zjistila, co je to ta pimpula![]()
Tak at si ho pretahne sam a ukaze ti to ne? Kdyz se bojis.Ale teda nenapadlo by me mit ostych ohledne synovych genitalii..
Ostych nemám, jen bych nerada něco s tím udělala. Zvenku prohlídnout, omýt nemám problém.
Řikala jsem mu ať to zkusí přetáhnout, ale bez táty nechce.
@Prosek Nejak se mi nezda, ze by si 9lety syn neumel (ci nechtel) bez tatinka pretahnout predkozku..Pises, ze manzel jezdi kamionem, asi casteji neni doma-jak se syn myje? Oplachnuti zvenku v jeho veku opravdu neni dostatecna hygiena..
Spis bych si myslela, jestli si ho treba trochu nehonil, nenatrhl a proto ho to bolelo a taky proto nechce znovu stahovat.. ![]()
@unuděná píše:
@Prosek Nejak se mi nezda, ze by si 9lety syn neumel (ci nechtel) bez tatinka pretahnout predkozku..Pises, ze manzel jezdi kamionem, asi casteji neni doma-jak se syn myje? Oplachnuti zvenku v jeho veku opravdu neni dostatecna hygiena..
Spis bych si myslela, jestli si ho treba trochu nehonil, nenatrhl a proto ho to bolelo a taky proto nechce znovu stahovat..
No toto mně nenapadlo, spíš jsem si třeba myslela, že se bojí, že mu to nepůjde zpátky a tak tam chce mít tátu jako jistotu.
S manželem to myjou tak 2× do týdne a nikdy s tím nebyl problém.
Kouká ještě na televizy, tak ho zkusím ještě ukecat než půjde spát.
Kus jsme to teda přetáhli asi do půlky a vypadá to asi úplně normálně, tak snad už bude klid. Opláchla jsme mu to vodou a už spí.