Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Při silném kašli mne na jedné straně začne pobolívat pod prsem, občas mi tam vystřelí bolest při předklonu. Když jsem to hlásila fyzioterapeutovi, ke kterému chodím, problém identifikoval a zkusil rozmasírovat. Pokud je to stejná příčina, zašla bych za rehabilitačním lékařem nebo praktikem a nechala si napsat žádanku na rehabilitaci či nějakou masáž.
Tohle jsem měla teď po nemoci.
Může to být tím kašlem. Jak člověk dlouho kašle, pohmoždí si svaly mezi žebry.
Může to být až extrém (měla jsem to i před 2 lety). Malá infekce, ale neléčené astma. Brala jsem kodein, kapky na bolest a musela ležet. Jsou i horší případy, kdy žebro praskne, ale to už jsou extrémy, kdy se člověk neléčí a kašle fakt dlouho.
Jestli byl rentgen o. k, bude to tohle. Odpočívej, nezvedej nic těžkého, odezní to.
Jak dlouho vám to trvalo prosím? Už mě to bolí přes 3 týdny. Na rehabilitaci jsem byla, asi něco s těmi mezižeberními svaly nebo nervy či co. Teď půjdu na fyzio, ale zatím žádný zlepšení…
@Anonymní píše:
Jak dlouho vám to trvalo prosím? Už mě to bolí přes 3 týdny. Na rehabilitaci jsem byla, asi něco s těmi mezižeberními svaly nebo nervy či co. Teď půjdu na fyzio, ale zatím žádný zlepšení…
Velkou bolest jsem měla asi 14 dní. Postupně to odeznívalo. Ale ještě celý leden jsem cítila bolest při hlubokém nádechu. Pomohla mi kvalitní masáž. Maserovi jsem řekla, že mám bolest a on se na to zaměřil a asi to pomohlo.
Ahoj, před týdnem jsem ležela s horečkami, postupně jsem se z toho dostala a teď mě už přes týden neskutečně bolí celá pravá strana jakoby za prsem. Bylo to už trochu lepší, ale včera mi tam zas něco luplo a je to stejné. Když jsem měla horečky, tak jsem tohle zmiňovala doktorce. Byla jsem na rtg pro podezření na zápal plic. Ten byl vyloučený a dostala jsem opiáty na bolest. Ty moc nezabírají. Nemáte zkušenost co by to mohlo být? Bolí to už přes týden. Kašel mám zhruba měsíc, střídavě suchý a vlhký.