Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou někdo nemá stejnou zkušenost. Začalo to minulé léto z ničeho nic. Měla jsem týden před menstruací velké bolesti v podbřišku a k tomu jsem i slabě krvácela, po týdnu přišla menstruace v termínu tak jak měla. Další měsíc se opakovalo to stejné, ale bolesti v podbřišku už mi zůstaly i po odeznění menstruace. A takhle to už zůstalo, mám prakticky nepřetržité bolesti v podbřišku, zádech i nohou, totožné jako při menstruaci, ale trvají celý měsíc. Na gynekologii jsem byla a jsem údajně úplně v pořádku. Napadla mě endometrioza, ale v endocentru mi rikali, ze to podle ultrazvuku na ni nevypadá. Zkusila jsem i čínskou medicinu, která mi celkem ulevuje, ale stejne mám bolesti, vůbec už nevim, kam se obrátit.
Nevim, jestli to muze mít souvislost, ale mám několik let i nepřetržité pálení v močové trubici a byla mi diagnostikována intersticionalni cystitida.
Na utz lze vidět pouze některé druhy endometriózy. Mně taktéž na gynekologii tvrdili, že ji nemam. A asi i spoustě dalších žen. Potvrdila se při laparoskopii. Cesta k odhalení příčiny bolesti podbřišku bývá zdlouhavá, ne vždy se na to přijde. Kromě endo lze brát v potaz i možnost syndromu pánevní kongesce, projevuje se i Tebou popisovanými příznaky. Bohužel já ho vyfasovala k endometrióze.
Krásný slunečný den děvčata, chtěla bych se připojit z dotazem a zeptat se
6.7 se mi dostavila menstruace (mimochodem o 8 dní dříve než měla)
9.7 mi skončila a dnes je to tedy druhý den po ms a mě bolí v podbřišku, sem tam i zacitim vaječníky. Skoro podobně jako když mám ovulaci což je hloupost abych měla 2 dny po ms ovulaci nebo začínající plodné dny nebo? ![]()
Chtěla bych se objednat k doktorce ale má dovolenou takže musím čekat ![]()
Nevíte některá co by to mohlo být? Nic vážného?
snad to není zánět.. mám ještě vodový výtok (nezapáchá)
Děkuji za odpovědi ![]()
@Tmara píše: Více
Ahojky, muzu vedet jestli si na neco prisla?