Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat jestli někdo nemáte podobné zkušenosti..Poslední dobou mě pobolívá pravé prso jakoby zboku, a jde ta bolest až do podpaží. Nebolí to nějak extra moc, ale je to divná nepříjemná bolest, ani nevím jak to mám popsat. Bolí to hlavně když se protahuji, když jsem klidu tak tam občas píchne. Mám docela strach. babička má rakovinu prsu. Na ultrazvuk jdu až v lednu.
Máte někdo podobné zkušenosti?
A na gynde jsi byla? Proc ti doktor nenapsal do zadanky, ze jsi akutni pripad? Ja kdyz jsem si nasla v prsu bulku, rozhodne bych necekala mesic na ultrazvuk, dr. me tam nahnal snad do tydne. Strach mi nedovolil. Urguj to, vydupej si termin co nejdriv. To neni sranda.
Na gyndě jsem to právě ani neříkala, protože jsem tam teď nebyla. Žádnou bulku jsem si nenašla, pouze tam cítím takový tlak, tak právě nevím jestli by mě na gyndě neposlal do háje
čekat budu skoro dva měsíce, protože na kontrolu jdu až koncem ledna.
@juliettee Jee, tak snad lepsi, aby te poslal do haje, nez kdyz tam prijdes za dva mesice a uz budes mit treba bulku. Urcite te do haje neposle, hned ted bych tam nabehla a rekla mu to. Necekej, kor kdyz ma babicka rakovinu prsu.
Dobře zkusím to teda nějak popohnat..jen doufám že to bude v pořádku..mám z té nemoci strach..a na druhou stranu jsem pesimista a říkám si že bych si chtěla užít vánoce, tak jestli by nebylo lepší dozvědět se až po novým roce, kdyby to bylo něco blbýho
![]()
Pobolívat může i benigní cysta. Každopádně je potřeba to co nejdřív vyšetřit. Na gyndě tě do háje určitě nepošle…a pokud ano, bylo by na místě hledat jinýho doktora. Já šla na UTZ hned ten den, co jsem se jí o tom zmínila.
Dobrá děvčata, zkusím si tam teda zavolat příští týden, tento už to nestihnu bohužel.. snad mě tam gyndař nějak protlačí ![]()
Podle popisu to bude nejpravdepodobenji od patere. Pokud není hmatna zadna bulka, zasla bych nejdriv na rehabilitaci.
Rakovina prsu se projevuje bolesti minimalne, ale jednostranna bolest prsu je v naproste vetsine pripadu muskuloskeletalniho puvodu.
Odloz paniku ( kterou musely mistni rady jen podporit) a vyraz na cviceni nebo rehabilitaci.
Nejsem laik, mam s tim zkušenost.
Me taky pobolivalo prso a podpazi, sla jsem s tim za praktickou lekarkou, ktera me odeslala na kozni jako akutni pripad, hned ten den me kozni prohmatala, udelala utz a zjistila, ze tam mam zanet… tyden jsem se mazala mastickou a bylo vse ok
ale k doktorovi bych urcite sla, mi se nikde nevysmali a brali to naprosto vazne.
@mroe no nevim, jak bych radsi sla k doktorvi i dkyby zbytcne, abych mela jistotu, ze to neni nic vážnějšiho. Cvicit a rehabilitovat muze kdykoliv.
Zanet PRSU se hlavne projevi zarudnutim, bolesti az v druhem pripade a rozhodne to nebude trvat dele( podle popisu nemam pocit, ze by to byla kratkodoba zalezitost).
U dr. uz asi byla. Podle me není nutne protlačovat drivejsi termin na UZ, protože k tomu podle popisu není důvod.
Abych to shrnula - bolest prsu v naproste většine pripadu NENI příznakem rakoviny prsu a NENI důvodem k akutnímu vysetreni. Predpokladam, ze dostala termin nejblizsi volny. Ani obava z rakoviny( v tomto pripade dle popisu nejspis zbytecna), není důvod k akutnímu UZ.
@mroe nevim, jetli to bylo primo prso
mazala jsem bok prsa a podpazi, zarudnuti zadne nebylo, pouze to bolelo ![]()
Ale tak samozrejme je na kazdem, kdy pujde k doktorovi a zacne to resit
ja resim radsi vse hned, abych si nemusela treba nekdy vycitat, ze jsem neco podcenila… myslim, ze je lepsi jit 100× zbytecne, nez spolehat na to, ze to nic nebude…
@tamikuc píše:
@mroe nevim, jetli to bylo primo prsomazala jsem bok prsa a podpazi, zarudnuti zadne nebylo, pouze to bolelo
Ale tak samozrejme je na kazdem, kdy pujde k doktorovi a zacne to resitja resim radsi vse hned, abych si nemusela treba nekdy vycitat, ze jsem neco podcenila… myslim, ze je lepsi jit 100× zbytecne, nez spolehat na to, ze to nic nebude…
Mozna. Ale zas clovek by nemel ztracet zdravy rozum a opravdu chodit stokrát zbytecne, ze? Na to není nase zdravotnictvi zarizeno (resp. zdravotnictvi zadne země).
Ty jo, zrovna jsem si říkala, že se taky zeptám na emiminu… Před pár dny mě taky začalo bolet prso zboku. Od paže až k bradavce. Nebolí to moc, spíš to jakoby svědí a je to hrozně nepříjemné, až to bolí. Hlavně, když si o sebe opřu synka. Bolí to jak prase… Nevím, jestli je to důležité, ale kojím. Ale žádnou bulku ani zatvrdlinu tam nikde nemám. Jen pod tou paží se mi udělala jakoby malá vyrážka…
Tak jak to tak čtu, tak asi zajdu za obvodní… Ale přiznám se, že je mi trošku trapný (nebo jak to říct) jít za doktorkou s tím, že mě svědí prso
![]()