Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Před 3 dny jsem prodělala zánět močových cest, bolest při čůrání, krev. Léčila jsem jen čaji a to asi nebylo dostačující. Nyní se mi drží bolest, když jdu na malou pořád, ale k tomu se včera přidala bolest zad v oblasti ledvin, zimnnice. Je možné, že se mi právě rozjel ten zánět? Existuje popř. nějaká domácí léčba? Vím, k dr. bych jít měla, ale nechci být za nějakýho hypochondra nebo tak
![]()
Díky. ![]()
@Kelly3 Rozhodně jít k doktorovi. Jakmile se zánět takhle rozjede a postupuje + zimnice, na domácí léčbu bych se vykašlala, aby to ledviny nepoznamenalo doživotně, což může hrozit, když se zánět neléčí.
@Kelly3 Já bych řekla, že ano a budou nutná antibiotika.Pak to může přejít až na chronický zánět a časem to ledviny nemusí začít zvládat (nechci strašit)
@Kelly3 za hypochondra určitě nebudeš, běž k doktorovi, tohle podomácku už opravdu neřeš
Za hypochondra se zánětem močáku/ledvin? Tady si někdo koleduje o průšvih. Já bych už tam dávno byla, už s tím močákem, s ledvinama není sranda.
Když mají zánět ledvin děti, končí v nemocnici na kapačkách.
Za hypochondra, když čůráš krev a je ti blbě?
Neblázni a běž k doktorovi.
Kdyz jsem mela kaminek a pak zanet, hrozne me bolely zada, mela jsem teploty a curala oranzove ![]()
Kasli na cajicky a val k doktorovi. Muze to byt I ten kaminek a to boli jak cert!
To opravdu vypadá na zánět ledvin a léčí se to antibiotiky. Když půjdeš k lékaři, vem si sebou moč.
@Kelly3 měla jsem to samé, skončila jsem v nemocnici, atb jsem dostávala nitrožilně asi týden. K tomu léky na bolest a horečku. Běž k doktorovi, není to sranda.
Zítra si tam skočím, pokud bude mít čas. Mám si vzít teda moč?
Moč s sebou určitě a šla bych hned, klidně i na pohotovost jestli doktor zrovna není
@Kelly3 Zánět ledvin jsem párkrát měla…na nic nečekej, vezmi moč na test bílkoviny a mazej k dr. Dá ti ATB a za pár dní to bude ok. Není dobré to podceňovat, taky by jsi se pak bolestí nemusela ani hnout ![]()
Právě, doktor zrovna není, nebo spíš nemám hlídání, můžu až odpo a to už neordinuje, tak pak jedině pohotovost nebo vyčkám na ráno. Uvidím, jak se bude bolest projevovat během večera. ![]()
No, tak jsem si byla aspoň v lékarně pro léky na uklidnění. Snad to zvládnu do rána ![]()