Bolest prsou - ovulace?

Anonymní
2.12.11 23:11

Bolest prsou - ovulace?

Holky,vždycky asi týden před menstruací mě bolí prsa dokud nepřijde MS. Nevíte, co to znamená? Je to projev probíhající ovulace, nebo toho, že mi ovulace skončila a zase z toho mimi nebude? Myslíte, že by mě prsa bolela už takhle brzy i kdybych otěhotněla? Nebo jak to funguje? V které fázy cyklu začnou být citlivá? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
3.12.11 08:26

prsia vacsinou bolia po zvyseni progesteronu. neda sa z toho odvodit ani tehotenstvo, ani netehotenstvo, ani ovulacia. je to uplne bezne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
3.12.11 08:54

Jo, je to ouplně běžné .. u mě určitě :twisted: Začne to tak 14 dní pos končení MS, po pár dnech bolest dosáhne k vrcholu (to jako že se pořádně nemůžu ani dotknout jak bolí) ale pak postupně s přicházející další MS bolest slábne, návštěva přijede a nic.
Prsa mě neboleli když jsem brala HA,pak když jsem otěhotněla, vydrželo to dokonce 3-4 roky po porodu. V posledním skoro roce je to zas maso. Přemlouvám chlapa ať pustí ze svých milionů aspoň jeden kousilínek a min. na 9 měs bude zas pokoj :D.

• Citovat
  • Upravit
4691
3.12.11 10:03

Jo, to dělá progesteron. Kdyby ses podívala na nějakou křivku hladiny hormonů běhěm ms cyklu, tak bys to krásně viděla. Já mam přesně to samé, prsa mě bolí a celý otečou, ke konci už se jich nemůžu ani dotknout. Dělá to progesteron, který v pubertě i v těhotenství řídí růst prsou. Od ovulace dál progesteron stoupá a těsně před ms prudce klesá - tím se spustí menstruace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.12.11 10:01

Menstruuju, ale prsa bolí dál...

Ahoj. Mám takový citlivý problém… mám už čtyři dny normální ms, ale prsa pořád bolí dál a jsou nateklá. Nevím co s tím? Že by předčasná ovulace? Rozbolely mě ale přesné v půlce cyklu jako vždy, jen prostě bolí dál i přes menzes. Hormonální nerovnováha?
Budu ráda za vaše zkušenosti Díky Bab.

• Citovat
  • Upravit
27
20.4.14 00:53

Ahojky, také mám takový citlivý problém… mám už čtyři dny normální ms, ale prsa pořád bolí dál a jsou nateklá. Nevím co s tím? Že by předčasná ovulace? Rozbolely mě ale přesné v půlce cyklu jako vždy, jen prostě bolí dál i přes menzes. Hormonální nerovnováha?
Budu ráda když mi písnete co to znamená a jakou máte zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.14 14:46

Také to teď mám úplně jiné holky, prsa mě bolí už od skončení menstruace a stále ještě nepřestaly bolet. Také mám pocity nateklosti, bradavky jsou citlivé-možná už se zadařilo :nevim: Další menstruaci mám dostat za dva dny tak uvidíme, když nedostanu udělám test :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
21.3.17 09:27
@Lucink-a píše:
Jo, to dělá progesteron. Kdyby ses podívala na nějakou křivku hladiny hormonů běhěm ms cyklu, tak bys to krásně viděla. Já mam přesně to samé, prsa mě bolí a celý otečou, ke konci už se jich nemůžu ani dotknout. Dělá to progesteron, který v pubertě i v těhotenství řídí růst prsou. Od ovulace dál progesteron stoupá a těsně před ms prudce klesá - tím se spustí menstruace.

Ahoj a je mozne, ze kdyz me v celem prubehu cyklu prsa neboli vubec, tak treba nemam zadnou ovulaci? Pokousime se ted druhy mesic.Dr mi doporucil Fertipro - chytre miminko a koupila jsem si gel pro podporu poceti Conceive plus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
330
18.4.17 22:38

Chci se zeptat..v Pa mi menstr. skoncila a od soboty me boli prsa..cim to je??vetsinou tyden pred menstr.me boli..dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
21.1.19 16:52

Ozivuji diskusi. Máte některá snažila zkušenost s bolesti prsou hned po ovulaci až do Ms. A když jste byly těhotné tak bolest byla stejná jako kterýkoli jiný cyklus? Já mám celkem pravidelnou bolest prsou hned den po ovulaci až do Ms. S přítelem se snazime už 4 měsíce o miminko a pořád nic. Tenhle cyklus jsem si říkala, že udělám vše pro to aby už se povedlo a zase mě začaly bolet hned po ovulaci, znamená to že se tedy zřejmě zase nepovedlo a mrcha přijde. :zed: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
21.1.19 16:55

@MSM20 to je uz logicky nesmysl. Tělo hned po ovulaci nema šajnu, jestli je těhotné nebo ne. Výpovědní hodnota nula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
21.1.19 17:00

Logicky ano, vím že není ještě ani v děloze ani že se neprodukuje HCG hormon. Ale říkala jsem si že když prsa po ovulaci bolí pravidelně až do Ms a za těch 14 dní se to stupňuje až tak že už se jich nemohu ani dotknout, takže kdyby došlo k oplodnění tak že prsa bolet nezačnou a začnou třeba bolet až když se produkují HCG
hormon v těhotenství. @Tichošlápek Moje otázka tedy zní jestli někoho po ovulaci prsa také bolela ikdyz došlo k oplodnění a později zjistili těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
21.1.19 19:23

Ano, já to tak měla. Taky mívám bolesti prsou od ovulace do MS a někdy opravdu nesnesitelné. Loni když jsem otěhotněla tak mě prsa bolely stejně, MS nepřišla a prsa stejně bolela… Jenže jsem pak potratila a to jsem cítila jak bolest prsou ustupuje.
Mje kamarádka tmpred pár měsíci otěhotněla a prsa od poslední ovulace ji bolí do teď ;) Tak snad to to nejak pomohlo :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
21.1.19 21:15

@Pajule25 Jeeee to ráda slyším, trochu už jsem stratila naději že když je to vlastně stejne jako předchozí cykly prostě se vajíčko zase neoplodnilo. tak nezbývá než čekat tak 14 dní. To čekání je více nekonečné než čekání na ovulaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
3.9.19 16:43

Ovulace a bolest prsou

Zdravím všechny.
Měla bych takovo otazečku.. 8o
Již každý měsíc ovulaci poznám bolest vlaječniku před samotnou ovulaci a v den ovulace bolest prsou po stranách a jsou nateklejsi ovu i potvrzena UTZ
Tento měsíc též bolest prsou ale jen bradavky a to jen lehce. A též potvrzena UTZ nevíte čím to je že mě tento měsíc neboli prsa jako každý měsíc
Děkuji za odpovědi.. :mrgreen: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí