Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Gynekolog mi na bolest prsa doporučil užívat vitamin E.
Nicméně jsem ve vzdáleně podobné situaci, zdravotní problém (úraz) a chybí mi pohyb. Příští týden mám lekci s osobní trenérkou, která je zároveň fyzioterapeutkou a pomůže mi najít bezpečné a zároveň funkční cviky. ![]()
@broskvová zmrzlina je vidíš to mě vůbec nenapadlo ten vitamín E, tak to zkusím díky moc.
Jinak teda fyzio mám taky, tk aspoň něco ![]()
Držím palce!
Třeba by ti ta fyzio mohla taky poradit nějaký pohyb, co by ty prsa nenamáhal, ale začal tvarovat postavu. ![]()
Co delší rychlá chůze, měla bys na to prostor? To je taková moje záchrana, když se na nic akčnějšího necítím. ![]()
@broskvová zmrzlina já tedy každý den chodím s kočárkem 😀jsm po porodu mám problém se spodkem. Mám mírný pokles moučkového měchýře a při dlouhé, rychle chůzi mě to začne bolet. Teda teď už to je o dost lepší co cvičím s fyzio na pánevní dno, ale jinak jsem zkoušela v létě kolo, to pro mě byla úplná tragédie a co mi teda nevadilo jsou brusle, ale to se teď úplně nedá. Jen se začne jaro tak ale začnu 😀
@blumen no že jde nejspíš o zánět. Pokud bolest neustoupi tak ty atb a potom teda prohlídka po těch atb co to s tím prsem udělá. A pokud ani to by nepomohlo, tak asi nějaký další vyšetření. Moc jsem právě nepochopila o jaký zánět se jedná.
@Anonymní píše:
@broskvová zmrzlina já tedy každý den chodím s kočárkem 😀jsm po porodu mám problém se spodkem. Mám mírný pokles moučkového měchýře a při dlouhé, rychle chůzi mě to začne bolet. Teda teď už to je o dost lepší co cvičím s fyzio na pánevní dno, ale jinak jsem zkoušela v létě kolo, to pro mě byla úplná tragédie a co mi teda nevadilo jsou brusle, ale to se teď úplně nedá. Jen se začne jaro tak ale začnu 😀
Auu, kolo bolí už jen z poslechu.
A co lední brusle, nemáš blízko zimák?
Ještě, že se o tom bavíme, chtěla jsem si pořídit nové lední a zapomněla jsem, díky. ![]()
Geniální překlep btw ![]()
@broskvová zmrzlina 😂 😂haha jsem si ani nevšimla co jsem to napsala za kravinu.
Jojo zimak tu máme a brusle taky mám 😀jen teda dítětem je to horší. Partner dokonce hraje hokej, takže na led se občas dostanu když máme hlídání.
Je to fakt na palici 😀 byla jsem zvyklá na hodně aktivní život a taky jinou postavu. Samozřejmě že s dětmi se někdy změní, ale já bych řekla, že jsem prostě jen přibrala 😀 žádný extra škody po těhotenství. Proto mě úplně vykolejilo to, že běhání, kolo, nějaký hiit je pro mě teď nereálný. Jediný co tak jsem chodila jednou týdně na jógu ale to teď nedávám kvůli tomu prsu
A byla jsi na tom ultrazvuku v mamo centru?
Treba muzes mit nejaky slabsi zánět, si vzpominam na zacatku kdyz jsem se pokousela rozkojit po porodu…skoncila jsem se zanetem jak prase (tak tak jsem to zvladla doma)a nakonec jsem stejne ze sebe nic nevymackla a dite skoncilo na UM…ja ted taky posledni mesic resila prso…nastestinuz mam klidek a kontrola za rok…☺️
@NicolaR7 byla jsem na sonu
pan doktor říkal že kdyby to bylo horší pošle mě na mamograf. Jinak doktor je z centra kde prsa vyšetřuje, takže to nebyl např gynekolog 😀 on mi to prostě vysvětlil jako zánět s tím, že pro jistotu kontrola kdyby se z toho něco jiného vyklubalo. Proto mě to tak děsí a taky ta tekutina kterou mi napsal do zprávy 😀
Já právě už nekojim. Kojila jsem první dva a půl měsíce a pak nám to už vůbec nešlo a nějak jsme to vzdali. Chvilku jsem ty prsa měla takový nijaký jak zmizelo to mlíko ale celkem rychle se to vrátilo do normálu. A jak jsem psala tak přibližně tři týdny tam mám takovou menší boulicku a bolí to.
Ahaa no tak uvidis jak to bude pokracovat….ja mam treba od porodu v prsu neskodnou cystu ale ta neboli teda, prsa me boli kdyz dlouho taham dite nebo po cviceni…v mamo centru mi rikali, ze z 90% bolesti prsu jsou od zad….ze rakovina prsu neboli…
Hele ja pritom zanetu mela bolavy teda obe prsa a cerveny, mela jsem i horecku…takze tvaroh, paralen a nastesti to po necelych dvou dnech preslo…
Za ten pulrok si dojdi na ten uktrazvuk at mas klid ☺️
@NicolaR7 jojo určo si tam dojdu pro svůj klid 😀ono to není od věci to co se mi děje. Aspoň jsem zjistila, že tyhle kontroly jsou prostě potřeba i v mladém věku.
Já se té rakoviny nebojím ani si nemyslím že by se z toho něco takového mohlo vyklubat, ale neříkám, že mě tím ten doktor nevyděsil když to řekl 😀 pak jsem nad tím doma začala moc přemýšlet a teď večer to na mě nějak padlo.
@Anonymní píše:
@NicolaR7 jojo určo si tam dojdu pro svůj klid 😀ono to není od věci to co se mi děje. Aspoň jsem zjistila, že tyhle kontroly jsou prostě potřeba i v mladém věku.
Já se té rakoviny nebojím ani si nemyslím že by se z toho něco takového mohlo vyklubat, ale neříkám, že mě tím ten doktor nevyděsil když to řekl 😀 pak jsem nad tím doma začala moc přemýšlet a teď večer to na mě nějak padlo.
Me nedavno taky prave prepadla panika kvuli jedny doktorce…nakonec jsem si dojela do jinyho mamo centra kde sem se domluvila s uzasnym panem primarem vysetril me a uklidnil…jj ono to neni na skodu tahle prevence…mne je teda 30 a dokud jsem si nenasla tu cystu tak me to nenapadlo, ze nejaka rakovina prsu nebo vysetrovani kazdy mesic…🙈
@NicolaR7 já jsem to na vysoký slyšela pořád. Prohmatavat prsa, kontrola aspoň jednou za rok ale vlastně dokud nepřišel nějakej problém, tak jsem to stejně nedělala.
No už jsem se díky vám trochu uklidnila 😀a prostě počkám co to udělá. Buď dostanu ty atb nebo si dojdu ještě pro jistotu na mamograf
Ahoj, už je to zhruba tři týdny kdy mě začalo bolet levé prso. Při pohmatu jsem si u bradavky našla tvrdou bulku. Teprve dnes jsem se dostala na sono. Pak doktor byl hrozně hodný a vše se snažil vysvětlit. Byl to teda už starší pán 😀 a vlastně jsem z těch všech informací odešla nějaká zmatená.
Ve zprávě mám napsané,, vlevo je struktura mamily lemovaná tekutinou "
Potom už skoro nic. Jen že pokud obtíže budou trvat tak se mám stavit pro atb.
Pak teda ještě řekl takovou informační větu, že za půl roku kontrola, že tyhle nálezy co se tváří nevinně se někdy ukážou jako rakovina, že mě nechce vůbec strašit, jen abych věděla, proč přijít zase na kontrolu.
Mám 17 měsíčního syna a dřív jsem byla aktivní, sportovala a měla poměrně dobrý životní styl. Těhotenství tragédie. Porod ještě větší a od té doby se mi to zdraví sype jak domeček z karet. Mám potíže po porodu, které řeším fakt už těch 17 měsíců. Jsem tedy na dobré cestě což mě těší. Teď od nového roku jsem konečně chtěla začít zase sportovat, protože už se na to konečně cítím a ráda bych zhubla. Nikdy jsem neměla tak šílenou postavu jak teď. Necítím se v ní dobře. Nicméně teď mě zase děsí tohle. To prso mě bolí takže na sport nemám ani pomyšlení.
Máte někdo takovou zkušenost?
A pardon že to je tak dlouhé. Asi se potřebuju i vypovídat