Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky,
Jsem cca 2 měsíce po operaci apendixu a kousku tenkého střeva a poslední asi dva týdny(ne v kuse) me píchá na prave straně u pupíku. Bolest začne většinou po tom když něco dělám takže mě napadlo že by to mohl být sval? Ještě dodám, že je to zrovna v místě kde me operovali jizva je pak kousek nad pupíkem a jedna velká v podbrišku. Když se třeba natáhnu a to břicho se napne tak je bolest intenzivnější. Mohly by to způsobovat třeba i nějaké srůsty? Když jsem v klidu tak to s práškem po chvíli přejde. Zítra jdu k dr tak se o tom zmíním😅
Srůsty. Mám po komplikovaném zánětu “slepáku”, který mi způsobil dokonce jaterní abces, protože byl atypicky uložen za játry a přišlo se na zánět pozdě. Bolesti mívám velké a cele břicho v těch místech je takové “jiné”
@Musimbojovat Tyjo 🙈 no já jsem taky právě byla na akutní slepák a ještě vlastně při té operaci zjistili ten zánět tenkého 😅 teďka stačí menší námaha a začne to tak divně píchat na té jedné straně😅 Nevím jestli bych to nemela nějak postupně posilovat to břicho ale zas přes tu bolest nechci moc jít 😅
@Pavlína19 píše:
@Musimbojovat Tyjo 🙈 no já jsem taky právě byla na akutní slepák a ještě vlastně při té operaci zjistili ten zánět tenkého 😅 teďka stačí menší námaha a začne to tak divně píchat na té jedné straně😅 Nevím jestli bych to nemela nějak postupně posilovat to břicho ale zas přes tu bolest nechci moc jít 😅
S tím nic nenadelas, srusty lze jedině rozrušit laparo ale to má za následek zase další srusty a nevím jak moc funguji gely které lze při laparo proti srůstům použit. Já jsem navíc po císaři, a to je na srusty něco