Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Stalo se vám, že vás při kojení bolel spodek? Mám dvouměsíční mimi, kojim teď častěji a začal mě hlavně při kojení bolet spodek..pro představu, je to jak silnější menstruace. Nejhorší je to právě ve chvíli kdy kojim, jinak ještě třeba po delší procházce nebo když zvednu něco těžšího. Měla jsem to po porodu, tak to jako beru, ale teď po dvou měsících?
co s tím? Posilovat pánevní dno?
Na kontrole na gyndě vše ok.
Taky jsem to tak měla. Hlavně když jsem déle stála nebo po procházce. Časem se to ztratilo. Dej tomu ještě tak 2 měsíce.
Je to naprosto,,normální"… Někdo to má, někdo ne. Je to ještě furt poporodní hojení a tyhle věci jsou spolu prostě spojeny. ![]()
Já už se celkem radovala, že se to po porodu srovnalo hezký a najednou z ničeho nic bum a bolest, co mi pomalu nedá spát. Zajímavé, jak je to teď podruhé úplně jiné než u prvního dítka.
předtím nic jsem nic takového neměla
Já mám ještě k tomu všemu otoky nártů a kotníků
nemůžu se toho od konce těhotenství zbavit. Po porodu se to zhoršilo, to jsem měla otoky až pod kolena, vyběhly mi i křečáky…děs..nemohla jsem nohu ani ohnout dole.. no a teď se nemůžu zbavit těch nártů a kotníků
Zdravím. Tak co si pamatuji, tak kojení pomáhá k zavinování dělohy. Čerstvě po porodu jsem vždy skoro brečela bolestí. A tohle může trvat i par měsíců po porodu. ![]()