Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky včera po návštěvě lékaře. Prohlídka dopadla dobře, ale při ultrazvuku mi lékař našel cystu na vaječníků. Myslím, že, 3 cm velká. Lékař pro mé otázce jak se to bude léčit? Pouze mi odpověděl, že to řešit nebudeme a, že je to součást vaječníků. Užívám Ha. Máte zkušenosti s cystami na vaječníků?
Měla jsem cystu, zmizela sama s ms. Měla jsem 2× a vzdy zmizla. ![]()
@Mava píše:Děkuji takže když lékař nechce kontrolu dříve až zase ta rok mohu být v klidu
Měla jsem cystu, zmizela sama s ms. Měla jsem 2× a vzdy zmizla.
Ja mela cysty nekolikrat, nektere zmizely sami, nektere narostly, bolely a musely se vyndat operativne.
@Mava No právě, že je mi divné, že kontrola za rok. Mám dobrého lékaře, ale nevím jestli je to běžný postup. Občas mě bolí pod bříškem jako před menstruaci a v kříži.
Měla jsem několikrát a zatím vždy zmizely. Ale občas byly tak velké, že už mně dělaly potíže (píchání a bolest). Pokud by nezmizely, byly hodně velké a dělaly potíže, tak pak by se operativně odstranily.
Záleží co to je za cystu. Funkční cysta zmizí po pár cyklech, ale jsou jiné co nezmizí. Mě jí museli vyoperovat. Mě nejdřív sledovali, chodila jsem každé 3 měsíce na kontrolu, aby viděli jak to vypadá.
@katern hodne let me kotrolovali kazdych pul roku utz. Prvni cystu jsem mela ve 13 posledni 22 od porodu dcery nic, take uz chodim na utz jen jednou za rok
@tkub Děkuji tohle je má první cysta takže vůbec nevím co a jak.
Měla jsem jich několik. Záleží jaká je. Některe zmizely, některé se musely vyndat při laparce.
Minulý týden jsem dostala na gyndě tu samou zprávu - cysta na vaječníku, prý 6 cm
kontrolní UTZ mám nařízený za dva měsíce…