Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj vsichni.
Chtela bych se zeptat, jak je to s bolesti stehu a jejich okoli po nastrihu.. Myslela jsem, ze to tak po tydnu max. 2 tydnech bude uz jen lepsi, ale ono to je sice lepsi nez tech par dni v porodnici, ale jak kdy.. Nekdy mam i ted problem sedet i na pulce zadku a nekdy to boli i kdyz nesedim.. Tak se chci zeptat, jestli je to bezne.. Rodila jsem 29. cervna rano a nastrih byl pry maly..
Dik predem ![]()
Ahoj, já si myslím, že je to dost individuální. Já byla po 3 týdnech v podstatě v pořádku. Zatim bych se asi nijak nestresovala. Máš třeba nějakou jinou jizvu? Pamatuješ si jak se ti to hojilo? Jestli nemáš pocit, že je to nesnesitelný, horší než dřív atd. asi bych počkala na kontrolu po šestinedělí.
Ahoj Lassie,
strizena sem byla hodne, vevnitr potrhana, sita sem byla snad uplne vsude.
asi po 14dnech, kdy tobylo nejdriv trochu lepsi, me zacaly stehy desne tahat, nemohla sem sedet, ale ni poradne chodit. Zavolala sem na gyndu, Dr rekla, at prijdu, a stehy vytahla. nemohly samy nejak vypdanout. Od te chvile bylo vsechno OK. Tak doporucuju zavolat na gyndu, at se na to tvoje dr podiva.
lassie - citim s tebou - mela jsme to podobne. prvni dva až tři tydny to bylo dost nesnesitelný - ještě ted když si vzpomenu je mi na nic, u prístího porodu asi vymenim porodnici a nepujdu tam kde delaji nastřih asi proto že je to baví uplne všem bez duvodu.
zhoršovat by se to nemelo- pokud mas odvahu mrkni zrcatkem zda se nejaka cast třeba nezanítila… ale jinak jeto zrejme normalni. Mne ta bolest opustila az kdyz mi vypadl posledni steh . cca mesic po porodu, potom uz vicemene dobry, i kdyz jak kdy.
co s jizvou delas, polévat odvarem z dubove kury, pripadne mazat masti z dubove kury, po sprše studeným vzduchem z fenu.
pripadne, uplne nejlepsi je zajit nekam kde ti stehy vytahnou, tri nedele po porodu uz nemaji zadny efekt, jen te tam zlobej.
h.
harpyje píše:
lassie - citim s tebou - mela jsme to podobne. prvni dva až tři tydny to bylo dost nesnesitelný - ještě ted když si vzpomenu je mi na nic, u prístího porodu asi vymenim porodnici a nepujdu tam kde delaji nastřih asi proto že je to baví uplne všem bez duvodu.
zhoršovat by se to nemelo- pokud mas odvahu mrkni zrcatkem zda se nejaka cast třeba nezanítila… ale jinak jeto zrejme normalni. Mne ta bolest opustila az kdyz mi vypadl posledni steh . cca mesic po porodu, potom uz vicemene dobry, i kdyz jak kdy.
co s jizvou delas, polévat odvarem z dubove kury, pripadne mazat masti z dubove kury, po sprše studeným vzduchem z fenu.
pripadne, uplne nejlepsi je zajit nekam kde ti stehy vytahnou, tri nedele po porodu uz nemaji zadny efekt, jen te tam zlobej.
h.
Harpyje - tak ti povím, že zlatý nástřih!!!! Já se u prvního porodu potrhala - a hojila jsem se asi rok!!!! Nekecám! U druhého jsem se potrhala sice taky, ale hlavně mě nastřihli - pár dní bylo krušných, ale 3 týdny po porud už jsme seděla - o tom se mi po samovolném natržení nemohlo ani zdát.
Takže za mně - lepší nástřih (samozřejmě ne rutinně všem, ale když je důvod), než případné natržení. Určitě se to líp šije.
Jinak hojení - jak už jsem psala, někdy se to hojí fakt dlouho, u mě po první holce opravdu několik měsíců…
Mě hodně pomohly koupele v hypermanganu - slabounce růžovém roztoku. V porodnici doporučovali oplachy Rosalgynem.
Je to opruz - ale mimčo za ty nepříjemnosti stojí! Vydrž, bude líp!!!!!!!
hmm no mě šili prý hodinu (no nevím o tom byla jsem v narkóze) ale hojilo se to dobře, potrhaná jsem byla uvnitř hodně, zvenčí nastřižená. už v porodnici jsem na malou chodila do sprchy (na ty hajzlíky by mě nikdo stejně nedostal) - tj hned jsem se umývala, doma také, mazala jsem dubovým gelem. Tedy jsem se dívala zrcátkem kde mažu nic strašného to nebylo
. Stehy mě nebolely nijak zvlášť, pak mi asi po 2 týdnech jeden vypadl, zbytek tahal, no tak jsem jim pomohla a bylo po tahání… podívej se zrcátkem a zatáhni za nit, ona vypadne a mělo by být po problému, pokud je to zahojené pochopitelně… což po 14 dnech po porodu už by být mělo…
Lassie, jestli se ti to nezda zavolej sve doktorce, nebo do porodnice, kde jsi rodila.. Me stehy nechtely vypadnout ani 5 tydnu po porodu a kdyz jsem je zkousela sama vytahnout, tak to neslo.
Pak jsem zavolala doktorce a musela jsem tam naklusat, stehy odstrihly pod uzliky a ve stredu jdu na kontrolu.
Radeji kdyz na tebe nekdo koukne, nez si tim zatezovat hlavu..
Drzim palecky, at jsi brzo FIT!!!
Vsem moc dekuji za rady ![]()
Nejaka ta nit uz se uvolnila, takze to asi postupuje jak ma.. Zkusim jeste vydrzet, pripadne poridit neco v lekarne a uvidim ![]()
A pri predstave, ze vas to nektere trapilo mnhem dyl si rikam, ze se mam
Proste, zensky, ste jednicky ![]()
Ahoj,
mě to přestalo bolet asi po 2 měsících
Takže se fakt těším, co mě čeká po druhém porodu, který má být za 3 měsíce.