Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jsem skoro na konci 14tt, a občas mě píchlo dole.Ale dnes nemůžu ani chodit jak mě šíleně bolí spodek-stydká kost
čekám druhé miminko, u prvního jsem to měla také ale až ke konci tak, že mě to ted celkem vyděsilo:(nevíte proč to může tak strašně bolet takhle v začátku? snad to není nic špatného? Jsem ted trochu nervák, protože jsem měla zt tak proto ten strach, poradí někdo???Díky ![]()
Normálka
Jestli tě to uklidní, tak se to časem zase uklidnilo, jak se děloha dostala ven z pánve a zároveň ještě nebyla moctěžká, tak to bylo lepší. Zas přišli jiné bolesti, nepohodlí atd. Za sebe můžu říct, že každé těhotenství horší a horší ![]()
Ahoj, mě teda taky nějak zhruba ve 13 tt bolela stydká kost, ale nee tak, že bych nemohla chodit. Být tebou tak bych brnkla na gyndu, at ti reknou co a jak ![]()
Díky holky…no fakt dnes teda ta bolest je šílená:(((si říkám, že to je ještě prostě brzo:(no v pátek jdu na gyndu tak jim to řeknu
Ahojky tak mě taky zhruba kolem toho 12tt šíleně bolela stydká kost asi tak tři čtyři dny že jsem nemohla ani sedět ani chodit a pak to samo přešlo
Tak kéžby to nic neznamenalo, kdybych neprodělala zt tak to snad tolik neřeším ale je pravda, že dnes trpím jako zvíře a, že toho vydržím dost
@ninuska100 píše:
Tak kéžby to nic neznamenalo, kdybych neprodělala zt tak to snad tolik neřeším ale je pravda, že dnes trpím jako zvíře a, že toho vydržím dost
Ahojky prý u druhého a další těhu je to prostě vše rychlejsí-brzo roste i bříško a vše tak víc bolí, já jsem tomu zdárný příklad co se týká prsou o zádech ani nemluvím bolí mě uplně šíleně jak kdybych byla na konci těhotenství- víš jak to myslím kdy už nosíš to obrovské bříško a tak dlouho i když je fakt že já se zády mám problémy od jak živa, pálení žáhy, šílené větry a když jsem nyní v 7+5tt mám bříško už znatelné- je toto normální???
přece tak brzo nemůže být bříško vidět-je to normálně očividně zvětšená děloha ![]()
Ahoj. Cekam treti mimi astydka kost me teky bolele cca ve 14 -16. tt. Treba jsem " vybehla" nanakup a najednou po par metrech jsem skoro nemohla jit. Ted jsem 18+2 a zatim nic takoveho uz necitim. Ale nebyla to silena bolest jakou mas asi ty dle popisu. Myslim ze to je opravdu tim ze je deloha v panvi..
@Kornel píše:
Ahojky prý u druhého a další těhu je to prostě vše rychlejsí-brzo roste i bříško a vše tak víc bolí, já jsem tomu zdárný příklad co se týká prsou o zádech ani nemluvím bolí mě uplně šíleně jak kdybych byla na konci těhotenství- víš jak to myslím kdy už nosíš to obrovské bříško a tak dlouho i když je fakt že já se zády mám problémy od jak živa, pálení žáhy, šílené větry a když jsem nyní v 7+5tt mám bříško už znatelné- je toto normální???přece tak brzo nemůže být bříško vidět-je to normálně očividně zvětšená děloha
Ja mela brisko viditelne cca v 9.tt.
@stampulka píše:
Ja mela brisko viditelne cca v 9.tt.
no to mě picne, já bych tak ráda malinké bříšenko ať tu péči o mužíčka, dceru a celý dům celé těhu zvládnu a né jak při první
ale néé hlavně ať je vše v pořádku a je mimi zdravé ![]()
@ninuska100 nebooj, nic to není
ono to zase samo odezní, já to měla před pár dny, jsem dneska 14+0
Souhlasim s tim, co uz tu bylo psano - v druhem tehu jde vše rychleji, na mně je to i už poznat, narostlo mi bříško(u první jsem takové měla kolem 20tt), šíleně mě bolí záda, začalo mi i tvrdnout břicho(ale to jen tak 2-3× po ránu, přes den jinak OK), o prsou raději nemluvím
U dcery to takový fofr nebyl
![]()
No já můžu zkusit akorát poradit co trošku pomáhalo mě. studená petka s vodou mezi nohy, aby se ten otok jak se ta kost tře o sebe zmírnil. Jinak mě to přešlo až po porodu a skutečně obě těhotenství tak od toho druhého trimestru. taky jsem se naučila tu kost prokřupávat, to se mi taky ulevilo. lehla jsem si, dala jsem nohy těsně k sobě nebo křížem a prostě jsem ty nohy celé napjala a tlačila stehna k sobě, udělalo to mezi nohama křup a byla úleva. no asi to nebylo úplně ideální řešení, ale v tu chvíli jsem prostě byla ráda, že to pomohlo.
Holky, moc vám děkuji za uklidnění
jste zlatíčka:)))
Je pravda, že ještě v noci jsem se sotva plazila na wc ale ted ráno je to o 100%lepší:)))uf, uf včera to byl mazec…
Holky, já mám druhé těhu a je pravda, že pupek už mám jak ve 4měsíci nebo 5…U prvního jsem do 5neměla nic vidět a ted už pomalu od začátku, asi je to fakt tím, že je všechno rychlejší, tak vám všem přeji které jste těhulky at máte co nejmín trápení, protože ona je to pak divočina, já si teda tohle těhu fakt užívám, zvracím od začátku ještě i ted, ikdyž to už je lepší, dotoho bolest zad, prsou, a ted ta kost, ale jsem říkala, že všechno zvládnu, po tom potratu budu silná:)
@ninuska100 píše:
Holky, moc vám děkuji za uklidněníjste zlatíčka:)))
Je pravda, že ještě v noci jsem se sotva plazila na wc ale ted ráno je to o 100%lepší:)))uf, uf včera to byl mazec…
Holky, já mám druhé těhu a je pravda, že pupek už mám jak ve 4měsíci nebo 5…U prvního jsem do 5neměla nic vidět a ted už pomalu od začátku, asi je to fakt tím, že je všechno rychlejší, tak vám všem přeji které jste těhulky at máte co nejmín trápení, protože ona je to pak divočina, já si teda tohle těhu fakt užívám, zvracím od začátku ještě i ted, ikdyž to už je lepší, dotoho bolest zad, prsou, a ted ta kost, ale jsem říkala, že všechno zvládnu, po tom potratu budu silná:)
Děkuji za sebe mockrát a i tobě držím palce ať vše probíhá v naprostém pořádku a ať jste zdraví s miminkem a hlavně celá rodinka to je důležité
já s tou nevolností to mám stejné a nejvíc mě to poslední dny chytne večer než jdu spát-normální smrtelné, studené poty a pocit na vrhnutí
![]()