Maminka bez otce

Anonymní
29.5.13 17:07

Maminka bez otce

Když jsem se dozvěděla, že jse těhotná byla jsem štěstím bez sebe, ale přítel po mě požadoval interupci :cert: Dost jsme se hádali a já přesto nešla :pankac:
Já jsem zůstala u rodičů a on zase u svých
Ted ale neví, jestli se vrátit nebo ne, ale o dítě zájem má :roll: Kdežto já nevim, jestli bych chtěla, aby měl s dítětem styk :pankac: když o něj předtím neměl zájem a chtěl naše dítě zabít
Na co má právo holky??? Co se stane když ho nezapíšu do rodného listu??
Je mi hrozně při představě, že mu ho budu muset pučovat :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2401
29.5.13 17:13

Myslim, ze bys mu mela dat sanci, aby se o dite staral a vytvoril si s nim vztah. Dite se nepujcuje! Je to snad dite vas obou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.5.13 17:15

Mě ten tvůj příspěvek vyznívá, že se mu teď chceš mstít. On je otec, na dítě právo má. Když ho neuvedeš, nedostaneš alimenty, může tě zažalovat a protože otec je, tak vyhraje.. Neznám podrobnosti, ale třeba se z něj bude nakonec super táta.. Chápu, že se zlobíš, ale dítě je vás obou..
Já mám taky dítě s pěkným hajzlem, spoustu toho musím překousnout, ale k malý se chová skvěle a má s ní trpělivost. V tom mu nemůžu nic vytknout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida

Když ho tam nenecháš zapsat ty a on o to bude mít zájem, tak se tam nechá soudně napsat sám.

• Citovat
  • Upravit
9754

Pokud bude mit opravdovy zajem o to dite, tak ti ani nezapsani do rodneho listu nepomuze. Muze si zazadat o testy DNA a ma to v kapse.
Nevim jak moc jste se pohadali, ale mozna by jsi mu mohla odpustit. Moji kamaradce se stalo neco podobneho, vyrikali si to, on mel proste jen strach z budoucnosti, jestli je uzivi atd. Ted jsou stastni a maji uz i druhe dite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11733

Taky bych mu dala šanci, třeba to byl jen prvotní šok a postupně se mu to rozleželo v hlavě a začal se těšit, má to tak víc chlapů, když mimčo přijde nečekaně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.13 17:16

@Sepishka Když on ale neví, jestli se vrátit
stále od něho slyším odpověd nevim

• Citovat
  • Upravit
11037
29.5.13 17:16

Dítě tatínka potřebuje. Buď ráda, že si uvědomil, že jednal zkratkovitě a že zájem má. Ten můj mě taky posílal na potrat a pak měl syna moc rád. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
29.5.13 17:18

Presne tak. V takovym svete zijeme, ze se muzeme rozhodovat o tom, jestli se dite narodi jeste davno po tom, kdy je pocaty. Vzhledem k tomu, ze jak rikas jste se oba vratili ke svym rodicum, tak to nevypada na idealni podminky pro zakladani rodiny. Myslet si, ze kazdej rodic, kterej nekdy uvazoval o potratu je automaticky spatnej rodic je dost cernobily vnimani sveta, ikdyz chapu, ze ti tim ublizil. PRedevsim tu uz nejde o tebe a o to co ty chces, ale o to na co ma pravo tvoje dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

V zájmu dítěte je aby mělo otce, tudíž pokud se nedomluvíte na tom, že půjdete na matriku a on nepodepíše souhlasné rohlášení o určení otcovství, tak nebude uveden v rodném listě, ale připrav se na to, že vyživovací povinnost rodičů předchází před pomocí státu, tudíž jakékoliv dávky a podpora ti budou přiklepnuty až po té, co splní svou vyživovací povinnost otec, takže tě prostě na sociálce a na OSPODU a tak dále budou opakovaně tlačit do toho, aby se otec do rodného listu uvedl a to klidně i za cenu genetických testů. Stejně tak může otec, pokud se nedomluvíte na podpisu souhlasného otcovství po porodu podat návreh na určení otcovství.
Otec, stejně tak jako ty má svá práva a své povinnosti. Osobně si tě dovoluji upozornit, ač je to pro tebe těžké, že dítě se otci nepůjčuje. Dítě není majetek, je to samostatná lidská bytost a stejně tak jako otec, tak i dítě má právo na vzájemný přiměřený styk.
Jen chci aby jsi věděla, že ti nepíšu pro to abych tě nějak nas… nebo tě utěšovala, ale spíš aby jsi věděla, jak se věci mají. Já osobně zrovna nyní řeším to, že otec, který se půl roku nezajímal o děti a nestaral (mám dvojčata) a ještě stoihl v mém šestinedělí někde zadělat na další dítko usiluje o velmi široký kontakt s dětmi a sama nevím, jak to dopadne. Předávám ti jen zkušenosti z toho co já nyní již řeším.
Já osobně bych dala nevím co za to, abych svým dětem mohla poskytnout běžnou úplnou rodinu. Zkus se zamyslet, zda Váš vztah je natolik špatný, že i za pomoci odborníků nebudete schopni spolu žít a být partneři i rodiče?? To že tě partner posílal na potrat je těžké, to achápu, na druhou stranu to mohlo být způsobeno třeba tím, ež byl zaskočený, že dostal strach z odpovědosti… Zklusili jste řešit Váš rozchod v poradně? Řešili jste i ty jeho původní postoje??

• Citovat
  • Upravit
3183

Hm… On preci ale take musi dat souhlas se zapsanim do RL, nebo uz to tak neni? :nevim: Kdyz se nenecha zapsat do RL, nema povinnost se starat ani platit. Pokud se necha zapsat, pak ma prava, ale i povinnosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
29.5.13 17:19
@Anonymní píše:
@Sepishka Když on ale neví, jestli se vrátit
stále od něho slyším odpověd nevim

To, ze nevi, jestli se chce vracet k tobe, ale na veci nic nemeni, ikdyz by to samozrejme bylo pro vas vsechny tri idealni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.13 17:22

Je to pro mě těžký ale když od něj nesutále slychávám odpověd nevim tak už me to vážně nebaví.
Pořád je to na mrtvém bodě

• Citovat
  • Upravit
2401
29.5.13 17:23

A navic pokud mu nebudes hazet klacky pod nohy, tak ti jednou za tvoje pomerne statecny rozhodnuti bude hodne vdecnej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
29.5.13 17:34
@Anonymní píše:
Je to pro mě těžký ale když od něj nesutále slychávám odpověd nevim tak už me to vážně nebaví.
Pořád je to na mrtvém bodě

Byla jsem s dcerou cele tehu az do jejich cca 2 let sama, bio otce teda v RL ma, ale nestara se… Mam ted bajecneho muze a Emina super tatu, kterej sice neni bio, ale je to Tata… Takze ja treba nejsem pro, tlacit nekoho nekam, kde to asi nema smysl… Ses jiste mlada a hlavne prcek se jeste nenarodil…na svete zije hodne hodnejch chlapu, kteri nemaji problem s deckem, ktere neni jejich.. Muj za nama priletel az z Portorika a Eminu si chce vzit za vlastni, coz znamena - vymaz bio otce… Netlacim nikoho do niceho, dcera se tak netrapi, lec o bio otci vi… Mozna jednou mu pojede dam pres cumak, ale je dost chytra na to, aby vedela, ze tata je ten, co se stara dobrovolne a s laskou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí