Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jestli s tím máte nějaká zkušenost…
Už pár dní (cca 5-6) mě bolí „tam dole“.. jakoby stydká kost…Hlavně při chůzi nebo když nějak „blbě“ pohnu nohama… Manžel lékař mi říkal, že je to symfýza a bolí to, jak se „rozvolňuje“… Takže to tak nějak vím, co je a že je to normální, i když nějaké tipy a triky jak si od toho ulevit… znáte? ![]()
Ale co mě nemile zaskočilo, byla velmi intenzivní bolest, jakoby vystřelující, opět „tam dole“ ale tentokrát uvnitř… Stalo se mi to zatím jen jednou před 2 dny a celé to trvalo tak 5 minut… Měla jsem pocit, že mě bolí celý „vnitřek“… Stahy dělohy to být nemohly, to by mě bolelo břicho, ne? Tohle byla prudká bolest jakoby od poštěváčku (včetně) nahoru k čípku… Skoro jsem nemohla chodit… Nevíte, co to mohlo být? Docela mě to vylekalo…
Předem díky za jakékoliv reakce!!
A jak jsi dlouho těhotná? Já teď právě řeším děsnou bolest v tříslech, od stydké kosti až po stehenní sval, dle názoru mé spoludiskutující lékařky jde opravdu o rozvolňování…bolí to tak, že sotva chodím
Ale asi má pravdu, do porodu mi zbývají tři týdny…
Vevnitř mě taky občas píchá, nějak tomu nepřikládám větší význam, fakt jde asi o známky nadcházejícího porodu..
ahoj, kosti uz taky asi dva tydny resim, nic prijemnyho:( nekdy nemuzu skoro chodit, nekdy zase zvladnu i dvouhodinovou prochazku… kdyz to hodne boli, tak proste lehnu, snazim se co nejmin hybat a za den dva to je lepsi… doktorka rikala, ze by mohl pomoct nejaky podpurny pas nebo rehabilitace. zatim vyckavam, jak to budu zvladat dal. do terminu mam jeste deset tydnu. ale samotnou me to taky pekne prekvapilo, doufam, ze pak treba aspon bude rychlejsi porod:)
Ahoj, tak se symfýzou mám taky problémy, ptala jsem se RHB sestry, ale říkala, že teď se s tím nedá nic moc dělat, sedět na vyšších židlích, nebo na balonu, nebo si dávat pod zadek polštářek a když ležíš, tak třeba mezi stehna polštář, aby nedocházelo k ostrým uhlům v kyčli.
Tam dole mě taky občas píchá, čím to je nevím, ale myslím, že nic vážného. Nepříjemné to je, napadlo mě, jestli to třeba není čípek
do ví, zeptej se na kontrole
já vím, ž tyhle problémy často popisují těhulky i na začátku těhotenství
Taky mi to sem tam dělá a spíš bych to tipovala, že se ozývá močový měchýř (mám s moč.cestami normálně problémy) - takže i toto může být ![]()
Jsem ve 38. týdnu.. do TP mi zbývá 19 dní a můžu vás ujistit, že bolesti stydké spony neustupují, spíš naopak se zvětšují a k tomu se přidala nepříjemná bolest zad v oblasti kostrče a kříže, takže žádný med.. Nejhorší je v noci otočit se z boku na bok nebo nadzvednout zadek, když jsem na břiše.. To pak bolestí usykávám.. Ale holt to k tomu blížícímu se porodu patří a beru to tak, že se na něj aspoň budu těšit, protože to bude vysvobození
I když pak zase bude bolet něco jiného, že? :-/ Ale za ten uzlíček štěstí to určitě stojí ![]()
dzejny tak ať to máme brzy za sebou (jsem 39tt)
Mně se teď taky přidala ta bolest stydké spony tak si říkám, jako že by už mohlo něco…
ahoj ![]()
ja jsem 34+1 a tahle bolest me trapi uz asi mesic, ted to je teda intenzivni a celodeni - ale me to boli jen uvnitr,hlavne kdyz se zvedam ze zidle, oblikam a stojim chvilku na jedne noze, otacim v posteli a pri chuzy delsi prochazce … je to cim dal horsi. doktor mi na to rekl ze to je v poradku a ze to k tomu proste patri