Magnesium tlumí pohyby miminka?

31
10.4.11 10:08

Magnesium tlumí pohyby miminka???

Budu Tedka v 20tt,.a pohyby už citím asi od16tt ,..na začátku sice to bylo slabé a tedka už jem citila pohyby pěkně,.dr mi napsala magnesium kvůk
li tvrdnutí bříška to by mě mimochodem taky zajímalo co to má za smyl?a už necitím skoro vůbec pohyby celkem mě to vystrašilo je to zpusobeno tím magnesiem ??děkuji z a odpovedi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20662
10.4.11 10:11

Já brala mega dávky kvůli tvrdnutí taky od 16 tt ale pohyby mi netlumilo ani náhodou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
10.4.11 10:16

v nemocnici jsem měla kapačky magnezia a to mě pohyby tlumilo, ted beru 6tablet magneska a to už mě pohyby netlumí-pokud ano tak můžu být ráda, protože i tak to jsou solidní rany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
10.4.11 10:29

urcite pohyby miminka netlumi,ale tlumi delozni stahy,proto vuli tvrdnuti…

ja uzivam 6tbl denne,ale vuli krecim v koncetinam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
10.4.11 10:29
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.4.11 10:30

Příspěvek upraven 17.05.16 v 00:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
10.4.11 10:32

Já beru magnezium taky, ale jen 2× denně + večer těhotenské vitamíny (tam je taky) a pohyby cítím stále dost, ale záleží, jak se miminko natočí. Někdy jsou pohyby pořádné šťouchance a někdy se musím vyloženě soustředit, abych je vůbec zachytila, ale myslím, že to nemá souvislost s hořčíkem. Tvrdnutí bříška jsou stahy (v podstatě křeče) a hořčík by měl ulevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
10.4.11 10:41

tak právě netuším čím to mohlo být způsobeno ale su už v klidečku pač před chvílí se mimiško hýbalo takže aspon su už v klidu ae nelíbí se mi že najendou sem celý den skoro necitila pohyby ae asi je to normálni ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
10.4.11 10:48

neboj,ve 20tt pohyby nejsou zcela pravidelne ,takze pohodicka :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7213
10.4.11 10:53

na netu jsem vycetla,ze jde vycist urcita pravidelnost od 7mesice… zkopiruji…
Od sedmého měsíce gravidity lze v pohybech vypozorovat určitou pravidelnost. Jsou chvíle, kdy se vaše děťátko projevuje opravdu hodně, ale i okamžiky s klidnějším průběhem. Proto odborníci doporučují od 28. týdne těhotenství počítat pohyby miminka v určitém časovém intervalu. Provádějte ho jednou až dvakrát denně, abyste měli jistotu, že je vaše miminko v pořádku.

Postup je následující: „uložte se do klidu“, je jedno jestli budete sedět nebo ležet na boku, a sledujte, jakou dobu trvá, než ucítíte deset pohybů vašeho dítka. Podle lékařů by neměla překročit dvě hodiny.

K večeru jsou pohyby děťátka pro nastávající maminku zřetelnější, protože žena není ovlivňována vnějšími vlivy a může se tak na ně více soustředit a vnímat.

Porodní asistentka – Magdalena Mikulandová ve své knize Těhotenství a porod uvádí: „Ve většině případů se jedná o planý poplach, ale pro váš klid je tato cesta nejlepším řešením. Dítě většinou spí a nebo se nožičkami natočilo směrem k vaší páteři, proto jeho pohyby tolik nevnímáte přes břišní stěnu.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
10.4.11 11:22

Já brala až 2 sáčky Magnosdolvu až do porodu. Miminko netlumí, jen uvolňuje dělohu a brání stahům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
10.4.11 11:28

Příspěvek upraven 17.05.16 v 00:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13843
10.4.11 12:01

já beru magnésko od 23tt nejdříve jednou denně a ted už dvakrát denně a malá se ve mě pořádně mele .tkž to nemám vliv na pohyby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
10.4.11 13:01

ahoj, využila bych této diskuze a přidala jeden svůj dotaz.
Provází tuhnutí i bolest v podbřišku? Pokud ano, trvá vám to jen po dobu tuhnutí nebo déle?

Já jsem 32tt, magnesium beru zhruba týden. Tuhnutí břicha bylo poslední dobou častější, tak 10-15× denně, hlavně k večeru, po dobu tak 20s. Ale bez bolestí. Před dvěma týdny mě začalo bolet hrozně v pravém podbřišku, něco jako silné menstruační křeče. Bolest je nezávisle na tuhnutí, trvá i několik hodin.
Po týdnu bolestí jsem šla k dr. - dal mi mg, doporučil klid. Dle vyšetření vše ok, k porodu se zatím nic nechystá. S magnesiem tuhnutí skoro přešlo, i bolesti se zmírnily, ale nepřešly. Dost mě to omezuje…

Měla jste to taky některá? Díky

(jo a mimčo se hýbe normálně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4262
10.4.11 13:17

Mě bříško tvrdlo mockrát za den, ale nikdy nebolelo. Necelý týden beru Magne B6 a zvrdne mi tak max. 5× denně. Pohyby cítím pořád stejně, žádný rozdíl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí