Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Po prasknutí vode hned..nebezpeci infekce
ostatní dle okolnosti a pravidelností bolestí..:-)a kdyz za rohem mas spital tak to je pohoda ![]()
já myslím, že je to stejné jak u prvorodiček
po odtoku vody, když je čistá tak cca do dvou hodin a když už je skalená(hnědá, zelená…) tak hned.
Tak já jsem u prvního porodu vyrazila až po zpravidelnění kontrakcí na cca 5 minut, tak jak to všude doporučujou, takže po cca 9 hodinách bolestí, které se pomalu stupňovaly - a porodila jsem cca 3 hodiny po příjezdu do porodnice.
A u druhého porodu jsem myslela, že to udělám podobně (porodnici máme doslova za rohem), ale kontrakce jsem měla od začátku téměř bez přestávky (fakt jsem je ani nestihla změřit) a málem jsme to nestihli… porod komplet cca 4 hodiny (malá se narodila do půl hodiny po příjezdu do porodnice). Takže fakt těžko radit, uvidíš jak rychle se to rozjede, no.
Při druhém těhu mi praskla voda v 6:30 - okamžitě jsem jela do porodky. Sice jsem rodila až v 18:10, ale ještě, že jsem jela - nakonec z toho byl totiž akutní císař kvůli srdečním ozvám ![]()
Tím tě nechci strašit, ale je lepší být pod dohledem, i když je porodka blízko ![]()
v případě kontrakcí se to myslím trochu liší, druhorodičky jedou za menší časovej interval, ale ruku do ohně za to nedám ![]()
v případě vody se doporučuje do dvou hodin, to je stejné u všech, pokud teda nejsou kontrakce, tak asi dřív.
bych si do té porodnice i zavolala.
Tak za me bych jela hned od prasknuti…me rupla voda a mala byla cca behem 30 min
na svete, bez pripravy, beze vseho
takze za me co nejdrive ![]()
Já bych jela dřív než u prvního porodu. Já kdybych čekala na prasknutí vody, tak rodím doma. ![]()
Ahoj. Mně bylo řečeno, že po hodině pravidelných kontrakcí (u prvorodiček se doporučuje po 2h). Při odtoku čiré plodové vody by se mělo bý t v porodnici do 2h (pokud není čirá, pak okamžitě).
Ovšem vím o několika známých, které by to podle tohoto doporučení nestihli - asi včetně mě - já jela teď při druhém porodu jen proto, že jsem lehce krvácela (ten den jsem ale byla v poradně, kde mě i vyšetřovali) a zdálo se mi, že necítím dlouho (2h
) pohyby. Během cesty se rozjely kontrakce a přijeli jsme tak akorát. ![]()
Ahoj holky maminky,jsem tu nová
Takže se chci přidat do diskuze,zatím mám jen jedno škvrně,Mě nejdřív praskla plodová voda,takže sme vyrazily hnedka do porodnice byl to pátek asi v 11 hodin večer,a porodila sem az v neděli 10 hodin ráno
Byla sem štastná,že to mám za sebou ![]()
jajulinka píše:
Ahoj holky maminky,jsem tu nováTakže se chci přidat do diskuze,zatím mám jen jedno škvrně,Mě nejdřív praskla plodová voda,takže sme vyrazily hnedka do porodnice byl to pátek asi v 11 hodin večer,a porodila sem az v neděli 10 hodin ráno
Byla sem štastná,že to mám za sebou
Ahojky ![]()
To je zvláštní
Mně dr říkal, že pokud po prasknutí vody nedojde k porodu přirozeně, nechávají nejvýše 24 hodin a pak porod vyvolají ![]()
Nám na kurzu říkali, že 48h vyvolávají, ale podle toho, jaké porody měli některé mé kamarádky, tak i to vyvolání může trvat
.
tak to gratuluji-mě praskla při druhém v 6.30ráno a rodila jsem až druhý den v 1.13-a voda byla zelená spoustu hodin-ale malou hlídali na monitoru
simido píše:
Tak za me bych jela hned od prasknuti…me rupla voda a mala byla cca behem 30 minna svete, bez pripravy, beze vseho
takze za me co nejdrive
Anonymní píše:
Dobrý večer,chtěla bych se zeptat kdy vyrazit jako druhoroička do porodnice v případě odtoku plod. vody|kontrakci?Mame porodnici za rohem.Děkuji
Já měla první porod 11 hodin od prasknutí vody a prvních kontrakcí, druhý 4 (a to jsem se ještě na sále „šprajcla“)
Takže za mne určitě vyrazit hned. My se u druhého porodu dostali do porodnice cca hodinu po odtoku vody a prvních kontrakcí a bylo to tak akorát…
A myslím si, že velmi zkušená porodní asistentka mi na předporodním kurzu říkala, že já, coby druhorodička nemám otálet, že u prvorodiček platí ty 2 hodiny, ale druhé porody bývají rychlejší… A měla pravdu ![]()
Brontik píše:Anonymní píše:
Dobrý večer,chtěla bych se zeptat kdy vyrazit jako druhoroička do porodnice v případě odtoku plod. vody|kontrakci?Mame porodnici za rohem.Děkuji
Já měla první porod 11 hodin od prasknutí vody a prvních kontrakcí, druhý 4 (a to jsem se ještě na sále „šprajcla“)
A myslím si, že velmi zkušená porodní asistentka mi na předporodním kurzu říkala, že já, coby druhorodička nemám otálet, že u prvorodiček platí ty 2 hodiny, ale druhé porody bývají rychlejší… A měla pravdu
Takže za mne určitě vyrazit hned. My se u druhého porodu dostali do porodnice cca hodinu po odtoku vody a prvních kontrakcí a bylo to tak akorát…
VSEM DEKUJI ZA ODPOVEDI.JESTE BYCH CHTELA VEDET,MUZU DOJIT PESKY DO TE PORODNICE,KDYZ JI MAME ZA ROHEM,MAM SI TAM ZAVOLAT PREDEM,NEBO SI ZAVOLAT SANITKU NORMLANE PRES 112?
Dobrý večer,chtěla bych se zeptat kdy vyrazit jako druhoroička do porodnice v případě odtoku plod. vody|kontrakci?Mame porodnici za rohem
.Děkuji