Kdy vyrazit do porodnice - druhorodička?

Anonymní
9.4.11 20:42

kdy vyrazit do porodnice-druhorodicka?

Dobrý večer,chtěla bych se zeptat kdy vyrazit jako druhoroička do porodnice v případě odtoku plod. vody|kontrakci?Mame porodnici za rohem :palec: .Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
780
9.4.11 20:46

Po prasknutí vode hned..nebezpeci infekce :-) ostatní dle okolnosti a pravidelností bolestí..:-)a kdyz za rohem mas spital tak to je pohoda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1583
9.4.11 20:46

já myslím, že je to stejné jak u prvorodiček :nevim: po odtoku vody, když je čistá tak cca do dvou hodin a když už je skalená(hnědá, zelená…) tak hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
9.4.11 21:06

Tak já jsem u prvního porodu vyrazila až po zpravidelnění kontrakcí na cca 5 minut, tak jak to všude doporučujou, takže po cca 9 hodinách bolestí, které se pomalu stupňovaly - a porodila jsem cca 3 hodiny po příjezdu do porodnice.
A u druhého porodu jsem myslela, že to udělám podobně (porodnici máme doslova za rohem), ale kontrakce jsem měla od začátku téměř bez přestávky (fakt jsem je ani nestihla změřit) a málem jsme to nestihli… porod komplet cca 4 hodiny (malá se narodila do půl hodiny po příjezdu do porodnice). Takže fakt těžko radit, uvidíš jak rychle se to rozjede, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
9.4.11 21:06

Při druhém těhu mi praskla voda v 6:30 - okamžitě jsem jela do porodky. Sice jsem rodila až v 18:10, ale ještě, že jsem jela - nakonec z toho byl totiž akutní císař kvůli srdečním ozvám :-(
Tím tě nechci strašit, ale je lepší být pod dohledem, i když je porodka blízko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
9.4.11 21:07

v případě kontrakcí se to myslím trochu liší, druhorodičky jedou za menší časovej interval, ale ruku do ohně za to nedám :-D

v případě vody se doporučuje do dvou hodin, to je stejné u všech, pokud teda nejsou kontrakce, tak asi dřív.

bych si do té porodnice i zavolala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
306
9.4.11 21:11

Tak za me bych jela hned od prasknuti…me rupla voda a mala byla cca behem 30 min 8-o na svete, bez pripravy, beze vseho :wink: takze za me co nejdrive :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1712
9.4.11 21:29

Já bych jela dřív než u prvního porodu. Já kdybych čekala na prasknutí vody, tak rodím doma. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
9.4.11 21:39

Ahoj. Mně bylo řečeno, že po hodině pravidelných kontrakcí (u prvorodiček se doporučuje po 2h). Při odtoku čiré plodové vody by se mělo bý t v porodnici do 2h (pokud není čirá, pak okamžitě).

Ovšem vím o několika známých, které by to podle tohoto doporučení nestihli - asi včetně mě - já jela teď při druhém porodu jen proto, že jsem lehce krvácela (ten den jsem ale byla v poradně, kde mě i vyšetřovali) a zdálo se mi, že necítím dlouho (2h :lol: ) pohyby. Během cesty se rozjely kontrakce a přijeli jsme tak akorát. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.4.11 21:45

Ahoj holky maminky,jsem tu nová :-D Takže se chci přidat do diskuze,zatím mám jen jedno škvrně,Mě nejdřív praskla plodová voda,takže sme vyrazily hnedka do porodnice byl to pátek asi v 11 hodin večer,a porodila sem az v neděli 10 hodin ráno :-( Byla sem štastná,že to mám za sebou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
9.4.11 21:48
jajulinka píše:
Ahoj holky maminky,jsem tu nová :-D Takže se chci přidat do diskuze,zatím mám jen jedno škvrně,Mě nejdřív praskla plodová voda,takže sme vyrazily hnedka do porodnice byl to pátek asi v 11 hodin večer,a porodila sem az v neděli 10 hodin ráno :-( Byla sem štastná,že to mám za sebou :lol:

Ahojky :kytka:
To je zvláštní :think: Mně dr říkal, že pokud po prasknutí vody nedojde k porodu přirozeně, nechávají nejvýše 24 hodin a pak porod vyvolají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
9.4.11 21:50

Nám na kurzu říkali, že 48h vyvolávají, ale podle toho, jaké porody měli některé mé kamarádky, tak i to vyvolání může trvat :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8254
9.4.11 22:05

:potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec: tak to gratuluji-mě praskla při druhém v 6.30ráno a rodila jsem až druhý den v 1.13-a voda byla zelená spoustu hodin-ale malou hlídali na monitoru

simido píše:
Tak za me bych jela hned od prasknuti…me rupla voda a mala byla cca behem 30 min 8-o na svete, bez pripravy, beze vseho :wink: takze za me co nejdrive :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
9.4.11 22:08
Anonymní píše:
Dobrý večer,chtěla bych se zeptat kdy vyrazit jako druhoroička do porodnice v případě odtoku plod. vody|kontrakci?Mame porodnici za rohem :palec: .Děkuji :kytka:

Já měla první porod 11 hodin od prasknutí vody a prvních kontrakcí, druhý 4 (a to jsem se ještě na sále „šprajcla“)
Takže za mne určitě vyrazit hned. My se u druhého porodu dostali do porodnice cca hodinu po odtoku vody a prvních kontrakcí a bylo to tak akorát…

A myslím si, že velmi zkušená porodní asistentka mi na předporodním kurzu říkala, že já, coby druhorodička nemám otálet, že u prvorodiček platí ty 2 hodiny, ale druhé porody bývají rychlejší… A měla pravdu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.11 22:14
Brontik píše:
Anonymní píše:
Dobrý večer,chtěla bych se zeptat kdy vyrazit jako druhoroička do porodnice v případě odtoku plod. vody|kontrakci?Mame porodnici za rohem :palec: .Děkuji :kytka:

Já měla první porod 11 hodin od prasknutí vody a prvních kontrakcí, druhý 4 (a to jsem se ještě na sále „šprajcla“)
Takže za mne určitě vyrazit hned. My se u druhého porodu dostali do porodnice cca hodinu po odtoku vody a prvních kontrakcí a bylo to tak akorát…

A myslím si, že velmi zkušená porodní asistentka mi na předporodním kurzu říkala, že já, coby druhorodička nemám otálet, že u prvorodiček platí ty 2 hodiny, ale druhé porody bývají rychlejší… A měla pravdu ;)

VSEM DEKUJI ZA ODPOVEDI.JESTE BYCH CHTELA VEDET,MUZU DOJIT PESKY DO TE PORODNICE,KDYZ JI MAME ZA ROHEM,MAM SI TAM ZAVOLAT PREDEM,NEBO SI ZAVOLAT SANITKU NORMLANE PRES 112?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky