Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte -
prosím o radu. Jsem 32 tt, miminko docela rychle roste - má 1 900 g , dle vyšetření je již otočeno hlavičkou dolů a docela se dolů tlačí. U dr. jsem byla 5.4. , včera mi začal nahnědlý výtok a dnes má již tmavě hnědou barvu. Normálně bych nebyla nervozní, ale když jde o miminko, docela se bojím, abych něco nezanedbala. Jo také mě trochu pobolívá v podbřišku. Mimčo je hodně živé - no malý fotbalista. Do nemocnice to mám 15 km a nechci zbytečně plašit. Co vy na to?
Pokud není výtok jasně červený tak bych se nebála.Výtok do hněda je ke konci těhu normální.Myslím,že se nemusíš strachovat ![]()
Já bych jela hned do špitálu
jsem plašan a fakt velký.Nebo tam aspon zavolat a poradit se
Mě teda hnedý výtok normální nepříjde a 32 tt není moc konec těhu
Samo nemusí to byt nic,ale taky může být.A břicho tě nebolí?
no bolí mě trochu v podbřišku - jako když mám před menses, nebo jako když jsem prochlazená
Nevím,jestli tě bolí i břicho,já bych na nic nečekala,ono přece jen do termínu maš daleko.Aspon zavolej,když nechceš jet,ale myslím,že ti řeknou at přijedeš.A pohyby jsou ok?
ty joo,já bych taky radši jela..jsem plašan.Neřikal ti třeba doktor na utz,že máš nízko položenou placentu??
mozna hlenova zatka.. zavolej si do porodky, rekni jim co a jak, a oni ti poradi, co udelat nebo zkusit… ![]()
Já teda špinila za těhu 3× a pokaždé jsem se při tom třásla jak osika strachem a brečela.Na nic nečekala a hned jela do špitálu.Nedovedu si představit,že bych v klidku zasedla k pc a psala tady na emimi.Tím to nemyslím nijak zle
Prostě jsem se strašně bála,tak jsem na nic nečekala.A pokaždé mi bylo řečeno,že je dobře,že jsem přijela,že tohle se zanedbávát nemá ![]()
Já jsem taky v posledním trimestru několikrát špinila.Bylo mi řečeno,že pokud se nejedná o čerstvou krev je to většinou prasklá žilka pod nátlakem mimča a ta hnědá barva svědčí o tom,že ta krev je starší.Jinak hlenová zátka vypadá jako kus „slizu“
Hlenová zátka vypadá u každého jinak, u mě to bylo tmavé špinění s výtokem. Taky bych to tipovala na ni a radši se jela nechat zkontrolovat, většinou po odchodu zátky za pár dní přijde porod.
Teda viděla bych to na zátku
ALe nevidíme do tebe. Rozhodně si HNED zavolej. Oni ti asi řeknou ať přijedeš. hele pro klid. Asi to nic nebude, ale kdyby jo, ať jsi v péči lékařů!
Stensa píše:
Já jsem taky v posledním trimestru několikrát špinila.Bylo mi řečeno,že pokud se nejedná o čerstvou krev je to většinou prasklá žilka pod nátlakem mimča a ta hnědá barva svědčí o tom,že ta krev je starší.Jinak hlenová zátka vypadá jako kus „slizu“
Tak já teda moc slizu neměla. Normálně jsem to zaměnila za plodovku. u mě hlenová zátka byla hnědočervená a jako voda. A docela dost. ![]()
ja by som volila telefon bud dr. alebo do nemocnice a sla tam. aj ked je to daleko. radsej 100 krat zbytocne ako raz a uz bude neskoro.
ahojte - tak jsem tam zavolala. řekla jsem, že mimi cítím, že toho bylo tak na jednu intimku, nějak obzvlášť bolesti nemám. Řekli mi, že pokud je to tmavě hnědé,2 dny po vyšetření nemusím se znepokojovat, že to je stará krev. Pokud se něco změní, hlavně pokud by krev byla čerstvá, nebo byly bolesti, mám kdykoliv přijet. tak snad uffff........drobek musí ještě chvilku v bříšku vydržet.
Je fakt , že já jsem hodně aktivní - možná, že jsem to dnes přepískla.