Stěhování - těhotná

Anonymní
8.4.11 19:08

Stěhování-těhotná

Ahoj,potřebovala bych poradit.Za 2 měsíce rodím a doposuď jsem bydlela u rodičů. Trvalé bydliště mám stále u matky. Nyní jsem se přistěhovala k příteli abychom spolu zařídili byt pro miminko. Ten byt není jeho,je v podnájmu.Přítel tam má s majitelem sepsanou smlouvu !.(ale trvalé bydliště má také u rodičů) Já nepobírám žádné peníze,tudíž nemám žádný příjem a nemám na nic nárok-jsem na UP. Už týden bydlíme spolu a na miminko se těšíme.Jenže nemám ani Kč a přítel chudák táhne vše z jednoho platu- byt,jídlo,výdaje. Chci se zeptat, zda bychom dostali nějaký příspěvek na bydlení ? Díky za rady,moc nám to pomůže :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
8.4.11 19:15

ne, podmínkou je ten trvalý pobyt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
8.4.11 19:17

Buď si tam přepíšeš trvalé bydliště pokud s tím bude majitel bytu souhlasit. Záleží taky jestli se k dítěti přiznal. Pokud ano, měl by v práci dostat peníze (myslím, že je to úleva na daních). Tam jim jenom pak vyplní papír. Nebo chodit na sociálku a žádat o příspěvek na bydlení, ale to si myslím, že by musel byt napsaný na Tebe. POkud by jsi bydliště nezměnila a chtěla po sociálce peníze, tak budou chtít vydět výdaje rodiny kde máš trvalí pobyt. Ono to není jednoduché. Ani nikoho neznám, kdo by mi poradil jak to vyřešit. Rodičovský příspěvek by jsi pak měla pobírat jako ostatní podle délky 3 roky 7600,–. Ale jak do té doby- to nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.11 19:24

já automaticky spadám do 4leté,ale já to pak přepisují na přítele a volíme 3-letou. otec se samozřejmě přizná, to bychom jinak neplánovali společné bydlení.
a kdybych zašla na sociálku s tou nájemní smlouvou, tak ani tak nemám nárok? musí tam být ten trv. pobyt ?

• Citovat
  • Upravit
9079
8.4.11 19:41

Musí tam být trvalí pobyt. Zkus to oběhat a poptat se. Nám by se to nevyplatilo, tak si přítel napsal malou do daní v práci a vyšlo nás to líp. On to totiž před náma už někdo zjišťoval. Jestli je lepší, aby si malou napsal otec do daní nebo chodila na socku. Ale nevím jak to budeš mít teď ty, když jsi na pracáku. Nebo jedině přečkat půl roku a pak dostaneš rodičovskou. Jestli by přítel utáhl i mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
8.4.11 19:44

Já by jsem to s tou smlouvou tam zkusila zajít a řekla jim, že tam budeš mít trvalí pobyt, tak jestli něco dostaneš. Oni pak budou chtít vydět inkaso a kolik se platí za nájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.11 19:44

ahojky anonymní. Nemusíš tam mít trvalé bydliště .
těd v létě taky jsme byla těhotná a na UP-bez přijmu,přítel přišel o práci taky bez přijmu.Oba máme trvalé bydliště jinde a jsme v pronájmu.Vyběhali jsme si to,přišla se knám socka podívat a příspěvek na bydlení nám uznali , počítali to zpětně , museli jsme dávat výpisy ůčtu a všechny přijmy i třeba 100 kč vloženou na ůčet odůvodnit :roll: .Tak možná bude problém že přítel má přijem.pak když přítelovi přišla první výplata a to bylo pouze 11 tisíc (a to věděli že 8 tisíc je nájem) už nám dali jen 50 kč stím že už nám nic příště nepošlou, ale zkusit to můžete :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.4.11 19:55
bertík28 píše:
Musí tam být trvalí pobyt. Zkus to oběhat a poptat se. Nám by se to nevyplatilo, tak si přítel napsal malou do daní v práci a vyšlo nás to líp. On to totiž před náma už někdo zjišťoval. Jestli je lepší, aby si malou napsal otec do daní nebo chodila na socku. Ale nevím jak to budeš mít teď ty, když jsi na pracáku. Nebo jedině přečkat půl roku a pak dostaneš rodičovskou. Jestli by přítel utáhl i mimi.

kdyz je otec zapsan v RL a zijou spolu a otec pracuje,tak kazdy otec ma ulevu na dani… a kazda matka at byla kde byla,tak ode dne porodu ma kazda narok na rodicak a je jedno kde byla,nemusela byt nikde ,tak co je to za kravinu?

• Citovat
  • Upravit
24798
8.4.11 19:55
Anonymní píše:
těd v létě taky jsme byla těhotná a na UP-bez přijmu,přítel přišel o práci taky bez přijmu.Oba máme trvalé bydliště jinde a jsme v pronájmu.Vyběhali jsme si to,přišla se knám socka podívat a příspěvek na bydlení nám uznali , počítali to zpětně , museli jsme dávat výpisy ůčtu a všechny přijmy i třeba 100 kč vloženou na ůčet odůvodnit :roll: .Tak možná bude problém že přítel má přijem.pak když přítelovi přišla první výplata a to bylo pouze 11 tisíc (a to věděli že 8 tisíc je nájem) už nám dali jen 50 kč stím že už nám nic příště nepošlou, ale zkusit to můžete :wink:

Pro příspěvek na bydlení vyplácený ÚP-OSSP, je podmínka trvalý pobyt. Vy jste asi pobírali dávku od městského úřadu… ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.11 20:05
Pipet píše:
Anonymní píše:
těd v létě taky jsme byla těhotná a na UP-bez přijmu,přítel přišel o práci taky bez přijmu.Oba máme trvalé bydliště jinde a jsme v pronájmu.Vyběhali jsme si to,přišla se knám socka podívat a příspěvek na bydlení nám uznali , počítali to zpětně , museli jsme dávat výpisy ůčtu a všechny přijmy i třeba 100 kč vloženou na ůčet odůvodnit :roll: .Tak možná bude problém že přítel má přijem.pak když přítelovi přišla první výplata a to bylo pouze 11 tisíc (a to věděli že 8 tisíc je nájem) už nám dali jen 50 kč stím že už nám nic příště nepošlou, ale zkusit to můžete :wink:
Pro příspěvek na bydlení vyplácený ÚP-OSSP, je podmínka trvalý pobyt. Vy jste asi pobírali dávku od městského úřadu… ?

když je to podmínka tak jakto že nám to uznali? byl to příspěvek na bydlení.Žádala jsme na sebe stím že nežiji s rodiče kde mám trvalé bydlení , ale s přítelem v pronájmu kde nemáme ani jeden trvalý pobyt.Byli se u nás podívat a vše ok :wink:

• Citovat
  • Upravit
44197
8.4.11 20:17

Jak píše Pipet, podmínkou je trvalý pobyt. Pokud se k vám byl někdo podívat, zřejmě jste pobírali dávky hmotné nouze od městského úřadu. Tam není nutný trvalý pobyt, ale „že máš kde hlavu složit“. Kontrola v domácnosti se dělá dost často. U příspěvku na bydlení nikdy. I když přijde nějaké udání(jakože by mohlo být něco jinak,než žadatel udává), dotyční se zvou doporučeným dopisem na úřad, kde podají vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
8.4.11 20:19

Pokud jste museli podrobně zdůvodnit výpis z účtu, tak to je to, co píšu. Dávka od městského úřadu, doplatek na bydlení, nikoliv příspěvek!
U dávek státní sociální podpory nikoho nezajímají pohyby a zůstatky na účtě, podstatné je to, že si ofotí, že jsem zaplatila nájem a inkaso. Účet nikdy nekontrolují celý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.11 20:37
Jana206 píše:
Pokud jste museli podrobně zdůvodnit výpis z účtu, tak to je to, co píšu. Dávka od městského úřadu, doplatek na bydlení, nikoliv příspěvek!
U dávek státní sociální podpory nikoho nezajímají pohyby a zůstatky na účtě, podstatné je to, že si ofotí, že jsem zaplatila nájem a inkaso. Účet nikdy nekontrolují celý.

tak to se omlouvám :oops:

• Citovat
  • Upravit
44197
8.4.11 20:43

Co se týče těchto „žebráckých dávek“ - příspěvku na živobytí,doplatku na bydlení, zakladatelka by teoreticky nárok mít mohla, ale ne hned, taky se vyplácí až po určité době, co v bytě bydlí, ne po týdnu. Počítá se ze zpětných příjmů. Nevím, jaká ta doba je, protože už se zákony změnily, nestíhám vše sledovat. U státní sociální podpory je to po 3 měsících.

Co se týče „žebráckých dávek“, je nutné mít potvrzení, že nemáte nárok na dávky státní sociální podpory - ať je důvod jakýkoliv, potom se při zkoumání nároku na tyto dávky přiznává i majetek - cokoliv je v bytě, dále stavební spoření, spořicí účty, životní pojištění. To vše jsou věci dohledatelné, snadno zjistitelné, nedoporučuju zatajovat.
Samozdřejmě můžete říct, že majetek je rodičů, cokoliv, PC už se počítá jako běžné vybavení domácnosti. Netvrdím, že budete mít nárok, ale zkusila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.4.11 20:58
Anonymní píše:
Pipet píše:
Anonymní píše:
Pro příspěvek na bydlení vyplácený ÚP-OSSP, je podmínka trvalý pobyt. Vy jste asi pobírali dávku od městského úřadu… ?
když je to podmínka tak jakto že nám to uznali? byl to příspěvek na bydlení.Žádala jsme na sebe stím že nežiji s rodiče kde mám trvalé bydlení , ale s přítelem v pronájmu kde nemáme ani jeden trvalý pobyt.Byli se u nás podívat a vše ok :wink:

Nebylo to nahodou zivotni minimum…????

Aha, uz jsem docetla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí