Stěhování - těhotná

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9079
8.4.11 21:47
Anonymní píše:
bertík28 píše:
Musí tam být trvalí pobyt. Zkus to oběhat a poptat se. Nám by se to nevyplatilo, tak si přítel napsal malou do daní v práci a vyšlo nás to líp. On to totiž před náma už někdo zjišťoval. Jestli je lepší, aby si malou napsal otec do daní nebo chodila na socku. Ale nevím jak to budeš mít teď ty, když jsi na pracáku. Nebo jedině přečkat půl roku a pak dostaneš rodičovskou. Jestli by přítel utáhl i mimi.
kdyz je otec zapsan v RL a zijou spolu a otec pracuje,tak kazdy otec ma ulevu na dani… a kazda matka at byla kde byla,tak ode dne porodu ma kazda narok na rodicak a je jedno kde byla,nemusela byt nikde ,tak co je to za kravinu?

Nevím jak je to s rodičákem. Ale mateřská se pobírá půl roku a pak je teprve rodičák. Jenže nevím jak je to u lidí na ÚP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.4.11 21:54
bertík28 píše:
Anonymní píše:
bertík28 píše:
Musí tam být trvalí pobyt. Zkus to oběhat a poptat se. Nám by se to nevyplatilo, tak si přítel napsal malou do daní v práci a vyšlo nás to líp. On to totiž před náma už někdo zjišťoval. Jestli je lepší, aby si malou napsal otec do daní nebo chodila na socku. Ale nevím jak to budeš mít teď ty, když jsi na pracáku. Nebo jedině přečkat půl roku a pak dostaneš rodičovskou. Jestli by přítel utáhl i mimi.
kdyz je otec zapsan v RL a zijou spolu a otec pracuje,tak kazdy otec ma ulevu na dani… a kazda matka at byla kde byla,tak ode dne porodu ma kazda narok na rodicak a je jedno kde byla,nemusela byt nikde ,tak co je to za kravinu?
Nevím jak je to s rodičákem. Ale mateřská se pobírá půl roku a pak je teprve rodičák. Jenže nevím jak je to u lidí na ÚP.

Mateřská se pobírá 8 týdnu před porodem,to jsou 2 měsíce a ne půl roku. Až mamča porodí,tak od toho dne má nárok na Rodičák. To je snad jasné ne? Z čeho by to pak táhli???? 8-o 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.4.11 21:54
bertík28 píše:
Anonymní píše:
bertík28 píše:
Nevím jak je to s rodičákem. Ale mateřská se pobírá půl roku a pak je teprve rodičák. Jenže nevím jak je to u lidí na ÚP.

Ja jsem taky na UP, a o rodicak jdu zadat co nejdriv po porodu, s rodnym listem malyho :palec:

A po 6ti nedeli, tam jdeme s tatinkem, provest tu zmenu na nej, aby zvolil tu 3letou variantu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.4.11 21:57
Monny89 píše:
bertík28 píše:
Anonymní píše:
bertík28 píše:

Ja jsem taky na UP, a o rodicak jdu zadat co nejdriv po porodu, s rodnym listem malyho :palec:

A po 6ti nedeli, tam jdeme s tatinkem, provest tu zmenu na nej, aby zvolil tu 3letou variantu :palec:

No právě,na rodičák má každá matka nárok,nehledě na to zda je nebo není na UP,to je úplně jedno. Já jsem taky rok na UP a jakmile budu mít RL dítěte,tak mám nárok si zažádat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
8.4.11 22:01

Tak se nečertěte. Vždyť jsem psala, že nevím jak je to u lidí na UP. Já jsem na UP nebyla a mateřskou jsem pobírala půl roku a teprve pak rodičovský příspěvek. Takže 4 měsíce po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544

azurinko - vzdyt jsem presne to napsala… 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
bertík28 píše:
Tak se nečertěte. Vždyť jsem psala, že nevím jak je to u lidí na UP. Já jsem na UP nebyla a mateřskou jsem pobírala půl roku a teprve pak rodičovský příspěvek. Takže 4 měsíce po porodu.

Ja se necertim, jen pisi, jak to mam ja :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.4.11 22:03
Monny89 píše:
azurinko - vzdyt jsem presne to napsala… 8-)
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.4.11 22:05
Monny89 píše:
bertík28 píše:

Já taky ne… Jen mě to trochu zarazilo. S prominutím cikáni nerobí celý život a jsou pořád na UP a sociálce a dostávají prachy na děcka, jinak by si je ani nedělali :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.4.11 22:07
Azurinka píše:
Monny89 píše:
bertík28 píše:
Já taky ne… Jen mě to trochu zarazilo. S prominutím cikáni nerobí celý život a jsou pořád na UP a sociálce a dostávají prachy na děcka, jinak by si je ani nedělali :pocitac:

Njn, ja ten pripad nejsem, ale bohuzel to tak dopadlo, v Praze jsem nemohla najit pul roku praci, tak jsme sli za praci do Hradce, kde jsme meli uz praci jistou oba dva, jenze ja po tydnu zjistila, ze jsem tehu, tak nastoupil do prace jenom manzel, a pro me prace padla… :roll:
Tak jsem sla hold na UP, a nic jineho mi nezbyvalo… Ani na brigadu jsem nemohla, ptz jsem mela celkem sileny problemy na zacatku, a pak od 27tt mi hrozi predcasny porod.. :roll:

Takze pro me jina moznost nebyla.. :nevim: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
8.4.11 22:08

Alespoň jsem o něco chytřejší. Spíš jsem trdlo, že mě to nenapadlo dřív. Myslela jsem, že chce zakladatelka i něco na bydlení od socky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.4.11 22:10
Monny89 píše:
Azurinka píše:
Monny89 píše:
bertík28 píše:
Já taky ne… Jen mě to trochu zarazilo. S prominutím cikáni nerobí celý život a jsou pořád na UP a sociálce a dostávají prachy na děcka, jinak by si je ani nedělali :pocitac:

Njn, ja ten pripad nejsem, ale bohuzel to tak dopadlo, v Praze jsem nemohla najit pul roku praci, tak jsme sli za praci do Hradce, kde jsme meli uz praci jistou oba dva, jenze ja po tydnu zjistila, ze jsem tehu, tak nastoupil do prace jenom manzel, a pro me prace padla… :roll:
Tak jsem sla hold na UP, a nic jineho mi nezbyvalo… Ani na brigadu jsem nemohla, ptz jsem mela celkem sileny problemy na zacatku, a pak od 27tt mi hrozi predcasny porod.. :roll:

Takze pro me jina moznost nebyla.. :nevim: :oops:

To máme stejný případ… Já jen to měla horší. Když jsem se poznala s přítelem,tak jsem přišla o práci.Už když se našla,tak jsem měla čekat než mi zavolají,že mám příjít něco podepsat,mezitím jsme se s přítelem pořád hádali a chtěla jsem od něho odejít,no a na druhý den jsem šla zvracet a ejhle- byla jsem v 8 týdnu :lol: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.4.11 22:12

azurinko - taky hezky :lol: to ja prave skoncila s praci v Praze, ptz obchod uzavrela COIjka :mrgreen: No a od te doby jsem pul roku hledala, a bezvysledku :roll:
A hned po prestehovani jsem zjistila ze jsem v 5tt 8-o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
8.4.11 22:17
Monny89 píše:
azurinko - taky hezky :lol: to ja prave skoncila s praci v Praze, ptz obchod uzavrela COIjka :mrgreen: No a od te doby jsem pul roku hledala, a bezvysledku :roll:
A hned po prestehovani jsem zjistila ze jsem v 5tt 8-o :mrgreen:

Krásné :-D :palec: ,no já se pak na tu práci vykašlala,protože bych se nedokázala soustředit, měla jsem dilema zda si to nechat nebo nechat a odejít ,nebo zůstat s ním :think: řešila jsem to tak do 10tt a nakonec nás to nějak zpátky zblížilo,tak jsme se rozhodli,že si to necháme (ikdyž já chtěla pořád :-D ) no a pak jsem si našla práci v 5měsíci a to mě vzali,ale když jsem řekla,že jsem těhu tak mě poslali do prdele :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
8.4.11 22:29
Azurinka píše:
Monny89 píše:
A hned po prestehovani jsem zjistila ze jsem v 5tt 8-o :mrgreen:
Krásné :-D :palec: ,no já se pak na tu práci vykašlala,protože bych se nedokázala soustředit, měla jsem dilema zda si to nechat nebo nechat a odejít ,nebo zůstat s ním :think: řešila jsem to tak do 10tt a nakonec nás to nějak zpátky zblížilo,tak jsme se rozhodli,že si to necháme (ikdyž já chtěla pořád :-D ) no a pak jsem si našla práci v 5měsíci a to mě vzali,ale když jsem řekla,že jsem těhu tak mě poslali do prdele :dance:

to ja v 5.mesici uz mela lavor… :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky